Oja, zó was dat eerste trimester van de zwangerschap..

Ondanks dat ik drie jaar geleden met de zwangerschap van James het traject al eens heb meegemaakt, was ik toch ook best een hoop vergeten..

Hier een kleine opsomming van dat alles.

Zo emotioneel word je dus. Brullen en grienen om alles. Echt waar. Normaal ben ik niet zo’n emo persoon en krijg ik het enkel te kwaad als ik zielige of mishandelde dieren op televisie zie, maar nu hoeft een aap maar een scheet te laten of de tranen biggelen mij alweer over de wangen.

Die inwendige echo’s.. Hoewel het doel natuurlijk hartstikke leuk is, is het nog steeds niet zo dat ik 1,2 hupsakee mijn onderbroek uit slinger en direct wijdbeens ga liggen. Ik blijf toch nog wel een soort gevoel van gêne houden bij het intieme onderzoek.

Alle geurtjes zijn zum kotzen. Dingen ruiken als je zwanger bent ineens zoveel sterker en zo anders, dus kom niet in de buuuuuuurt bij me als je parfum op hebt. En waar je me vroeger wakker kon maken voor een kop dampende koffie, ren ik er nu heel hard voor weg.

Gekke trek hebben. Op gekke tijden. Je moet niet raar opkijken als ik om 9 uur ’s ochtends al aan de restjes spaghetti van de avond ervoor zit hoor. Met een glas melk erbij. Want ja, ineens vind ik melk lekker?! En kom niet tussen mij en mijn eten in trouwens, voedsel is op dit moment heilig voor me.

Het leed dat obstipatie heet. Ik had er letterlijk en figuurlijk mijn buik vol van. Ik ben al niet zo’n vlotte kakker, maar nu kun je gerust heen en weer naar Parijs gaan totdat ik een keertje van de wc kom. Grote kans dat ‘het’ dan nog steeds niet is gelukt trouwens.

Rare en extreme dromen. Van psychedelisch tot erotisch, van tot luguber tot vrolijk, van angstaanjagend tot agressief en alles daartussenin. Het is elke nacht weer een verrassing in wat voor hysterisch verhaal ik beland.

Dat is zó lastig is om het ‘geheimpje’ te bewaren. Natuurlijk wil je het van de daken schreeuwen dat je zwanger bent, maar beter is om daar in het begin een klein beetje terughoudend in te zijn. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Etentjes worden ineens tricky en met een kop koffie afslaan kreeg ik ook al vrij snel vreemde blikken..

Hoeveel behoefte je ineens hebt om alle baby- en bevalprogramma’s te kijken. ‘Vier handen op één buik’, ‘Kleine baby’s grote zorg’, ‘Bevallen met..,’ ‘One born every minute’. Ik verslind werkelijk ieder programma dat in het teken staat van baby’s en bevallen.

Herkennen jullie dit uit je eerste trimester?

 

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Nicole
  27/03/2017

  Vele dingen wel van m’n eerste zwangerschap maar de tweede keer was heel anders. Die dromen kwamen later pas en ik kijk nog steeds geen baby programma’s haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Derde trimester | Mijn to do lijst voor de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  27/03/2017

  Niet alles maar die rare dromen wel! Ik had veel nachtmerries. Vreselijk.
  Nicole onlangs geplaatst…Update: Jasmijn is 7 weken oud, hoe gaat het nu?My Profile

 • Reageren
  Channa
  27/03/2017

  Jaaa, van geur heb ik nooit last gehad. Maar ineens zat ik de hele tijd TLC te kijken, naar een programma waarbij je de geboorte van baby’s mee maakte.
  Channa onlangs geplaatst…Het geheime leven van onze 4-jarige JamieMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  27/03/2017

  Haha ja de geur van koffie was voor mij de tweede keer de reden om toch nog een test te doen (de andere waren allemaal negatief) bleek ik toch zwanger te zijn haha! Verder heel herkenbaar
  Marloes onlangs geplaatst…Tips bij een verkouden kindjeMy Profile

 • Reageren
  Manon
  27/03/2017

  Hahahaha jaaa! Heel herkenbaar allemaal. De geurtjes zijn in het tweede trimester wel minder geworden maar nu, in het laatste deel komt het weer keihard terug. Alles stinkt en ruikt haha.
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 32 – Ze is gedraaid!My Profile

 • Reageren
  Joyce
  27/03/2017

  Haha jaaa heel herkenbaar!
  Joyce onlangs geplaatst…Challenge | Groene maandagMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  27/03/2017

  Veel heeeeel herkenbaar, helaas ook m’n darmen ?
  Zo heftig als jij droom ik niet, maar wel hele aparte situaties die toch bijna waar gebeurd zouden kunnen zijn….
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wel of geen geslachtsbepalende echo en waarom…My Profile

 • Reageren
  Nicole
  27/03/2017

  Haha ja een hoop herkenbaar! Alleen die vreselijke dromen had ik pas opt laatst! Dan sliep ik eindelijk na een hoop gedraai en gegraaf om dat olifantenlijf een plekje te geven.. kreeg ik de meest bizarre dromen waardoor ik weer wakker schrok en niet meer durfde te gaan slapen ? wat is zwanger zijn toch leuk hè.. ?
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #6My Profile

 • Reageren
  Luana
  27/03/2017

  Ik sliep gewoon niet meer in het eerste trimester. WAAR-DE-LOOS kan ik je vertellen. Nachten huilend in bed gelegen van vermoeidheid. Nu in het tweede trimester slaap ik gelukkig weer, maar wel veel lichter dan voor de zwangerschap. En inderdaad, huilen om alles. Ergste was toen ik onderweg was naar Utrecht en Hakuna Matata voorbij kwam op de radio. Ik brak… I kid you not pfffff.

 • Reageren
  Natascha Ippel
  28/03/2017

  Haha, wat een herkenbare blog!
  Emoties, sterke geur, melk.. Ik doe, heb en drink het allemaal! 🙂 Inmiddels in week 14 van de zwangerschap en ik merk vooral dat mijn energie weer een beetje terugkomt. Wat ik wel heel pittig vind is omgaan met die onzekerheid. Het is ons eerste kindje en wat haat ik het dat ik nog niets voel, dat ik nog 2 weken moet wachten op de volgende controle en dat ik geen idee heb of het wel goed gaat met ons kleine wondertje. Ik hoop echt dat ik vooral die onzekerheid snel de baas ben. Heb jij nog tips daarvoor?

 • Reageren
  Frank
  29/03/2017

  Haha ik ken het eten op rare tijden zoals een frikadel speciaal om 10 uur bij mijn vrouw ??.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.