NIEUWE BLOGNAAM & NIEUWE LAY-OUT

Laviesagista gaat veranderen. En dit keer houd ik het niet bij enkel een nieuwe look. In dit artikel vertel ik je meer!

Eerlijk gezegd ben ik bloedzenuwachtig nu ik dit aan het typen ben. Ik ben achter de schermen natuurlijk al een tijdje bezig met het werken aan een nieuwe site, maar om dan straks toch écht de pagina live te gooien, dat vind ik nog wel een dingetje. Opzich ook wel logisch, want ik heb meer dan drie jaar vastgehouden aan mijn vorige blog. Mijn kindje, ooit bedacht op mijn studentenkamertje, toen ik vol van adrenaline de knoop had doorgehakt om er echt voor te gaan. Natuurlijk is er in de afgelopen drie jaar wel wel eens wat veranderd aan het uiterlijk van mijn site, maar de naam Laviesagista stond als een huis, net als het logo, en wat mij betreft hield ik die tot in den treure aan.

Toch begonnen er op een gegeven moment twijfels te komen. Niet van de ene op de andere dag natuurlijk, maar ik merkte wel dat gaandeweg mijn twijfels sterker werden ten aanzien van mijn eerder zo creatief gekozen naam. Op ieder feestje kijken mensen je aan alsof je Oezbeeks spreekt – laaviewattes? – vervolgens moet je het 3x herhalen om het daarna ook nog eens van begin tot eind te spellen, waarna het nog steeds uitgesproken wordt als laahvieesaagggistààh (afhankelijk van waar men woont is de G meer of minder aanwezig). Dan is de allure er wel af. Merktechnisch wel uniek, helaas niet te onthouden. Dit is lastig als je blog via mond-tot-mondreclame wordt doorgegeven, niemand vindt je ooit terug.

Tel daarbij op dat ik natuurlijk ook maken heb met  bedrijven die de naam Laviesagista gewoonweg te moeilijk vinden. Ik heb meermaals het commentaar gekregen dat ze de naam lastig en onuitspreekbaar vinden. Bij mijn mediabureau noemen ze me simpelweg LaVie, leuke naam, helaas was de URL bezet.

Voor mij was het duidelijk dat er iets moest veranderen. Naast de onuitspreekbare naam is de associatie van Laviesagista voor velen nog altijd die met make-up, en dat is een idee waar ik echt vanaf wil. Want op mijn blog wordt, en dat klinkt even heel cliché, gewoon zoveel meer besproken dan alleen make-up. De passie voor dit onderwerp is er nog steeds, maar inmiddels zijn er ook een hoop andere zaken die mijn interesse hebben en waar ik graag over schrijf.

Sinds twee jaar run ik mijn blog professioneel, ik verdien er dus geld mee. Hier hoort ook een professionele aanpak en een immer kritische blik bij. Dit ben ik verplicht naar jullie, mijn mediabureau, bedrijven en natuurlijk ook naar mezelf. Blijven doorkabbelen met een blog of met een blognaam ‘omdat je die al zolang hebt’ is niet de manier. Ook ik wil nog steeds doorgroeien met mijn site en nog belangrijker: er plezier aan blijven beleven. Daarom voelde het als noodzaak om bepaalde dingen te wijzigen.

Dat ik een professionele blog run, brengt met zich mee dat ik dus altijd kritisch moet zijn op mijn kindje, dat ik open moet staan voor feedback en ervoor moet zorgen dat er zo nu en dan weer een frisse wind doorheen waait. Elke website verdient eens in de zoveel tijd een update. De performance van La VieSagista was niet meer optimaal en de laadtijden wat mij betreft te lang. Ook kreeg ik soms het commentaar dat de lay-out te flets was. In dit geval is de lentebries me naar mijn hoofd gestegen en heeft ‘ie ervoor gezorgd dat ik de knoop durfde door te hakken met betrekking tot een aantal veranderingen binnen mijn blog.

Binnenkort zal mijn blog geen La VieSagista meer heten, maar LA VIE SANNE. De strekking van de naam hoef ik vast en zeker niet uit te leggen, maar ik ga het toch even doen 😉 Ik schrijf al tijden over van alles. Over beauty, maar ook over het moederschap, over de reizen en trips die ik maak, over mijn belevenissen, over persoonlijke zaken en over allerlei andere aspecten in het leven die er toe doen, en die er soms ook helemaal niet toe doen. Met mijn nieuwe naam LA VIE SANNE hoop ik de lading te dekken van alle onderwerpen waarover ik schrijf.

