Onzekerheid na het publiceren van een artikel?

Voor het geval je het idee hebt nóg niet genoeg te weten van mij als blogger.. Hierbij nog wat eerlijke antwoorden van mij.

Ik vulde de ‘Ik als blogger – TAG’ in. Nesrin tagde mij om de vragen over te nemen. (Oorspronkelijk komt deze tag van Patricia).

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Ik haal werkelijk overal inspiratie vandaan. Van mensen op straat, van frustraties waar ik tegenaan loop, tot dingen die mij ontroeren of dingen die me juist heel blij maken, tot de muziek die ik luister. Het komt zelden voor dat ik geen inspiratie heb. Ook luister ik graag naar mijn bezoekers, als zij verzoekjes voor een artikel hebben of bepaalde vragen aan me stellen dan vind ik het leuk om deze te verwerken in een artikel.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Eten doe ik zelden achter mijn laptop, dat vind ik niet zo hygiënisch. Ik ben bovendien de grootste knoeial en dan zou binnen de kortste keren mijn hele laptop onder eetmeuk zitten. Wel drink ik koffie en water overdag. Dit is ook al eens over mijn laptop gegaan.. Evenals een groene smoothie.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Ik maak niet ieder jaar een overzicht, het hangt er een beetje vanaf in wat voor stemming ik ben. Toevallig heb ik dat afgelopen jaar wel gedaan, toen bedacht ik de Jaar In Vogelvlucht-tag. Ik begon hier echt pas eind december mee, het was een spontaan idee om hier een tag van te maken.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Dat authenticiteit heel belangrijk is. Ik het begin was ik nog veel te veel bezig met hoe ik wilde overkomen. Al snel kwam ik erachter dat het daar niet om gaat. Dat het juist belangrijk is dat je je ware ik laat zien, en dat je best wat flaws mag hebben. Nu vind ik niets leuker dat de spot drijven met mezelf en ook laat ik geregeld mijn onzekere of kwetsbare kant zien. Ik vind het belangrijk dat mensen zich in mij herkennen, ik denk dat je daarmee ook een prettige band onderhoudt met je lezers. Iemand creëren die je niet echt bent zou alleen maar afstand tussen jou en je lezers scheppen denk ik. Al hangt het er natuurlijk ook van af wat voor blog je hebt.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Omdat bloggen ook mijn werk is doe ik dit zowel overdag als ’s avonds. Ik denk dat ik per dag minimaal 9 uur aan mijn blog spendeer (niet alleen het schrijven maar ook de zakelijke en administratieve kant doe ik zelf). Ik start rond 07.30 achter mijn laptop en kruip er vaak pas rond 21.00 achter vandaan. Niet non-stop natuurlijk, ik ben overdag ook bezig met James, maar veel is het wel.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Ik stel mezelf niet per se doelen met het bloggen. Het belangrijkst vind ik dat ik het nog steeds leuk vind en er voldoening uit haal. Op het moment dat ik dat ook uitstraal op mijn blog dan ben ik gelukkig. Ik wil dat mensen mijn passie kunnen voelen, dat ze geamuseerd worden en dat ze op mijn blog geïnspireerd raken.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Nee, daar ben ik heel stellig in. Ik ben niet bang voor negatieve reacties en sta altijd voor 1000% achter wat ik publiceer. Ik vind het dan ook niet erg als mensen het niet met me eens zijn, maar ik zie dat juist als positief punt. Sterker nog, ik hoop juist dat mensen het soms met me oneens zijn, dat er ook andere perspectieven op een verhaal gedeeld worden. Zo lang er constructieve gesprekken gevoerd worden moedig ik dat alleen maar aan.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Ja, ik denk van wel. Ik bezoek natuurlijk geregeld events en sta via social media in contact met veel andere bloggers. Ik vind dit echt ontzettend leuk, ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren en bovendien is het erg prettig om te kletsen met anderen die hetzelfde werk/dezelfde hobby hebben als jij. Het komt best wel vaak voor dat ik spontaan met een andere blogger afspreek terwijl we alleen nog maar contact hebben gehad via social media. Maar met sommigen voel je meteen een klik en dan wéét je gewoon van te voren dat je het goed met elkaar kunt vinden. Ik heb dat met onder andere Elise, Kelly, Nesrin, Suus, en Lindsay.

Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Ik kan mij niet goed concentreren als ik een luidruchtige zender of harde muziek op heb staan. Soms luister ik wel eens bepaalde muziek vóórdat ik een artikel ga schrijven, om in een bepaalde stemming te komen. Zo staat hier regelmatig Ludovico Einaudi op.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Mijn ideeën zijn altijd last minute dus heb niet een vaste dag waarop die ideeën zo ineens binnen komen stromen. Last minute ideeën leveren ook vaak de beste artikelen op is mijn ervaring.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Dat zijn vaak wel de artikelen die recht uit mijn hart geschreven zijn. Bijvoorbeeld deze, een artikel over wat ik James zou willen meegeven.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Er zijn verschillende redenen om een blog te starten: om je ei kwijt te kunnen, omdat je informatie wilt delen, omdat je het leuk vindt om te schrijven, maar ik denk dat los van alles het hebben van – daar komt ‘ie weer – passie het allerbelangrijkste is. Hiermee kom je een eind, geloof mij maar.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Twee dames die ik ook erg graag mag!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  24/06/2016

