Nieuwe producten Dove Nourishing Care & Oil Arganolie

Inmiddels zijn er talloze producten op de markt die verrijkt zijn met arganolie. Niet allemaal vind ik ze even lekker en fijn. Déze lijn maakt mij echter wel enthousiast.

Een tijdje geleden maakte ik op het Unilever-event kennis met de nieuwste producten uit de douchelijn van Dove. Deze bevat drie voedende reinigingsproducten die je lichaam tegelijkertijd hydrateren en beschermen. Allen zijn verrijkt met arganolie, een ingrediënt dat zeer rijk is aan vitamine E en voor 80% uit onverzadigde essentiële vetzuren bestaat (met name omega 6 en 9).

1

Wat ik belangrijk vind bij doucheproducten is dat ze lekker ruiken en niet te uitdrogend zijn voor de huid. De geur van de producten had ik al op het event geroken. Je vindt onder andere geurnoten als amber, bergamot, Marokkaanse specerijen en sandelhout terug. Dit tezamen maakt de geur een tikkeltje mannelijk, maar wel erg lekker. De geurnoten werden door Dove meegestuurd in een flesje, leuk!

3Ingredienten: Water (Aqua), Sodium Hydroxypropyl Starch Phosphate, Lauric Acid, Sodium Lauroyl Glycinate, Sodium Lauroyl Isethionate, Hydrogenated Soybean Oil, Sodium Chloride, Glycerin, Fragrance (Parfum), Acacia Senegal Gum, Argania Spinosa Kernel Oil, Benzoic Acid, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Dmdm Hydantoin, Stearic Acid, Bht, Tetrasodium Edta, Xanthan Gum, Zinc Oxide, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linaloon, CI 77491, CI 77492, CI 77891.

Nourising Care & Oil douchecrème (250ml – €3,59 en 500ml – €5,99)

Een zeer rijke en romige douchegel die je huid meteen voedt onder de douche. Smeert lekker uit en schuimt goed, maar ook weer niet teveel.

4

5

De geur is tijdens het douchen wel vrij sterk, maar als je je eenmaal hebt afgedroogd blijft er een subtiele vleug op de huid achter die ik zeker kan waarderen.

8Helianthus Annuus Hybrid Oil, Laureth-3, MIPA-Laureth Sulfate, Laureth-7 Citrate, Parfum, Argania Spinosa Kernel Oil,BHT, Cocamide MEA,Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Phenoxyethanol, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Oil, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Nourising Care & Oil douche olie (200ml – €5,99)

De doucheolie is zeer geschikt als je een extra droge huid hebt of als je gewoon houdt van een intense verzorging. Ik heb van mezelf absoluut geen droge huid maar ook ik vind dit product heerlijk!

6

7

Bodylotion kan compleet achterwege worden gelaten nadat je je huid hebt gepamperd met deze doucheolie. De geur van dit product wijkt iets af van de geur van de overige twee producten. Nog steeds erg lekker.

9Ingredienten: Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Hydroxypropyl Starch Phosphate, Lauric Acid, Hydrogenated Soybean Oil, Sodium Lauroyl Glycinate, Sodium Lauroyl Isethionate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sodium Chloride, Glycerin, Fragrance (Parfum), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, DMDM Hydantoin, Stearic Acid, Citric Acid, BHT, Sodium Isethionate, Tetrasodium EDTA, Argania Spinosa Kernel Oil, Gelatin, Acacia Senegal Gum, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl Butylcarbamate, Silica, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492).

Nourising Care & Oil beauty bar (€2,19)

Hoewel op het eerste gezicht wellicht een beetje een achterhaald product – misschien doet dit product je wel denken aan een simpel blokje zeep dat altijd bij je oma op een schoteltje ligt – is deze beauty bar wel degelijk een stuk luxer en fijner.

10

11

Wederom romig, schuimt lekker en laat een fijn vleugje van de geur achter. Je kunt ‘m gebruiken voor je lichaam, handen en gezicht. Zelf prefereer ik de beauty bar voor lichaam en handen, omdat ik te bang ben dat de zeep de poriën in mijn gezicht verstopt. Wanneer ik me was merk ik namelijk wel dat ‘ie een klein laagje achterlaat. Niet verkeerd, maar voor mijn gezicht vind ik dat onprettig. Misschien vraag je je wel af hoe je deze beauty bar gebruikt. Je houdt deze onder de kraan om te bevochtigen en vervolgens beweeg je ‘m tussen je handen om te laten schuimen.

Ik ben simpelweg tevreden over deze nieuwste Nourishing Care & Oil producten van Dove. Ze geven me een fris en verzorgd gevoel na het douchen, precies wat ik nodig heb om mijn dag vrolijk en wel te beginnen 🙂 Ik denk dat de producten voor alle huidtypen geschikt zijn, maar nog net even iets beter voor de dames met een drogere huid.

Heb jij een droge huid? Wat voor doucheproducten gebruik jij het liefst?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  05/08/2016

  Ik heb gelukkig geen droge huid. Meestal douche ik alleen met water en zo af en toe was ik me met douchegel van Dove of Nivea.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…My killerbody motivation : beginnen met de killerbody trainingMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  05/08/2016

  Leuk dat Dove nu ook producten met arganolie heeft, wist ik niet! Zelf ben ik er niet heel fan van, al geloof ik absoluut dat de arganolie een product verzorgender maakt. Maar the real deal zal het niet zijn, waarschijnlijk een extract van arganolie? Arganolie ruikt verder ook niet echt, hoogstens een beetje nootachtig, voor de geur doe ik het dus ook niet 🙂 Wel een fijne grondige review, zo zie ik ze graag!

 • Reageren
  Nicole
  05/08/2016

  Toevallig zag ik hier gisteren voor het eerst de reclame van! Lijken mij fijne producten!.
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! – Win speelgoed van Fisher Price!My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  05/08/2016

  Ja ik heb een droge huid. De donkere huid is droger dan een blanke dus ik leer al van jongst af aan dat ik moet smeren en gebruik producten die eerder verzorgend zijn dan schoon maken. Over het algemeen gebruik ik graag producten met arganolie, sheabutter, olijfolie en kokosolie. Eigenlijk al jaren Voordat het opeens hip werd. Dove is zo’n merk dat ik dus totaal nooit koop. Mijn moeder wel en daardoor associeer ik het toch een beetje met oudere (blanke) vrouwen 🙂
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Back to school DIY gouden pennenbakjesMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  05/08/2016

  Oh wat waren deze producten fijn om te ervaren bij het event he? De geur is zo lekker en ik vind het echt een verwenmomentje. Leuk die flesjes met kruiden ook!

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  05/08/2016

  Ik vind dit ook altijd pri-ma producten!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…L’Oréal Elvive Extraordinary ClayMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  05/08/2016

  Oh la la die shower oil lijkt mij heerlijk. Dove vind ik altijd fijn. Fijne review weer Sanne.
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog 24 uur in Parijs (deel 1)My Profile

 • Reageren
  Nicole
  05/08/2016

  Ziet er vertrouwd lekker uit 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…10 keer.. GeluksmomentjesMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.