Uiteraard hoort hier ook een nieuw logo bij, deze zie je hieronder:

Niet alleen verandert de blognaam, ook wordt de lay-out in een nieuw jasje gestoken. Ik wilde meer kleur, meer levendigheid, meer identiteit en ook een tikkie meer speelsheid in het geheel. Het moest vrouwelijk en gezellig zijn, maar ook overzichtelijk. Net als mijn nieuwe logo. Ik heb gekozen voor roze kleurdetails en een ouderwetse blog lay-out. Hiermee blijft ik dichtbij mezelf. Hieronder een kleine impressie:

Misschien vraag je je af wat dit alles betekent voor de URL Laviesagista. Deze blijft (voorlopig) bestaan. Je kunt hem dus nog steeds gebruiken om op mijn website te komen, maar je kunt uiteraard ook direct naar Laviesanne.nl gaan en dan kom je op dezelfde website.

Nogmaals, ik vind het bloedspannend om mijn website heel binnenkort online te gooien. Ik hoop dat jullie mijn nieuwe site met net zoveel plezier blijven bezoeken als mijn vorige site. De onderwerpen zullen in ieder geval hetzelfde blijven, ‘enkel’ het jasje en de naam veranderen. Ik zie het in ieder geval als iets positiefs en ik denk echt dat deze frisse wind nodig was om de lol van het bloggen erin te houden én om tegemoet te komen aan de feedback die ik inmiddels al meerdere malen heb gehad.

Mocht je nog tegen dingen aanlopen, buttons die niet werken of pagina’s die niet goed laden, laat het me weten dan zal ik dit zo snel mogelijk verhelpen. Ik ben ook zeer benieuwd naar jullie reacties!!

Wil je weten wanneer mijn nieuwe site de lucht in gaat? Volg me dan op Instagram, Facebook en/of Twitter.

Voor nu, alvast heel veel leesplezier op de nieuwe website gewenst.

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reageren
  Josan
  11/04/2017

  Oog wat leuk, de kogel is dus door de kerk. Ik vond het er mooi uit zien. Lekker dichtbij jezelf.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie 4x kaarten voor Monster Jam 2017My Profile

 • Reageren
  Channa
  11/04/2017

  Leuk! Ziet er heel mooi uit 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijk: Ziekte van Graves – 6 maanden verder…My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  11/04/2017

  Gaaf! Ziet er mooi uit en deze naam past perfect bij je. X
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ben ik zenuwachtig, bang of kijk ik uit naar de bevalling?My Profile

 • Reageren
  Joyce
  11/04/2017

  Wat leuk! En niet heel onverstandig denk ik. Met het uitspreken van Laviesagista heb ik niet zo’n moeite, maar ik spel het regelmatig verkeerd ?

 • Reageren
  Joyce
  11/04/2017

  Mooie stap! Lay-out ziet ee goed uit. Veel succes!
  Joyce onlangs geplaatst…Mijn deelname aan Moeders voor MoedersMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  11/04/2017

  Snap dat je het een spannende stap vindt! Goede naam en lay out ziet er mooi uit! 🙂
  Bregje onlangs geplaatst…Even bijkletsen: Hoe gaat het nu?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  11/04/2017

  Ik heb hier nu al zin in!!!! Je layout ziet er geweldig uit! Heel mooi, strak en fris. Een vooruitgang! (Nier dat je huidige site niks is hoor, begrijp me niet verkeerd) Je naam vind ik top en zeker in combinatie met het nieuwe logo. Leuk Sanne, hoop dat je er heel happy mee gaat zijn en dat je nieuwe naam wellicht ook weer deuren opent.

 • Reageren
  Nicole
  11/04/2017

  Ben benieuwd! Ik snap trouwens niet dat mensen moeite hebben met het uitspreken van laviesagista maar dat terzijde.
  Nicole onlangs geplaatst…Must-read artikelen van andere blogs! #3My Profile

 • Reageren
  Eke
  11/04/2017

  Wat stoer Sanne! Met LaViesagista heb je mijn hart gestolen, maar je nieuwe lat out is prachtig!
  Eke onlangs geplaatst…Als een tweede zwangerschap niet lukt | Operatie en eerste uitslagMy Profile

