Nog stééds in een campingbedje (over onze peuter en haar nachtrust)

Ik zie het al niet eens meer, dat ze in een campingbedje ligt. We zijn er na 2 jaar echt wel aan gewend. Maar soms komen er vragen over als Isé haar bedje in beeld verschijnt. ‘Waarom ligt ze niet in een gewoon ledikant?’ ‘Is er een reden voor dat jullie haar in een campingbedje laten slapen?’

Die reden is er zeker. Het heeft namelijk alles te maken een fatsoenlijke nachtrust. Net als haar broer vond Isé een bedje met spijlen maar niks. Ze stootte haar hoofd, lag er ongemakkelijk tegenaan en haar speentjes en knuffels vielen er steeds tussendoor. Toen James nog kleiner was hebben we hem om die reden ook in een reisbedje gelegd. Dat beviel toen prima. Wat zeg ik, uitstekend. Hij krulde zich lekker tegen de zachte zijkant aan, zijn speentje viel er niet meer tussendoor en we hoefden ook niet bang te zijn dat hij zich zou stoten. Zo hadden we allemaal onze nachtrust terug.

Voor Isé bleek het eveneens een goede oplossing om haar ledikant te verruilen voor een reisbedje. We hebben het wel geprobeerd, maar ze sliep matig in het bedje met de houten spijlen. Toen ze eenmaal overging naar het campingbedje was het meteen goed.

Natuurlijk hebben we er wel voor gezorgd dat er een goed absorberend matrasje in ligt. Dit ligt voor haar ook veel lekkerder dan het standaard matrasje van het bedje zelf.

Ik vind een goede nachtrust voor mijn kinderen erg belangrijk. En voor onszelf natuurlijk ook. Man, wat ben ik blij dat we tegenwoordig weer de wereld der slapenden zijn binnengetreden. Als dit betekent dat er op de plek van een Pinterest proof ledikant nu een simpel campingbedje prijkt, dan is dat maar zo. We hebben nog tijd genoeg om van haar kamer straks iets moois te maken als ze wat ouder is, toch?

Een campingbedje is niet het enige dat bijdraagt aan een goede nachtrust, er spelen natuurlijk meer dingen mee. Een goede luier, zoals de Pampers Baby-Dry, is ook een musthave. Ik gebruik bij beide kinderen al vanaf het begin Pampers, het is het type luiers waarbij ik zeker weet dat ze niet wakker worden van een eventuele natte bips.

De Pampers Baby-Dry luiers zijn zo ontworpen dat vocht gelijk absorbeert en dat lekken ter hoogte van de taille en de beentjes wordt voorkomen. Daarnaast zorgen de zachte zijkanten ervoor dat je kleintje er lekker in kan bewegen. Zijvleugels van luiers kunnen soms afdrukken op de huid achterlaten, maar de zijvleugels van de Baby-Dry luier zijn zo ontworpen dat de luier op de juist plek blijft zitten en dat afdrukken dus worden voorkomen. Ik zie zelf ook aan alles dat het comfortabel zit en dat Isé zelfs ‘s ochtends nog geen last heeft van een te natte luier.

Omdat de Pampers Baby-Dry uitstekend grotere plasjes opvangt, vind ik het ook de ideale luier voor een dagje weg. Niets vervelender dan wanneer je op pad bent en blijkt dat je kleintje is doorgelekt. Omkleden blijft nu eenmaal een gehannes (als je er überhaupt al aan hebt gedacht om extra kleding mee te nemen…) Er zijn overigens ook luierbroekjes van deze variant. Dat vind ik soms wel makkelijk als Isé in een mopperbui is en ik een gewone luier niet om haar billen krijg.

Op naar nog meer betere nachten!

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Anja
  01/03/2020

  Tof hoe je een persoonlijk verhaal koppelt aan een samenwerking! Fijn dat je er zoveel moeite in stopt ?

 • Reageren
  Tamara
  02/03/2020

  Heel herkenbaar van het bedje! Mijn dochter heb ik wel altijd in haar ledikant laten liggen, nog nooit over nagedacht om het te proberen in een campingbedje. Toen ze 1,5 werd was ik helemaal klaar met de slapeloze nachten en kocht ik een peuterbed voor haar. In de winkel zeiden alle medewerkers dat ze daar nog veel te klein voor was, maar ik wilde het toch doen. Sindsdien nooit meer problemen gehad, ze had gewoon altijd het gevoel dat ze opgesloten lag tussen die spijlen van het bed.
  Tamara onlangs geplaatst…Volgens deze modetrend dragen we al jaren onze diadeem verkeerd!My Profile

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  03/03/2020

  Is toch ook een prima oplossing als je een fatsoenlijk matrasje in het reisbedje legt? Onze kinderkamers zijn ook niet Pinterest-proof. Maar dat is omdat er ook kinderen in leven. Als dit de manier is waarop jouw kids lekker slapen zou ik het ook zeker niet veranderen!
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Ik probeerde een weekje Hello FreshMy Profile

 • Reageren
  Jeanine
  04/03/2020

  Wel grappig hoe je zegt dat ze in een goed matras ligt. Dit is juist heel erg onveilig. Er zijn kindjes overleden omdat een ledikant matras veel te zacht is en vooral baby’s er tussen kunnen komen.

 • Reageren
  Jolien
  04/03/2020

  Hoi Sanne,
  Onze dochter ligt ook al 1,5 jaar denk ik in het campingbedje helaas wel met een andere reden. Onze dochter heeft heel veel last van hoofdbonken.
  Zo is het toch iets zachter dan die harde spijlen van het ledikantje.
  Ze zeiden dat het ook beter van zou moeten worden helaas is dat niet het geval.
  Maar Lily vind het prima om zo nog te slapen .
  We zien wel hoe lang ze nog in het bedje slaapt.
  Voor nu vinden wij het prima zo!!

 • Reageren
  Dienplus4
  07/03/2020

  Ik heb 4 kids en allemaal vinden ze het super om in een campingbedje te slapen..
  Mijn baby sliep laatst na een week bij mijn ouders ineens voor het eerst door op gelijk de eerste nacht tot de laatste nacht voordat we weer naar huis gingen. Eenmaal thuis in ledikant werd ze dus gewoon weer wakker in de nacht… dus … ook een campingbedje neer zetten?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.