New in: zonnebrillen

Voor mij heeft een zonnebril twee fijne functies, ten eerste het beschermen van mijn ogen tegen de zon en ten tweede een accessoire om mijn outfit op te leuken (en oja, om je wallen te verbergen is het ook best wel ’n ideaal item). Bij Pearle Opticiens koos ik onlangs twee nieuwe modellen uit. Ik laat ze je zien.

Het uitkiezen van een perfect zittende zonnebril is nog niet zo 1, 2, 3 gedaan. Ga ik voor groot, klein, dikke randen, dunne randen, kies ik voor een rond model of juist vierkant. Ik vind het dan ook moeilijk om ad hoc te beslissen of ik een zonnebril neem. Sommige mensen kunnen alles hebben qua zonnebrillen, ik helaas niet.

Stiekem was ik al een paar keer wezen passen voordat ik mijn definitieve keuze maakte. Je kent het vast wel; je past een (zonne)bril, maakt er een foto van, stuurt ‘m aan wat mensen door, vraagt hun mening en je slaapt er nog een nachtje over (of ben ik nu heel overdreven, haha.) Ik vind dat met wat duurdere zonnebrillen in ieder geval wel fijn. Het moet geen impulsaankoop zijn. Er was 1 bril die ik sowieso al een paar dagen niet meer uit mijn hoofd kreeg en dat was er eentje van Ralph Lauren (artikelnummer 10436887). Dit model heeft vrij ronde glazen en is een beetje puntig bij de hoekjes. Het had wel iets glamorous, iets chiques.

Toen ik hem voor de eerste keer opzette vond ik meteen dat ‘ie bij de vorm van mijn hoofd paste. Brillen met een kleiner model staan mij sowieso niet, ik moet echt een wat breder montuur hebben. Het leuke van deze bril vind ik de verschillende kleuren; bruin met zwarte print aan de bovenkant en lila aan de onderkant.

Het tweede model dat ik uitkoos (kun je van zonnebrillen ooit genoeg hebben?) was van Solaris (artikelnummer 10429132), een van de eigen merken van Pearle. Dit model heeft donkere, ronde, gepolariseerde glazen. Polarised glazen nemen de schittering van de zon weg, bijvoorbeeld op het water of op een ondergrond zoals lak of glas. Dit geeft over het algemeen meer rust aan je ogen.

Het model zelf vond ik meteen heel leuk. Dit is echt zo’n zonnebrilletje dat niet teveel gekkigheid bevat, niet te opvallend is en gewoon altijd kan. De brillen kwamen goed van pas in Londen, want daar was het zoals je ziet erg zonnig weer.

Wat is jouw smaak qua zonnebrillen?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Lenneke
  18/05/2019

  Hele toffe modellen! Die InStyle heeft wel iets van een model van Ray Ban lijkt het.

 • Reageren
  Dio
  19/05/2019

  Die ronde bril staat je goed!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.