Nieuwe verslaving: Dirty Chai tea (coftea)

Thee met elementen van koffie? Ja u leest het goed! Het is mijn nieuwe verslaving en ik vertel je er meer over.

Het is een trend die in Nederland nog niet zo heel bekend is: Coftea. Een variatie op de al langer bestaande Chai Tea. Afgelopen zaterdag was ik op het Dirty Chai event van Celestial Seasonings (ik ontmoette daar de leuke Lindsay Vallen) waar ik uitgebreid kennis heb mogen maken met deze thee.

Op dit leerzame event werd een uitgebreide theelezing gehouden door theesommelier Mariëlla Erkens. Zij vertelde van alles over thee en liet ons daarbij kennismaken met heerlijke Indiase gerechten waar de Dirty Chai in was verwerkt. Erg bijzonder!

4

Het klinkt raarder dan dat het is, want door de mix van ingrediënten ben je voor je gevoel gewoon een Chai Latte aan het drinken, maar het verschil is dat hier nog 10% espresso aan is toegevoegd. Houd je dus niet zo van koffie, maar ben je wel op zoek naar iets wat jou in de morgen of tijdens de middagdip een flinke oppepper geeft? Dan zou ik je absoluut aanraden deze speciale thee eens te proberen.

3

De ingrediënten zijn als volgt: zwarte Assamthee (40%), specerijen (kaneel (14%), gember, zwarte peper, kardemom (1%), Chinese steranijs (1%), kruidnagel en nootmuskaat), geroosterde cichorei, espresso (10%), natuurlijke smaakstoffen (5%) en vanille (1%)

Ik voeg het liefst een scheut (soja)melk toe aan mijn thee, dit smaakt echt het allerlekkerst. Het is de bedoeling dat je het zakje even flink laat trekken. Laat daarbij zeker niet afschrikken door de donkere kleur van de thee. Zeker als je er melk aan toevoegt vind ik vijf minuten intrektijd wel minimaal om de smaken optimaal tot zijn recht te laten komen. Om het nóg lekkerder te maken kun je er wat suiker of honing aan toevoegen.

5

Het is ongelofelijk maar waar, ik heb in de afgelopen dagen nog maar amper koffie aangeraakt. Het is een heerlijk drankje om bij je ontbijt te drinken, maar ook gedurende de dag drink ik er graag nog enkele koppen van weg. ‘S avonds laat ik het drankje liever staan omdat ik bang ben dat ik anders niet slaap door het hoge cafeïnegehalte. Vanwege dat laatste is het ook even oppassen geblazen met deze thee als je zwanger bent.

Kortom: ben je op zoek naar een warm drankje dat de lekkere smaak van Chai Tea heeft en de oppeppende werking van koffie? Probeer dan de Dirty Chai Tea van Celestial Seasons eens.

Celestial Seasons is te koop bij o.a. Albert Heijn en De Tuinen. De Dirty Chai kost ongeveer €2,45.

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Lifesabout
  16/03/2016

  Het klinkt heel dirty maar moet het dan toch maar een keer proberen, ik houd van koffie!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Eet- en drinkdagboek tijdens WeightwatchersMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  16/03/2016

  Het klinkt heerlijk!!! Ik ga nooit naar de AH simpelweg omdat die niet om de hoek zit, maar hiervoor loop ik gerust een stukje verder. Ik ga het zeker een keer proberen met een scheutje melk!
  Kelly onlangs geplaatst…Top 10 tips kraamcadeautjesMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  16/03/2016

  Ja ik vind hem ook zo lekker! Perfect als je al teveel koffie op hebt, maar geen trek hebt in thee. Zo jammer dat ik niet kon naar het event… :/
  Elisabeth onlangs geplaatst…Het verschil tussen Nutrilon en andere merken flesvoedingMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/03/2016

  Klinkt heel lekker! Zelf drink ik graag Chai.Latte.
  Nicole onlangs geplaatst…Deze tweeling verovert Instagram!My Profile

 • Reageren
  Martina
  16/03/2016

  Wat een leuke tip!
  Martina onlangs geplaatst…11 Januari 2016 – IJzel, Lush en LipstickMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  17/03/2016

  Huh smaakt dit nou wel of niet naar koffie? Ik volg ‘m even niet zo goed haha. In de intro staat ’thee die naar koffie smaakt’, maar later is het een chai die perfect is voor als je niet zo van koffie houdt..
  Hoe dan ook, zou dit sowieso wel willen proberen, want ik hou van koffie én chai.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: make-up van IsaDoraMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   17/03/2016

   Je proeft er in de verte wel koffie in terug, maar omdat de smaken vd andere kruiden zo sterk zijn is het niet te vergelijken met de smaak gewone koffie. Van alles een beetje en daarom juist zo lekker! Had het misschien iets genuanceerder moeten uitleggen in de intro, snap je verwarring.

 • Reageren
  Dorien
  17/03/2016

  Ik kan niet zonder mijn Chai Tea en ben zelf niet heel erg van de koffie. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar aanleiding van dit artikel!
  Dorien onlangs geplaatst…LOVE: 6 SMOESJES WAARMEE MANNEN ONS AFWIMPELENMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  17/03/2016

  Ik ben nieuwsgierig geworden Sanne. Ik begin de dag met koffie en drink de rest van de dag thee. Ik lees in de comments dat je dus in de verte koffie proeft.
  Ik ben gewoon nieuwsgierig geworden en zal ik waarschijnlijk proberen (zo makkelijk ben ik te beinvloeden ;-)).
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe word je een total boss momager?My Profile

 • Reageren
  saskia
  17/03/2016

  Wat grappig zeg, ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Ben sowieso dol op koffie en op thee dus dit lijkt mij wel een hele goede combi 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Bevalling in het ziekenhuisMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  17/03/2016

  Oeh! Dit lijkt me erg lekker… Helaas moet ik t laten liggen, aangezien ik zwanger ben!

 • Reageren
  Mandy
  18/03/2016

  Ik ben gek op thee maar ook gek op koffie maar uiteindelijk denk ik dat ik het meeste voor thee kies. Deze thee met koffie smaak lijkt mij eigenlijk ook niks maar jij hebt mij toch nieuwsgierig gemaakt! Ik ga het toch maar eens proberen en ik ben echt benieuwd wat in ervan vindt!

 • Reageren
  Lieke
  18/03/2016

  Ik wilde even zeggen: ik ben meteen naar de winkel gegaan en heb de thee naar aanleiding van je artikel gekocht, haha! Super lekker!

  • Reageren
   La VieSagista
   18/03/2016

   Wat leuk!! Hij is zeker lekker!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.