Onverwachte dingen die ik als moeder in mijn tas vond

Een van de aspecten van het moederschap is dat je nooit meer in control bent van de inhoud van je handtas.

De dagen van schattige, lilaroze en smetvrije clutches die enkel voorzien zijn van een lipstick en een creditcard behoren tot het verleden.. Een handtas van een moeder wordt binnen no time een vergaarbak voor allerhande zaken om het nageslacht te voederen en/of tevreden te houden. Daarnaast vindt mijn dreumes het erg leuk om mijn handtas af en toe te voorzien van wat zelf opgesnorde prullaria met als gevolg dat ik elke keer weer verbaasd ben over wat ik in mijn tas terugvind. Bij mij geen versie van de ‘What’s in my bag dus – dat zou gewoonweg te gênant zijn – maar eerder een versie van de What’s in my prullenbag.

Het overkomt me geregeld dat ik in de rij voor de kassa sta te wachten en ik in een poging om James stil te houden een koekje uit mijn tas wil vissen en tegelijkertijd een plastic wasbolletje of een eierlokje naar boven tover. Ik kijk er al niet eens meer raar van op, in tegenstelling tot de mensen die op dat moment om mij heen staan. (Okay, zo af en toe ontvang ik een herkenbaarheidsknipoog van de andere moeders).

Niet alleen in de supermarkt maar ook tijdens etentjes met vriendinnen en op events wordt er altijd geïntrigeerd gekeken naar wat ik allemaal uit mijn tas haal. Is het niet mijn zoon die er van alles instopt, dan ben ik het zelf wel. Zo pakte ik twee weken geleden mijn flesje water uit mijn tas toen er twee vrolijke nepwimpers aan vastgekoekt zaten. Ik bedoel maar.

Dit is wat ik onlangs allemaal onverwacht uit mijn tas viste – met dank aan mijn zoon.

– Een onthoofd speelgoedpoppetje. Zielig, dat wel.

– Een zandschepje. Er valt immers altijd wel ergens wat te scheppen.

– Uitgespuugd stukje brood in een servetje. Nou ja, beter dan zonder servetje.

– Een volle plasluier.

– Mijn parfumverstuiver met daarop een vijftal rozijntjes geplakt.

– Een sok. Met ook daarop een rozijn of drie.

– Een plastic stethoscoop.

– Watten van een kapotte teddybeer.

– Een halve bladzijde van het boek ‘Nijntje vliegt’.

– Vijf fopspenen. In het kader van je kan er nooit genoeg bij je hebben.

– Een leeg zakje knijpfruit. Zit eigenlijk standaard in mijn tas.

– Een badeend. Een paarse deze keer.

– Pot sudocrème. Zonder dop. Want de dop van Sudocrème blijft never nooit goed zitten. Met als gevolg dat de crème vol zit met kruimels en haar. En rozijntjes natuurlijk.

En hoe zit het met jullie, moeders? Wat hebben jullie al voor gekke dingen uit je tas gevist?

 

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  29/07/2016

  Ik bewaarde mijn handtas altijd buiten handbereik van mijn kinderen toen ze nog klein waren en toen ze wat groter werden (ze zijn nu 4 en 7) vertelde ik ze dat ze niet in mijn tas mochten komen. Ze zitten dus nooit in mijn tas dus bij mij zul je geen gekke dingen aantreffen in mijn tas (behalve de rommel die ik zelf heb gecreëerd).

 • Reageren
  Nicole
  29/07/2016

  Hhaha ik stop echt geen volle plasluiers in mijn tas! Iehl! Hier is het meestal etenswaar voor hem, vooral doosjes rozijntjes die dan natuurlijk open gaan en overal in mijn tas belanden..
  Nicole onlangs geplaatst…Shoppen voor ons zoontje!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  29/07/2016

  Hahahaha de rozijntjes zijn overduidelijk het terugkerende thema. James likes em! Heel herkenbaar dit hoor, omdat ik geen luiertas gebruik vind ik ook de meest vreemde voorwerpen in m’n tas.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn 7 grootste blogergernissenMy Profile

 • Reageren
  Marinka
  29/07/2016

  Geweldig! Whats in my prullenbag!

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  29/07/2016

  Haha, die rozijnen! Bij mij thuis vind ik die altijd op het vloerkleed, tussen de bank of onder mijn voet geplakt ;). Die dingen zijn onsterfelijk! In mijn tas vind ik dan inderdaad wel die bekende servet met een overgebleven stuk brood oid. Maar goed, die tas is wel retehandig als er wat eten en drinken in moet :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mijn tropische zomer musthavesMy Profile

 • Reageren
  Sabine
  29/07/2016

  Luierzakjes….soms heb ik mijn brood niet helemaal op maar wel het zakje kapot gescheurd. Dan bewaar ik het in een luierzakje en de volgende keer dat ik een luier in een luierzakje wil doen. Dan moet het dus zijn plekje delen met een groen beschimmelde boterham.

 • Reageren
  Tamara
  29/07/2016

  Ik vond toevallig gister een autootje in mijn handtas die die monsters erin gedaan hebben bij logopedie. Die moet ik volgende week maar terugzetten hahahs
  Tamara onlangs geplaatst…Alles wat je nog niet wist over de ruggenprik!My Profile

 • Reageren
  Nicole
  29/07/2016

  Hahaha super! Moest ontzettend hard lachen om het stukje uitgespuugd brood 😛

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  29/07/2016

  Haha wat een geweldig artikel! Hier nog geen vreemde dingen gevonden in mijn tas 😉 Naomi haalt graag van alles uit mijn tas.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Stimuleren of foceren? Het dilemma van iedere ouderMy Profile

 • Reageren
  Manon
  29/07/2016

  HAHA prachtig! Opgedroogde billendoekjes met snot eraan vind ik ook regelmatig terug.
  Manon onlangs geplaatst…Mijn favoriete webshops voor kinderen #2My Profile

 • Reageren
  Leonie
  29/07/2016

  Hahaha, heerlijk. Die tas moet er lekker uit hebben gezien, hihi.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Inhoud vluchttasMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  29/07/2016

  Hahaha! Ik heb eigenlijk zelden een ‘eigen’ tas bij me, meestal prop ik mijn spullen in de luiertas ?
  Van de week viste ik er nog een klein flesje rosé uit, dat over was na een picknick. Net op tijd, voor zoonlief een dagje met opa en oma op stap gaat ?
  Bregje onlangs geplaatst…Help mijn vrouw is blogger!My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  30/07/2016

  Tot op heden heb ik nog een hele strikte scheiding tussen luiertas en mijn tas. Maar ik denk dat dit een kwestie van tijd is. Als de dreumes wat ouder is, wordt ze waarschijnlijk ook meer zelfvoorzienend. Bij mij is het vaak niet zo de vraag wat er allemaal in zit. Maar eerder wat er niet in zit. Ze heeft een zwak voor mijn portemonnee waar ze dan pasjes uithaalt en die dan onder de pak kegelt. Sta je dan in de supermarkt zonder pinpas 🙂
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…ZomerCarnaval look met L’Oreal La Pallete Glam EyesMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  30/07/2016

  Hahaha ik zie je al staan in de rij bij de kassa
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lief thuis gaat op vakantie..stiekem is het spannendMy Profile

 • Reageren
  Nicky
  31/07/2016

  Haha geweldig! Ik ben benieuwd wat me te wachten staat, ik ben nu 15 weken zwanger 🙂 super leuk geschreven weer, moet altijd lachen om je schrijfstijl (super positief haha)! X
  Nicky onlangs geplaatst…Geluksmomentjes: juni 2016My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.