 • Reageren
  Meike
  11/04/2017

  Mooie naam en een mooie lay-out. Ik had geen moeite met de naam, maar ik snap met het oog op de toekomst dat je deze keuze maakt. Ik ben benieuwd.
  Meike onlangs geplaatst…Winactie: Mamablogger PaashopMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/04/2017

  Ontzettend spannende stap.Ik wil eigenlijk ook switchen maar naar wat dan?
  Je hebt echt een pracht logo bedacht zeg en de layout vind ik ook passend 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog peuter | Vingino, Bampidano, Quapi & meerMy Profile

 • Reageren
  Martina
  11/04/2017

  Heel tof. Echt een passende verandering, voelt voor mij als lezer zelfs heel logisch, het klopt helemaal!
  Martina onlangs geplaatst…9 april 2017 – Zon, een puberende peuter en relaxen!My Profile

 • Reageren
  Linda
  11/04/2017

  Wat een spannende maar gave stap!
  Ik vind de naam LaVieSagista nog altijd briljant bedacht, maar ik snap de keuze. En de overgang naar je nieuwe naam blijft wel mooi dichtbij de oude. 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Monsters, auto’s en voetballen: Boys will be boysMy Profile

 • Reageren
  dionne
  11/04/2017

  Wauw! Het ziet er heel strak uit! Logisch dat je iets wilt veranderen

 • Reageren
  Maris Maria Renne
  11/04/2017

  Cool! Goede move! Krijg je vast weer veel energie en nieuwe inspiratie van. Ik vind LaVieSagista een super coole naam, maar snap je beweegredenen helemaal en denk dat LaVieSanne inderdaad allesomvattender is.
  Ik vind dat soms ook wel jammer van mijn blognaam Hare Maristeit. Dat wordt 9 van de 10 keer verkeerd uitgesproken of geschreven en ik moet het heel vaak toelichten. Dan gaat de grap eraf ?
  Maar ik ben wel blij met mijn blognaam, dus ik accepteer de bloedende ogen en oren maar ?
  Succes met de livegang! Preview ziet er goed uit! Mooie kleuren!

 • Reageren
  Frank
  11/04/2017

  Ziet er goed uit! Ik vind het een goede passende naam ? succes met je nieuwe start.
  Frank onlangs geplaatst…Een PapadagMy Profile

 • Reageren
  Monica
  11/04/2017

  Na een paar jaar weer wat anders is toch super leuk. De naam is makkelijk en herkenbaar en de layout ziet er mooi en overzichtelijk uit. Xx
  Monica onlangs geplaatst…Nacomi Coffee Scrub 100% vegan | ReviewMy Profile

 • Reageren
  Channah
  11/04/2017

  Slimme zet om niet iets te kiezen wat echt tótaal anders is, dat vind ik toch altijd wel een hele (enge) grote stap als bloggers dat doen. Ik vind het er allemaal heel mooi uit zien en nu hoef je ook niet meer eindeloos de naam te spellen 😉

 • Reageren
  Heleen
  11/04/2017

  Aaaaah spannend Sanne! Spannend, maar echt heel erg leuk. Het ziet er goed uit, ben heel benieuwd straks! X
  Heleen onlangs geplaatst…Plog #2: Groei&liggingsecho, tandarts, zwangerschapsverlof en.. Babyshower!My Profile

 • Reageren
  Liset
  11/04/2017

  Wat een leuke verandering! Ik denk dat dit zakelijk gezien ook een hele goede keuze is. Deze naam is communicatief beter en duidelijker naar klanten toe. En je blijft toch een beetje je oude naam houde. En wat ben ik blij dat je zo’n ‘normale’ bloglay-out aanhoudt. Lekker overzichtelijk! Ik word namelijk helemaal niet goed van die magazine lay-outs of gekkigheden. Ik weet waar ik dan het nieuwe artikel kan verwachten en het werkt gewoon snel! Kan niet wachten op je lay-out straks echt live te zien. Heel veel succes Sanne!
  Liset onlangs geplaatst…Review | Hema Matt lip cream en Lip lacquer + Lip primerMy Profile

 • Reageren
  Nikita
  11/04/2017

  Ik vind je nieuwe naam écht super!!

 • Reageren
  Tamara
  11/04/2017

  Wat een grote stap! Ik was stiekem al heel benieuwd naar je nieuwe naam en ik vind hem superleuk!! Ik ken dat van die onderwerpen wel heel erg. Ik heb een typische mamablognaam en ik voel me daardoor toch een beetje geremd in de onderwerpen waar ik uit kan kiezen!

