Nieuwe huidverzorging van Etos

De kunst van een gezonde, stralende en gladde huid is natuurlijk smeren, smeren en nog eens smeren. En hiervoor hoef je heus niet zo diep in de buidel te tasten!

Onder het mom van ‘Every Body Happy’ wordt de Hand & Body lijn van Etos verrijkt met maar liefst twaalf verschillende en betaalbare producten, waarvan ik er nu vijf zal bespreken. Iedereen zal met deze producten aan zijn trekken komen: van mensen die haast hebben, tot mensen die snel klaar willen zijn, mensen met een gevoelige huid of juist mensen met een normale huid, maar óók mensen die een heerlijke home spa-erlebnis willen creëeren.

Etos Argan & Avocado Skin Oil: €3,99 (150ml)

Het allereerste product dat ik ga bespreken is de argan & avocado huidolie die verrijkt is met vitamine E. De olie ondersteunt een goede vochtbalans en het huidherstellende vermogen waardoor je huid zacht en gezond oogt. Zeker op dit flesje vind ik het nieuwe logo van Etos heel mooi en klassiek naar voren komen!

De olie zit in een stevige plastic flacon met een sprayapplicator. Fijn, maar als je te gladde handen hebt door de olie dan werkt dit iets minder handig gezien het flesje dan snel uit je handpalmen glijdt.

Ondanks dat het een olie is vind ik wel dat hij vrij snel in de huid trekt. Ik zou dit product zelf bijvoorbeeld in mijn decolleté smeren, omdat ik daar nogal gevoelig ben voor lijntjes. Ook voor mijn zwangere buik zou dit een zeer geschikt product zijn! Voor mijn benen gebruik ik liever een crème-achtige substantie, maar ik kan me zo voorstellen dat zo’n olie voor na het scheren ook wel lekker is. Al zit er wel parfum in, dus als je een gevoelige huid hebt dan zou ik eerst even testen of dit voor jou ook geschikt is als aftershave treatment. De geur is lekker, vrij sterk wel, maar zeker niet onaangenaam.

Etos Hand & Nail Cream €2,49 (75ml)

Een fijne handcrème is nooit weg natuurlijk, al heb ik er inmiddels wel een hele hoop liggen hier thuis. Voordeel is wel dat je dan overal een exemplaar kunt neerleggen, zodat je er goed aan wordt herinnerd om je handen zo nu en dan eens goed te verzorgen. Wat voor handcrème je nodig hebt, dat hangt ook een beetje af van de staat van je huid op dat moment. De ene keer voldoet een lichte, snel intrekkende substantie en de andere keer een wat dikkere, zeer voedende substantie. Deze variant van Etos biedt een mooie middenweg.

Deze crème geeft niet alleen je handen, maar ook je nagels een oppepper. Ik denk dat je dan wel echt consequent moet smeren, want na een paar behandelingen merk ik niet meteen iets aan mijn nagels – al zijn die door de zwangerschap sowieso wel wat zwakker. Toch vind ik het mooi meegenomen als een handcrème behalve je huid, ook je nagels enigszins verzorgt.

Dit product trekt relatief snel in de huid en dat is ook een vereiste voor mij wil ik een handcrème vaker gebruiken. Hier wint het product dus zeker punten mee. Qua geur vind ik hem lekker vrouwelijk en vertrouwd. Een beetje bloemig en daar houd ik wel van.

Etos Coconut Body Spray Seconde €3,99 (200ml)

Daar was ‘ie weer, de Etos bodyspray in de variant coconut. Ik liet hem al eerder voorbijkomen in dit artikel. Dit soort producten zijn ideaal als je wat meer haast hebt en je niet al teveel gedoe wilt rondom het aanbrengen van een huidproduct.

In deze sprayflacon zit een verzorgend goedje dat verrijkt is met kokosolie en je huid intensief (hier kom ik later nog op terug) hydrateert. Het fijne van dit product is niet alleen dat het in een sprayverpakking zit waardoor je het snel kunt verdelen, maar ook dat de substantie heel snel in de huid trekt.

Het is een vrij waterig goedje dat inderdaad snel intrekt, maar tegelijkertijd aanzienlijk minder effect heeft dan een bodylotion. Dit is opzich afdoende voor in de zomer, maar mijn voorkeur zou dan toch uitgaan naar een normaal, smeerbaar product.

Etos Body Cream Lotus Flower €3,99 (250ml)

En van een waterig product gaan we meteen over naar een product waaraan zeer zeker de eigenschappen ‘rijk’ en ‘vol’ kunnen worden toegeschreven: de Body Cream in de variant Lotus Flower. Smeren is in de winter niet mijn prioriteit geweest en dus heb ik wat grover geschud nodig om de schrale en droge plekken van mijn huid te herstellen.

Yep, de winter heeft zijn tol geëist en hoe kun je dit beter compenseren dan door er een zeer voedend huidproduct op los te laten. Deze body cream van Etos is daar uitermate geschikt voor.

Het is werkelijk waar zalig om mijn droge benen hier mee in te smeren en ik word helemaal blij van de voedende effecten op mijn huid. Dit vind ik echt het fijnste product om te gebruiken op mijn vochtarme onderbenen. Er is nog heel wat werk aan de winkel om mijn benen mooi te krijgen voor de zomer, maar smeren met deze bodycream is alvast een heel goed begin! En de geur van dit product, die is ook hartstikke lekker. Het effect van deze crème is nog lang te merken. Ja, hier zou ik wel eens verslingerd aan kunnen raken!

Etos Hypoallergene Body Lotion: €3,29 (200ml)

Soms wil je gewoon niet teveel poespas aan je lijf, zeker niet als je van nature een gevoeligere huid hebt. Daar heeft Etos nu een mooi product voor.

In deze grote tube vind je een hypoallergene bodylotion. Dit wil zeggen, 0% parfum, 0% kleurstoffen en geschikt voor de allergiegevoelige huid. Ik zelf behoor niet tot de groep mensen die snel reageert op producten, maar dat neemt niet weg dat het geen kwaad kan om af en toe even wat meer basic huidverzorging te gebruiken.

Hij is lekker smeerbaar, lekker ‘lobbig’ en lekker neutraal. Ik mis de parfum eigenlijk helemaal niet in dit product. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan en de droge gebieden op mijn huid zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ik moet concluderen dat Etos zeker haar best heeft gedaan om met producten te komen die onze huid perfect kunnen voorbereiden op de warmere zomerdagen die eraan zitten te komen. Ieder product geeft op haar eigen manier weer een stukje leven terug aan de huid.

Kan jouw huid ook wel een oppepper gebruiken?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Esra
  22/04/2017

  Leuk dat Etos steeds meer verzorgingsproducten gaat verkopen, ik heb laatst de lotus bodylotion gekocht (roze flacon) die erg lekker ruikt! Leuke producten 🙂
  Esra onlangs geplaatst…Action Lip Dual | Long Lasting lipstick & gloss ROSE 343My Profile

 • Reageren
  Heleen
  22/04/2017

  Ziet er goed uit! Ik zou het best willen proberen, maar eerst even de producten opmaken die ik nu gebruik. Daarna ga ik zeker even hiertussen kijken!
  Heleen onlangs geplaatst…Bakerpraatjes – Krijg je een jongen of een meisje?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.