Ojee! Als je kind (bij een ander) iets kapot maakt

Soms verzin je het niet hoe kinderen iets kapot krijgen. Als moeder van twee weet ik maar al te goed hoe snel dingen in en om het huis kunnen sneuvelen en ik houd dan ook altijd mijn hart even vast als ik op bezoek ben bij mensen wiens huis not so kindproof is.

Mijn oudste bloedje is een schat, maar bij tijd en wijle is het net een olifant in een porseleinen kast als ‘ie weer eens door het huis heen en weer racet zonder ook maar één keer om zich heen te kijken of er wellicht iets in de weg staat. Nu is mijn huis daar inmiddels redelijk op ingesteld, maar we komen geregeld bij mensen thuis waar zeg maar best wel een hoop kapot kan.

Het is natuurlijk nooit zijn bedoeling om spullen te beschadigen of stuk te maken, maar zeker bij kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Een enkele beweging de verkeerde kant op en hoppa, daar gaat die peperdure geërfde vaas van opa. En je zal net zien dat dat balletje precíes op de bril van het buurmeisje terecht komt.

Of het nu per ongeluk gaat of niet, jij bent aansprakelijk voor schade die jij zelf of je kind veroorzaakt. Dat is vervelend, maar gelukkig kan de aansprakelijkheidsverzekering je uit de brand helpen. Ondanks dat een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om deze verzekering af te sluiten als je kinderen hebt (en ook als je geen kinderen hebt trouwens).

HEMA biedt tegen een voordelige premie een aansprakelijkheidsverzekering aan. De basisdekking maakt dat schade die jij of je gezinsleden per ongeluk bij anderen veroorzaken tot wel 1.000.000.- verzekerd is, wereldwijd. HEMA Verzekeringen biedt zowel een alleenstaande als een gezinsdekking aan. Daarmee kun je de ‘verantwoordingsverzekering’ op maat maken voor jouw situatie. Het eigen risico is overigens heel betaalbaar, slechts €100 per schade.

Met de basisdekking aansprakelijkheidsverzekering van HEMA ben je standaard verzekerd voor onder meer:

 • Lichamelijk letsel aan een ander
 • Schade aan eigendommen van een ander
 • Proceskosten bij onenigheid over een schade
 • Schade aan eigen motorrijtuig bij joyriding door kinderen tot 18 jaar*
 • Schade door huisdieren
 • Schade tijdens vrijwilligerswerk

Natuurlijk worden er wel bepaalde voorwaarden gehanteerd, dus het is raadzaam deze goed door te nemen zodat je weet wat je van deze verzekering kunt verwachten en bij welke gevallen je gedekt bent.

Ook de inboedelverzekering is een belangrijke om af te sluiten. Met een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken die tot het huishouden behoren tegen bijvoorbeeld brand, waterschade en diefstal. Alles wat verhuisbaar is valt onder de noemer inboedel. Meubels, kleding, keukenapparatuur, boeken; als je het op kunt pakken, is het verzekerd. James gooide ooit een smoothie over mijn laptop heen, toen was ik blij dat ik een inboedelverzekering had kan ik je vertellen 😉

Bij HEMA sluit je beide verzekeringen gemakkelijk en snel online af.

Heb jij wel eens een beroep gedaan op de aansprakelijkheid- of inboedelverzekering?

Samenwerking

Uitgelichte afbeelding:  Pierre Yu via shutterstock

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  12/06/2018

  Mijn kinderen gelukkig niet, maar ik zelf wel. Het was op een verjaardag en mijn mes viel van het bord…op een glazen tafel. Enorme pit erin. ? Gelukkig was ik goed verzekerd! Hier zijn het ook altijd andermans kinderen geweest die de boel sloopten; hamertje tik op het houten tafelblad ipv op het kurken matje. ?

 • Reageren
  Melis
  13/06/2018

  Omdat me dochter en ik thuis wonen bij mij ouders , kon ik alleen ( gelukkig ) aansprakelijkheidsverzekering afsluiten wat ik al heel belangrijk vind en ik heb het bedrag later verhoogd,ging er maar vanuit dat ze ooit ergens ging spelen met een dure picasso aan de muur haha.

 • Reageren
  Marie de Jonge
  07/05/2021

  Bedankt voor het delen van deze verschillende verzekeringen. Goed om te weten dat je bij deze genoemde verzekering ook verzekerd bent voor lichamelijk letsel aan een ander. Ik vind het een lastig onderwerp, maar ben al meer te weten gekomen door dit artikel!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.