Ojee! Vier jaar en nog geen waterpokken gehad

Afgelopen week ontdekte ik voor de zoveelste keer op James’ lichaam een rood vlekje waarvan ik vermoedde – of eigenlijk moet ik zeggen waarvan ik hoopte – dat het een waterpok zou zijn. Maar nee, na een dag was het bultje weer verdwenen.

Zelfs na al een paar keer in aanraking te zijn geweest met kinderen die op dat moment waterpokken hadden, is hij buiten schot gebleven. In het begin vond ik dat wel prettig, want een ziek kind is natuurlijk helemaal niet leuk, maar nu begin ik een beetje ongeduldig te raken en zelfs te hopen dat hij binnenkort wél een keertje het slachtoffer wordt. Niet zonder reden natuurlijk, want hoe ouder je wordt als de waterpokken oploopt, hoe meer last je ervan kunt hebben. En hij gáát het hoe dan ook een keertje krijgen, dus dan kun je het maar beter gehad hebben.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik zelf van top tot teen onder de rode blaasjes zat. Gek werd ik van de jeuk – een van de vervelende klachten die bij de waterpokken hoort. Mijn zusje heeft zelfs een ontsierende hap uit haar voorhoofd omdat ze daar vroeger een waterpok heeft weggekrabd.

Hoewel ze dus echt niet leuk zijn om te krijgen, vermoed ik dat het toch beter is als hij ze binnen nu en niet al te lange tijd oploopt (al blijft dat gek om over een virus te zeggen, ja toch?) Daar kun je trouwens heel ver in gaan als ouder, in Amerika zijn er van die gekkies die hun kind naar een zogenaamd waterpokkenfeestje sturen… Laat ik daar maar niet aan beginnen.

Heeft jouw kind al de waterpokken gehad?

Foto: Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Anja
  01/01/2019

  Ik snap je ongerustheid, hier hetzelfde gehad. Onze tweeling van zes jaar kreeg ze uiteindelijk afgelopen november. Door de jeuk een enorm slaapgebrek en daardoor dus echt niet fit maar verder viel het me mee.

  Maar ik moet wel zeggen dat onze dochter van drie jaar toch een stuk minder last had. Minder plekjes en dus minder jeuk.

  Succes met wachten. Het komt vanzelf…

 • Reageren
  Moederschip
  01/01/2019

  Om die reden hebben wij hen allebei laten inenten tegen waterpokken. Het is echt lastig als je dit op latere leeftijd nog krijgt. Ik wil hier geen vaccinatiediscussie uitlokken, daarvoor zijn er al forums genoeg 😉 Maar veel mensen weten blijkbaar niet dat dit bestaat, dus ik geef het maar mee.
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-abcMy Profile

 • Reageren
  Hk
  01/01/2019

  Sommige kids krijgen het niet he, wist je dat er een vaccinatie voor is? In USA worden kinderen gewoon gevaccineerd.

 • Reageren
  Linda
  01/01/2019

  Hier de oudste 2 (toen net geen 3 en net 4) de oudste kwam er vanaf met plekjes en flink koorts en algehele lamlendigheid.. de 2e kreeg echt grote blazen van 1 a 2 cm doorsnee.. en aangezien hij snachts nog een luier om had, broeide dat ook nog eens verschrikkelijk en haalden de plekken dan ook bijna niet. Hij was daarentegen verder niet ziek/slecht te pas (alsin geen koorts, wel last uiteraard van die plekken!)
  De jongste (toen net geboren) gelukkig bespaard gebleven, want voor 1 jaar krijgen ze het vaak nog een keer. En zon kleintje zie je liever niet onder de waterpokken!

 • Reageren
  Jolanda
  01/01/2019

  Mijn dochter was 7,5 toen ze het kreeg. Ze was hangerig, koortsig en ze had last van de jeuk. Wat goed hielp tegen de jeuk was een bad met havermout. Doe de havermout wel in een pantykousje, je wil die drap niet in je afvoer. Na een week of wat was het over. Er zijn ergere dingen.

 • Reageren
  Yvonne
  01/01/2019

  Mijn zoon kreeg het toen hij 3 was, zat compleet onder. Er was bijna geen huid meer te zien, maar hij heeft nergens last van gehad. Geen koorts, niet ziek, geen jeuk. Zo kan het dus ook.
  Ik wist niet dat er een vaccinatie voor is in Nederland? De moeite waard misschien want inderdaad, hoe ouder James wordt, hoe vervelender het zal zijn.

 • Reageren
  Anouk
  01/01/2019

  Ik weet nog dat ik daar ook zo mee zat! Mijn oudste was uiteindelijk bijna 5 toen hij het kreeg. En blijkbaar was hij niet de enige die het nog niet had gehad,want zijn halve klas kreeg het.
  Het viel heel erg mee, ondanks het warme weer. Wat vaker thuis van school gehouden, paracetamol en veel afleiding.

 • Reageren
  Rinske
  01/01/2019

  Ik ben inmiddels (bijna) 21 jaar, en heb ook nog geen waterpokken gehad. Wel heeeeel veel met kinderen in aanmerking gekomen die de waterpokken hadden/vlak daarna kregen. Maar zelf heb ik ze nooit gehad. Wel als kind ook een paar keer 1 klein plekje, maar wat uiteindelijk niet echt waterpokken werden. Zelf denk ik dat dat 1 kleine plekje er dus voor heeft gezorgd dat ik het niet meer ga krijgen!

  Ik zou je vooral geen zorgen maken

 • Reageren
  Melissa
  01/01/2019

  Mijn kinderen van 6 en 3 hebben ze ook nog niet gehad dus ik ben ook benieuwd…

 • Reageren
  Manouk
  01/01/2019

  Mijn kinderen zijn 4,2 en 4 maanden en zij hebben het alle 3 nog niet gehad. Terwijl de oudste 2 er wel mee in aanraking zijn geweest. Ik wil ook dat ze het krijgen, al liever dan wel over een paar maanden. Anders is de jongste nog te jong om het te krijgen.

 • Reageren
  Wendy (B)
  01/01/2019

  Als tiener heb ik het pas gehad dus ben vrij lang gespaard gebleven.

 • Reageren
  Marissa ? lifeofamomaholic.nl
  01/01/2019

  Riv en Vieve hebben ze nu op dit moment tegelijkertijd. Gelukkig valt het heel erg mee en hebben ze er ook bijna geen jeuk aan. Hopelijk blijft het hier bij! We waren begin december met mijn familie een weekend weg en mijn neefje Sef (die trouwens ook 4 is) had de waterpokken en jawel, precies 2 weken later hadden de rest van de kids in datzelfde huisje ook de pokken. Blij dat ze ze straks hebben gehad en ook blij dat het tegelijkertijd is.
  Marissa ? lifeofamomaholic.nl onlangs geplaatst…De 5 best gelezen artikelen van 2018My Profile

 • Reageren
  Amanda
  02/01/2019

  Ik heb zelf nog nooit waterpokken gehad. En mijn kinderen ook nog niet 7 en 2 jaar oud.
  Je hoeft het niet te krijgen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.