  Heel veel succes!
  Tamara onlangs geplaatst…Michel | Ik doe alles voor seks.My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  11/04/2017

  Een spannende stap maar wel een goede! Ziet er allemaal veelbelovend uit!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Rimmel London Volume Shake MascaraMy Profile

 • Reageren
  Linda
  11/04/2017

  Wat spannend zeg en ontzettend leuk.
  Ik snap alleen het ‘drama’ niet om je naam. Ik vond het juist een hele mooie en originele naam.
  Maar ik snap je wens voor de volgende stap en groei.
  Ziet er zo op het eerste gezicht al heel erg mooi uit. Ben benieuwd naar de rest.

 • Reageren
  Marjoleine
  11/04/2017

  Wat tof dat je blog een nieuwe naam krijgt! Weet zeker dat het een succes gaat worden 🙂 Goede stap!
  Marjoleine onlangs geplaatst…Sfeerimpressie: Een weekje vakantie in HoltenMy Profile

 • Reageren
  Lea
  11/04/2017

  Super leuk, La vie Sanne! En de lay-out ziet er prachtig uit. Komt vast helemaal goed. Ik ben benieuwd wanneer je nieuwe site online komt!

 • Reageren
  Jorinde
  11/04/2017

  Wat leuk! De eerste impressie ziet er al goed uit! Ben erg benieuwd!
  Jorinde onlangs geplaatst…So you wannabe a viking?!My Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  11/04/2017

  Jaaaa wat spannend, maar goede verandering denk ik. Al was ik helemaal gewend aan de oude hoor. Ik ben benieuwd naar je nieuwe lay out, ziet er mooi uit zo op de foto.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Gender reveal: Een broertje of een zusje….IT’S A……My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  11/04/2017

  Wauw, heel erg mooi !!!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageren
  Suus / Babyisthenewblack.nl
  11/04/2017

  Helemaal te gek San! Goed bezig. Naam, lay-out zien er top uit en ik blijf je uiteraard hartstikke volgen. Heerlijk om te lezen dat je zo investeert trouwens. Kritisch naar jezelf en je werk blijven kijken getuigt niet alleen van professionaliteit maar ook van respect en betrokkenheid naar je lezers toe. WIN-WIN! <3
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Weg reclame, hallo persoonlijkheid!My Profile

 • Reageren
  Suzanne | Reading Traveller
  11/04/2017

  Wat een mooie lay-out! Super toffe nieuwe naam 🙂
  Suzanne | Reading Traveller onlangs geplaatst…Druk, druk, drukMy Profile

 • Reageren
  Ilona
  11/04/2017

  Super stoer, gefeliciteerd! Een erg vrolijke, goede en mooie naam heb je gekozen! Ik ben nieuwschierig naar de lancering, het voorproefje ziet er top uit! Keep up the good work!

 • Reageren
  Rosanne
  12/04/2017

  Ik kan mij voorstellen dat dit een grote stap voor je is, maar wat mij betreft is het een succesvolle!
  Ik vind de layout echt onwijs mooi!
  Aan de naam moet ik even wennen, je bent voor mij nog Sanne van Laviesagista 😉 Maar ik vind hem wel beter passen bij jouw site en daar gaat het om.
  Ik blijf je blog in ieder geval met veel plezier volgen!

 • Reageren
  Sharon
  12/04/2017

  WAUW wat is het mooi geworden Sanne! Ook op de telefoon goed te bekijken! Mooie stap! ?

 • Reageren
  Wingie
  12/04/2017

  Met de vorige blognaam had ik geen moeite met het uitspreken, alleen spelde het wel vaak verkeerd! De nieuwe Layout is strak en stoer! Lekker overzichtelijk en mooie kleurcombinatie! De nieuwe naam is inderdaad een stukje beter en het past er ook heel goed bij! Keep up the good work! xoxo

 • Reageren
  Lieke van Veen
  13/04/2017

  Ik had ook geen moeite met het uitspreken van je vorige naam. Je nieuwe logo ziet er super mooi uit.

 • Reageren
  Wendy (B)
  16/04/2017

  Eerste indruk is zeker goed!
  Succes!

 • Reageren
  sabrina
  18/04/2017

  Goed gedaan hoor! Het is een naam die bij jou past maar ook dicht bij je vorig ligt. Dat is een groot voordeel, andere bloggers die hun naam hebben veranderd hebben vaak iets totaal anders gekozen. Met deze naam weet ik meteen dat jij het bent! Veel succes!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.