Oeps! Zetpil in het verkeerde gaatje…

Het was middenin de nacht en mijn dochter was voor de tweede nacht op rij onrustig. Ze had koorts, was erg heet en kwam ook niet in slaap. Mijn vriend en ik eveneens niet, want ze lag tussen ons in.

Ik rekende uit wanneer ze haar laatste zetpil had gehad. Zo’n 6 uur geleden. In principe zou ze dus weer een nieuwe mogen.

Met slaapoogjes waggelde ik de badkamer in. Ergens tussen de wattenstaafjes moest nog een zetpil liggen meende ik me te herinneren. Ik vond inderdaad een wit omhulsel met daarin een zetpil, maar dat was eentje van 120mg. Niet de zetpil waar ik naar op zoek was.

Beneden zocht ik verder. Daar vond ik gelukkig nog een setje van 240 mg. Ik stommelde weer de trap op. Iseetje was inmiddels aan het jammeren toen ik aankwam. Ik griste nog een pot sudocrème van haar kamertje om het inbrengen van de zetpil wat te vergemakkelijken en deed haar luiertje uit. Ik wilde niet het grote licht aan doen omdat ze dan teveel wakker zou worden, dus liet een klein lampje branden.

In tegenstelling tot haar broer vindt Isé het krijgen van een zetpil vreselijk. Ze worstelt en draait en dat maakt het een bijzonder lastig klusje om het snel in te brengen. Deze keer was dat niet anders, ze zette het op een gillen en draaide haar billen alle kanten op. Ik had het pilletje inmiddels ingesmeerd met sudocrème en hij begon zelfs al een beetje weg te smelten tussen mijn vingers. Ik moest hem er dus snel indrukken. Ik zag niet mega veel maar vertrouwde op mijn eigen kunnen omdat ik dit al vele malen gedaan had.

Ploep! Daar ging ‘ie.

‘Oh mijn god, het verkeerde gaatje!!’ riep ik naar mijn vriend. Mijn hart sloeg even over terwijl ik zag hoe ik het ding totaal verkeerd geplaatst had. Een wit puntje stak uit de plek waar het niet hoorde. Gelukkig kreeg ik ‘m nog net te pakken.

‘Jemig San, wat kun je wel!!’ riep mijn vriend nog naar me. Ik verontschuldigde me en gaf de zetpil aan hem. Zoals hij vrijwel alles een stuk vloeiender doet in het ouderschap, ging ook dit hem beter af.

Man, wat voelde ik me klungelig. En stom. Dit was me nog nooit gebeurd. Volgende keer toch maar het grote licht aan doen..

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reageren
  Tineke
  11/09/2019

  Whaha ik had dit denk ik ook kunnen doen! Als ik slaperig ben, ben ik ook zo’n kluns. Ik vind het tof dat je hier al eerlijk over bent. Ouders zijn ook maar mensen en maken ook wel eens fouten.

 • Reageren
  Iris
  11/09/2019

  Oh god wat een actie! Moest er wel een beetje om grinniken, zou mij ook kunnen gebeuren, hihihi

 • Reageren
  Joyce
  11/09/2019

  Oeps? ik laat dit sowieso Mn man doen want ik krijgt het nooit voor elkaar?

 • Reageren
  Ilse
  11/09/2019

  Ik hoop dat je vriend daarna weer wat liever voor je was ?.

 • Reageren
  Abc123
  11/09/2019

  Waarom zou je dit online willen gooien?

  • Reageren
   ABC456
   11/09/2019

   Mee eens. Waarom moet dit online?

  • Reageren
   Manouk
   11/09/2019

   Hahaha dit vind ik echt humor. Zou mij ook zeker kunnen overkomen!

 • Reageren
  Lieke van Veen
  11/09/2019

  Fouten maken is menselijk toch? Gelukkig is alles nog goed gekomen.

 • Reageren
  Papa van m’n kind
  11/09/2019

  Kan gebeuren, maar waarom op het wereldwijde(!) web zitten? Of is dat vanwege je mompreneurship?

  • Reageren
   Me
   11/09/2019

   Mee eens! Gaat wel erg ver om dit te vermelden over je kind! Mensen hebben tegenwoordig de neiging alles over hun leven maar ‘t internet op te gooien, maar dit is je kind…. Arm meisje

   • Reageren
    La Vie Sanne
    11/09/2019

    Inderdaad arm meisje, het gaat om mijn fout, nergens beschrijf ik iets wat Isé in een negatief daglicht stelt. Iedereen heeft een andere grens, qua wat ze op het internet willen zetten. Bij mij is dat het beschrijven van zaken waar mijn kinderen zelf voor gekozen hebben of zaken waar zij zich voor zouden schamen. Hier schamen ze zich hoogstens voor hun moeder en dat was in dit geval terecht. Daarom schreef ik dit, als zelfspot, als waarschuwing, als vermaak om mijn klunzigheid.

   • Reageren
    Lisa
    12/09/2019

    Alsjeblieft zeg soms is zwijgen echt goud! Waarom zou je dit in hemelsnaam op internet zetten. Ik zou me al schamen om dit face to face tegen iemand te zeggen. Enorm sneu voor je dochter dat dit soort privacy gevoelige informatie doodleuk online wordt gegooid. Natuurlijk heeft het charme dat je ook minder handige acties in het moederschap deelt (die overkomen iedereen!) maar iets zoals dit zou echt privé moeten blijven vind ik.
    Zeer triest dat Jan en alleman dit kan lezen over je dochter.