  Ha leuk om je antwoorden te lezen! En bedankt voor de tag. Ik heb m toevallig pas ingevuld (tijdrns je holliday waarschijnlijk). 🙂
  http://alweereennieuwemoederblog.nl/hoe-ben-ik-als-blogger/
  Elisabeth onlangs geplaatst…Weinig tijd om te eten als drukke moeder? Probeer Doctor’s Orders!My Profile

 • Reageren
  Channa
  24/06/2016

  Leuk en eigenlijk zijn al je antwoorden heel herkenbaar! Ik denk wel voor iedere blogger
  Channa onlangs geplaatst…Hoera, SoMama bestaat 1 jaar! + aankondigingMy Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  24/06/2016

  Wat een leuke tag! Ik denk dat jij en de meeste andere bloggers pas een artikel publiceren als ze er vierkant achter staan. Als ze hun hele ziel en zaligheid erin hebben gelegd en elk woord hebben afgewogen. Onzeker ben je dan misschien niet meer over je artikel of hoe deze ontvangen wordt, maar spannend blijft het soms wel. Met name als het over een grvoelig onderwerp gaat.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Rust, reinheid en regelmaat bieden aan mijn kinderen: hoe doe ik dat?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  24/06/2016

  Wat leuk om je antwoorden op deze tag te lezen, ik geloof ook dat passie de belangrijkste drijfveer is om te bloggen en dat lees ik bij jou ook iedere keer weer
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Tips: Op autovakantie met kinderenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  24/06/2016

  Leuk dat je de TAG hebt ingevuld en ik sluit mij bij jou aan want authenticiteit is ontzettend belangrijk als je blogt. Gelukkig ben jij pretty much one of a kind en daarom kom ik zo graag op jouw blog.
  Nesrin onlangs geplaatst…Huilend op de badkamervloerMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  24/06/2016

  Leuke antwoorden! Je enthousiasme werkt aanstekelijk!
  Annemijn onlangs geplaatst…De afscheidscadeautjes voor mijn stage (Pinterestwaardig!)My Profile

 • Reageren
  Leonie
  24/06/2016

  Wat leuk om deze tag te lezen. Je bent zo goed in wat je doet, lekker jezelf, lekker uniek.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Foto’s zwangerschapsshootMy Profile

 • Reageren
  Meike
  24/06/2016

  Wat een leuk artikel! Ik vind jouw enthousiasme voor je werk echt heel leuk om te zien!

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  24/06/2016

  Leuk om jouw antwoorden te lezen Sanne! Je hebt weleens bloggers waarbij je ziet dat ze puur en alleen bloggen om het geld en/of gratis artikelen. Dat is bij jou totaal niet zo. Je bent echt jezelf als je schrijft en dat je een pracht bedrijf hebt en daar uiteraard je geld mee verdient is logisch. Echt mijn complimenten!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Eerste hulp bij kolven (tips!)My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  24/06/2016

  Wat leuk om te lezen, ik heb deze tag al eens voorbij zien komen, maar nog niet bij een blogger die ervan leeft en het professioneel doet. Is toch weer wat anders. Zoals het aantal uren die je eraan kwijt bent, wow 9 uur is lang hoor. Maar ik heb zo’n idee dat blogger niet echt als werken voelt voor jou. En da’s maar goed ook 🙂
  Carlijn onlangs geplaatst…De resultaten van je baby laten huilen (pfiew, ik kan weer slapen)My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  24/06/2016

  Oh wat een superleuke TAG! Deze ga ik zeker onthouden 🙂
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…MUA Luxe Highlight Shimmer StickMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  24/06/2016

  Interessant jouw antwoorden te lezen! Ik denk dat jouw kracht inderdaad is dat je ook laat zien dat je flaws en dergelijke hebt en geen perfect mens bent. Juist omdat je zo echt bent is het leuk te lezen.
  Nicole onlangs geplaatst…Het woord ‘loedermoeder’ irriteert mijMy Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  24/06/2016

  Heel leuk om te lezen. Grappig inderdaad dat jij natuurlijk ook je onzekerheden hebt. Je komt heel eerlijk en prettig over vind ik, maar jij bent zo thuis in het bloggen dat ik niet bewust was van het feit dat jij ook je onzekerheden over artikelen hebt.
  Ik vind het altijd fijn om te zien hoe jij blogt, een hobby die is uitgegroeid tot je baan.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een brief aan mijn spruit voor zijn eerste verjaardag…My Profile

 • Reageren
  Josan
  25/06/2016

  Dank je voor taggen. Ik wist wel dat jij serieus blogt maar 9 uur per dag er mee bezig zijn? WOW! Waarom jij leuk bent om te volgen zit hem in dat je grappig bent en authentiek. Je bent professioneel maar neemt jezelf niet altijd te serieus.Oh en je talent om op Snapchat typetjes na te doen. Kijk en die combinatie is zeldzaam ??
  Josan onlangs geplaatst…Roomblush Sweet wallpaper & Saartje Prum SorbetMy Profile

 • Reageren
  Ineke
  27/06/2016

  Wat leuke antwoorden op de vragen.
  Wow 9uren per dag is wel veel amaai 🙂
  Ineke onlangs geplaatst…Smashcake: de giant cupcakeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.