Van een ochtendmens veranderd in een ochtenddraak

Ik vind het moeilijk om toe te geven, maar sinds de komst van James ben ik langzaamaan een ochtenddraak geworden..

Had je me een aantal jaren geleden gezegd dat ik zou veranderen in iemand met een ochtendhumeur, dan had ik je echt voor gek verklaard. Het maakte nooit uit hoe vroeg het ’s ochtends was, ik was altijd in voor een praatje en kwam zelden chagrijnig mijn bed uit. Dit heb ik denk ik van mijn moeder geërfd, ook zij is in de ochtend altijd de vrolijkheid zelve.

Toen ik echter bevallen was van James kregen de ochtenden ineens een heel andere wending. Ten eerste begonnen ze veeeeuls te vroeg. Ik noem 04.00, 05.00 en bij hoge uitzondering 06.00 en ten tweede zijn baby’tjes weinig geduldig; als ze willen drinken willen ze dat NU en niet pas nadat jij eerst het slaapzand uit je ogen hebt gewreven.

Gevolg was dat wij hier in huis leden aan een chronisch gebrek aan slaap en dat het iedere ochtend een strijd van jewelste was om mezelf uit bed te slepen. Het gevoel van meteen van alles móeten als je uit bed komt, vind ik gewoon verschrikkelijk. Ik voedde James natuurlijk met liefde, maar soms wenste ik ietsiepietsie meer geduld van zijn kant 😉

Inmiddels ligt de tijd van de extreem slapeloze nachten achter ons, maar dat betekent niet dat mijn ochtendhumeur is verdwenen. De huidige winter doet mijn ochtendhumeur ook niet veel goeds. Het is gewoon verrekte koud nog ’s ochtends om 7.00 (hoog op onze to-buy-list staat een slimme thermostaat die automatisch aanslaat om 6.00), en het feit dat het nog pikkedonker is helpt ook niet echt mee.

Hoe ziet mijn ochtendhumeur er dan uit vraag je je misschien af.. of niet. Ten eerste ben ik gewoon mega moe als ik wakker word. En dat wordt ook niet beter als ik even mijn telefoon erbij pak en het nieuws ga lezen of social media ga checken. Het duurt serieus anderhalf uur en twee koffie voordat mijn moeheid is weggeëbd. Ten tweede heb ik het dus koud. Want het IS ook gewoon koud ’s ochtends. Ten derde word ik al chagrijnig bij het idee dat er ‘gehaast’ moet worden. Want mijn peuter gaat niet zo lekker op ‘gehaast’. Die wil ook rustig zijn broodje op peuzelen en lekker lang keutelen in zijn pyjama en die wil vooral niet dat er met kleding aan hem gesjord wordt en felle lichten aan worden gezet.

Het is dus ook niet zo dat omdat ik ’s ochtends moeilijk opgang kom ik een echt avondmens ben. Want ook ’s avonds heb ik het liefst voor 11 uur de lichten uit. Maar daartussenin ben ik wel een onwijs gezellig mens verder.

Nou, dit was een lekker positief artikel om je dag mee te beginnen of niet 😉

Ben jij een ochtendmens of juist niet?

 

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Wilmaaa
  28/01/2017

  Haha, hier was ik al geen ochtendmens, maar nu met een kindje nog minder. Gauw de kachel maar aan ´s ochtends 😉

 • Reageren
  Bregje
  28/01/2017

  Haha yup, herkenbaar hoor! Als rond 7.00 een stemmetje klinkt: ‘Mam! Ik ben wakker! Mag ik uit bed?’ baal ik even dat de nacht in mijn warme bed er weer op zit. Nu ik ook weer werk en ik een aantal dagen om 8.00 de deur uit moet wordt t er niet beter op ?
  Bregje onlangs geplaatst…Het allerleukste notitieboekje voor bloggers!My Profile

 • Reageren
  Anouk
  28/01/2017

  Misschien zou je een half uurtje voor James meestal wakker wordt er al uit kunnen gaan en kunnen douchen. Word je lekker warm en wakker van en aangekleed en al ben je sneller actief dan in je nachtkleding. Dit werkt bij mij tenminste heel goed!

 • Reageren
  Eke
  28/01/2017

  Tegen mij moet je gewoon het eerste half uur niet praten. Gewoon niet doen. Kan fataal aflopen zeg maar. De zoon van drie heeft dit ook, mijn man is echt een bofkont, haha.
  Eke onlangs geplaatst…Mijn eerste keerMy Profile

 • Reageren
  Heleen
  28/01/2017

  Ik ben wel een ochtend mens, als ik mijn bakje koffie maar heb gehad ? De wekker doet altijd zeer, hoe lang ik ook heb geslapen.
  Heleen onlangs geplaatst…Foodyfriday; Snelle én gezonde wentelteefjes!My Profile

 • Reageren
  Didi
  28/01/2017

  Zo herkenbaar! Van een ochtendmens ben ik nu meer een vroegemiddagmens geworden.

 • Reageren
  Yvonne
  28/01/2017

  Ik ben ook geen ochtendmens. Die slimme thermostaat hebben wij wel en is inderdaad een must (lekker warm op de badkamer!). Het eerste wat ik MOET doen als ik wakker word (mijn zoontje van 4 weet dat gelukkig ook) is douchen. Anders gaat het helemaal fout. En dan eten. Verder moet mijn vriend niet tegen mij praten. Mijn zoontje mag wel tegen mij praten.

 • Reageren
  Gerda
  28/01/2017

  Hihi mijn man zegt ’s ochtends twee woorden tegen mij: goedemorgen en dag ? Daartussen zit niks?

 • Reageren
  Nicole
  29/01/2017

  Ik ben nooit een ochtendmens geweest dus ik moest mezelf juist dwingen om ’s ochtends enigzins tot leven te komen. Dat lukt steeds beter, maar ik blijf een avondmens 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Mini shoplog: Babykleding en schoenen kopen in Batavia StadMy Profile

 • Reageren
  Cassandra
  29/01/2017

  Ik ben geen van beide haha. Tussendoor ben ik net als jij best een gezellig mens, maar ’s ochtends komt er geen zinnig woord uit en in de avond ben ik gewoon lamlendig van de hele dag dus komt er ook niet meer uit dan een kleine grom *insert RAWRRR*.
  Cassandra onlangs geplaatst…Kurio Watch | Hippe smartwatch voor kinderen met SOS functieMy Profile

 • Reageren
  Francesca
  30/01/2017

  Heel erg geen ochtendmens… nooit geweest, gaat ook nooit gebeuren. Ik ben absolute nachtuil. Ik ben het meest productief in de stilte van de nacht. Het idee dat ik niet gebeld word, er niemand aan de deur komt, niemand op mij zit te wachten en niemand mij stoort vind ik zo fijn! En toen kwamen de kinderen… Ik zweef nu de dagen door op een soort autopilot. Over 1,5 jaar gaat de jongste ook naar school en heb ik 2 dagen voor mijzelf. Drie keer raden waar ik te vinden ben als ik de kinderen op school heb afgeleverd. (Met mijn telefoon en de deurbel uit..)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.