Ontbloggen op vakantie (of toch niet helemaal?)

Onze vakantie begint. Bijna twee weken Menorca staat er op de planning. Tijd om mijn blogwerkzaamheden los te laten! Of toch niet..?

De boel de boel laten. Even helemaal niks. Wie roept het niet als ‘ie op vakantie gaat. Maar goeie grutjes wat vind ik het altijd moeilijk om de deur achter me dicht te trekken en mijn werk te laten voor wat het is wanneer ik naar het buitenland vertrek. Ik ben niet het type ‘laptop dicht, mailnotificaties uit en de groetjes ermee’. Mijn laptop gaat standaard mee op vakantie en ik wil toch het gevoel hebben enigszins bereikbaar te zijn voor klanten of andere mensen die me nodig hebben. Dat is toch ook wel een beetje de bijkomstigheid van een eigen bedrijf. Het is mijn business, dus mijn verantwoordelijkheid, ook als ik op vakantie ben. En geen opdrachten = geen inkomsten dus in die zin is het ook wel prettig om altijd enigszins stand-by te zijn. Nu is het overigens niet zo dat ik op vakantie uren achter mijn laptop spendeer, als ik een half uurtje per dag even wat dingetjes bij kan houden dan ben ik al tevree.

Toch ga ik deze keer wel echt even ‘ontbloggen’ op vakantie. Er wordt niet aan nieuwe artikelen gewerkt wanneer ik ’s avonds op mijn balkonnetje zit en ook als de kinderen liggen te slapen dan wordt het voor mij tijd om te ontspannen (en m’n vent aandacht te geven) en niet liggen na te denken over nieuwe onderwerpen. Dat is een afspraak die ik met mezelf gemaakt heb.

Dat is best even afkicken hoor, kan ik je vertellen. Zeker de afgelopen tijd waarin ik vele artikelen heb vooruitgeschreven voor de vakantie (ja dat lees je goed, yours truly heeft vooruitgewerkt) stond mijn blogmodus altijd aan. Zodra me iets te binnen schoot voor een blogpost dan werd er minimaal alvast een openingsalinea geschreven in mijn Apple Notities en wanneer de kinderen in bed lagen dan tikte ik gerust tot 23.00 ’s avonds door.

Daar zat geen enkele mate van tegenzin bij overigens, ik vind het heerlijk om in alle stilte aan artikelen te werken en het geeft me ook heel veel rust dat de website gevuld blijft met content wanneer ik op vakantie ben. Bovendien zat ik in een goede energieflow en dan rollen de teksten en ideeën er heel gemakkelijk uit.

Maar nu is het tijd om dat energiepeil een beetje te laten zakken en me te focussen op een mooie vakantie met mijn gezin.

Wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer?

Uitgelichte afbeelding: GaudiLab via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Jamey
  13/06/2019

  Mop, geniet lekker van je welverdiende vakantie!

 • Reageren
  Esmée
  13/06/2019

  Heel herkenbaar! Ik heb nu twee weekjes vrij en probeer toch zo min mogelijk te doen. Als ik wil werken, dan doe ik dat het liefst aan andere dingen, zoals het schrijven van mijn boek. In het naseizoen ga ik naar Turkije en dan blijft de laptop echt thuis. Geniet van je vakantie en laat het lekker los!

 • Reageren
  Minke
  14/06/2019

  Ik blog normaal op een vaste computer, maar heb voor de vakantie wel vast een laptop geregeld. Niet om veel te doen, maar ik wil wel problemen op kunnen lossen en zo. Plan is om 2x 30 minuten max te besteden aan mijn blog. Reageren op comments en mailtjes en verder genieton! Denk trouwens niet dat ik de ideeënbus uit kan zetten, ik krijg op de gekste momenten de leukste ideeën voor blogartikelen, dus een notitieboekje hou ik steeds wel bij de hand! Voor jullie nu; veel plezier en geniet van de zon, de rust en elkaar!
  Minke onlangs geplaatst…Dit zijn de leukste gratis festivals deze zomerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.