 • Reageren
  Inez
  11/09/2019

  Zoveel vragen…
  – Waarom vermelden dat je zoontje het wel oké vindt om een zetpil te krijgen maar je dochter niet?
  – Waarom zo lollig hierover doen?
  – Waarom ook nog vermelden wat je vriend op dat moment over je dacht?

  Ik ben absoluut voorstander van eerlijke verhalen delen maar er is ook een grens.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   11/09/2019

   In volgorde van vraagstelling:
   – Om de setting aan te geven. Het was niet dat ze rustig lag. James is op een leeftijd dat hij gevoeliger is voor argumenten, weinig beschamends aan. Bovendien het gaat om een zetpil.
   – Deze blog schrijf ik ter vermaak, ter vermaak om mijn dommigheid, niet ter vermaak over mijn kinderen.
   – Omdat het een behoorlijk accurate samenvatting van mijn actie was. Ik neem aan dat jullie er hetzelfde over denken.
   Die grens is er zeker, zie bovenstaande reactie.

 • Reageren
  Gaby
  11/09/2019

  Vindt juist fijn dat er eerlijk over bent niet doet of alles perfect gaat .denk dat iedereen weleens iets niet goed doet

  • Reageren
   Inez
   11/09/2019

   Natuurlijk, absoluut. Maar bedenk ook even hoe dit voor haar kinderen is. Die zullen op den duur interesse krijgen in de website van hun moeder en verhalen terug gaan lezen. Ook mensen die hen van dichterbij kennen lezen dit. Je zou toch niet willen dat James ooit gepest wordt omdat een klasgenootje ooit gelezen heeft dat hij het niet erg vindt dat er dingen in zijn kont gaan? Heel ver gezocht misschien maar ik begrijp echt niet waarom zelfs dit soort dingen gedeeld moeten worden. Deel dit lekker met je vriendinnen, maar niet online waarbij iedereen dit kan lezen en terugvinden. Ik vind het echt kwalijk.

   • Reageren
    La Vie Sanne
    11/09/2019

    Niemand wil dat zijn kind gepest wordt. Vaak moeten we overigens meer medelijden hebben met de pesters en de mensen die zich alles aantrekken. Het is, zoals je zelf ook al aangeeft, inderdaad te ver gezocht en wel heel erg expliciet verwoord. En dat over andermans kind. James is, zoals hierboven al uitgelegd, op een leeftijd dat hij gevoelig is voor argumenten. Bovendien, het gaat om het toedienen van een medicijn. Voor mijn bedoeling met dit artikel zie bovenstaande reacties. Kwalijke zaken zijn genocide, homohaat, milieuvervuiling en het pesten zelf. Naar mijn bescheiden mening valt daar het schrijven van een artikeltje vol zelfspot niet zo snel onder. Wellicht relativeer ik wat teveel.

    • Reageren
     Papa van een kindje
     12/09/2019

     Zelfspot, nou vooruit. Maar het ‘leidend voorwerp’ is wel je kindje. Lekker zulke zaken plaatsen als je bij jezelf van die dingen gebeuren. Kan me niet voorstelen dat je kinderen dit bewust prima vinden.

   • Reageren
    Lies
    12/09/2019

    Inez, helemaal niet vergezocht, maar realiteit. Pesters zoeken de zwakke plek van hun slachtoffer. Dus als er gênante dingen online staan is dat een inkoppertje voor ze. Ik werk met jeugdigen en zie dit veel te vaak gebeuren. Extra erg als je moeder het zelf online zet…

 • Reageren
  Shar
  11/09/2019

  Hmm deze artikels zijn toch altijd een beetje apart. Ja ik snap je humor en je zelfspot maar je moet ook bedenken dat de ouders van de kinderen die met jou kinderen op school/opvang etc zitten dit ook kunnen zien. Sommige dingen mogen best privé blijven. Je wilt toch niet dat je kinderen er over een aantal jaar mee geconfronteerd worden?

 • Reageren
  Renate
  12/09/2019

  Ik zou je echt willen smeken dit artikel te verwijderen voor je kinderen. Ik zou het echt niet kunnen waarderen als ik wist dat dit online zou (hebben) gestaan en al helemaal niet wat voor mensen dit met andere intenties (dan mede-moeders) hebben gelezen.

  • Reageren
   Inez
   12/09/2019

   Ze lijkt zich er niets van aan te trekken

 • Reageren
  Eva
  12/09/2019

  Je bent een topper Sanne. Ik heb geen blog, maar dit is mij ook gebeurd. Lach er hard om met vriendinnen en later vast ook met mijn dochter. Ik snap niet waar mensen moeilijk over doen. Wat is hier anders aan dan aan een verhaal dat je kind van de commode viel, die staan op elke blog!

  • Reageren
   Sanna
   12/09/2019

   Van een commode vallen en iets verkeerd inbrengen in een intieme zone vind ik heel verschillend…

 • Reageren
  gea
  15/09/2019

  Ik snap dat dit artikel raar kan over komen naar mensen. Maar het kan inderdaad gebeuren. Nou heb ik dit niet eerder mee gemaakt met een baby of kind, maar wel in de zorg. Soms is het ook lastig.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.