NYC City Proof 10HR Foundation + Powder

Foundations met een matterende werking, you either love it or hate it. Vandaag een exemplaar van NYC in de test mét een bijbehorende poeder.

In de winter slijt ik behoorlijk wat foundations. Mijn huid is deze dagen een stuk onrustiger dan ’s zomers en een foundation laat de boel er toch nog een beetje effen en egaal uitzien. NYC is een budgetmerk dat bij drogisterijen als Kruidvat en Trekpleister te koop is. Het zit een beetje in dezelfde prijscategorie als Catrice en essence.

NYC City Proof 10HR Matte Foundation


In totaal zijn er drie kleuren van de NYC City Proof 10HR Matte Foundation beschikbaar. Dit is natuurlijk niet bijster veel, maar mocht jouw kleur er niet tussen zitten dan kun je er altijd mengen om toch tot de juiste tint te komen. De foundation is beschikbaar in 001 Ivory, 104 Nude en 002 Sand.

In de tube zit 30ml product, wat zeer gemiddeld is voor een foundation. Volgens de beloftes zou de foundation tot 10 uur goed op je gezicht moeten blijven zitten. Dit heeft een foundation bij mij nog nooit perfect volgehouden, dus ik ben erg benieuwd!

001 Ivory – 002 Sand – 104 Nude

Het uitsmeren van deze foundation vond ik een ietwat lastig klusje met een kwast, dit gaf bij mij niet helemaal het gewenste effect. Uiteindelijk heb ik dus besloten de foundation verder uit te blenden met mijn vingers. Met de Beautyblender gaat het trouwens ook prima, omdat het een beetje een dikke substantie is moet je een kleine hoeveel per keer gebruiken.

Ik vind dat de foundation op zeer natuurlijke manier mijn oneffenheden bedekt. Mijn teint is nog steeds levendig doordat er hier en daar nog wat kleine vlekjes en sproetjes zichtbaar zijn. Ik heb kleur 001 en 104 gemengd. 104 heeft een ietwat rozige ondertoon (waar ik normaal niet zo snel voor kies) maar omdat ik wat roodheden op dit moment op mijn gezicht heb was dit wel een goede match.

NYC City Proof 10HR Long Lasting Powder

Een eveneens nieuw en bijpassend product is deze City Proof 10HR Long Lasting Powder. Deze is beschikbaar in twee kleuren, te weten 702 Naturally Beige en 704 Warm Beige.

Er zit eenmaal op de huid eigenlijk nauwelijks verschil in de kleuren zoals je ziet. De bovenste is Naturally Beige en de onderste is Warm Beige. De textuur is zeer zacht en wonder boven wonder heb ik helemaal geen fall out kunnen bespeuren. Een dik pluspunt dus! De poeder is mat en is daarom goed te gebruiken in combinatie met de foundation voor een passend resultaat.

Full face look:

De foundation zit als een huis op mijn gezicht. In combinatie met de poeder houdt ‘ie het toch wel een flink aantal uren uit. Aan het einde van de dag was de foundation op een paar plekken verdwenen zoals mijn neus en rondom mijn kin, maar op de rest van mijn gezicht zat het nog prima. Niet slecht dus! Ik moet eerlijk toegeven dat ik qua foundation de Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation – een duurdere variant die ongeveer hetzelfde belooft – wel iets fijner vind qua uitblenden en qua textuur, maar dit budgetzusje mag er ook best wezen.

Nog heel even geduld want de producten ligt vanaf maart in de winkels. Tot die tijd zou ik zeggen, sla deze review even op en noteer 1 maart alvast in je agenda!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16/01/2017

  Ziet er prima uit! Deze ga ik zeker inslaan op vanaf 1 maart, benieuwd hoe het bij mij uitpakt 🙂
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Etos Radiance CC Cream in LightMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  16/01/2017

  Het effect is wel erg mooi bij jou! Zelf zou ik hem niet dragen omdat hij nogal mat is en met een droge huid kan ik dat echt niet hebben. Wel vind ik een mooie budgetprijs voor de wat vettere huidjes.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Soms is het goed om te beseffen wat je hebtMy Profile

 • Reageren
  jeapiebel
  16/01/2017

  Leuk om te ondekken over deze budget foudation en powder. Ik sluit mij zeker niet uit om eens te proberen nu ik het hier lees.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.