Netflix: 6 redenen waarom je Designated Survivor moet kijken

Ik ben geen serie-freak. Sterker nog, het aantal series dat ik heb gekeken in de afgelopen twee jaar is op twee handen te tellen. Maar dat betekent ook dat de series die ik wel kijk, echt goed moeten zijn!

Sinds een paar maanden zijn mijn vriend en ik helemaal hooked aan Designated Survivor (2016). Een serie die mij in de verte wel een beetje doet denken aan een combinatie van Homeland en House Of Cards. Dus mocht jij eveneens een fan zijn van die laatste twee, dan zit je met deze serie goed!

Even kort waar het over gaat: de ‘Designated Suvivor’, oftewel de ‘aangewezen overlevende’ is degene die de president vervangt in tijden van nood. Bijvoorbeeld als de president, de vice-president en de parlementsvoorzitter door een aanslag om het leven komen. De aangewezen overlevende wordt voor belangrijke evenementen naar een veilige plaats gebracht waar hem niets kan overkomen.

Samenvatting: Op de avond van de State of the Union zorgt een explosie ervoor dat de president en alle zittende leden van het kabinet omkomen. Tom Kirkman, De minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, wordt uitgeroepen als aangewezen overlevende en onmiddellijk beëdigd als nieuwe president. Kirkman probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat Amerika in een chaos verandert. Hij weet echter niet dat de aanslag slechts het begin is van wat nog komen gaat.

Dan nu mijn lijstje met redenen waarom je ECHT Designated Survivor moet kijken.

1. Het is spannend vanaf het allereerste begin. De serie hoeft niet op gang te komen, maar je zit er meteen BAM! in.

2. Elke aflevering is alsof je in een film zit. Zonder al teveel cliffhangers wil je toch heel graag de volgende aflevering zien.

3. De hoofdpersoon (gespeeld door Kiefer Sutherland) is súper sympathiek. Hij is eerlijk, liefdevol, verantwoordelijk en neemt zijn taak als president bijzonder serieus. Ook een pluspunt: hij heeft een goed huwelijk. En dat mag voor de verandering ook wel eens in een serie.

4.Ook spreekt de rest van de cast mij heel erg aan. In het bijzonder Aaron Shore (Adan Canto) omdat deze gozert wel heul aantrekkelijk is. Gisteren sprak hij ineens SPAANS met z’n sexy hoofd. Veeg me op.

5. Het is meer drama dan actie en dat vind ik als vrouw wel fijn 🙂 Daarnaast hoef je echt niks van politiek af te weten (mocht dit het geval zijn, ik weet natuurlijk aaaalles van politiek) om deze serie te snappen en leuk te vinden.

6. De recensies zijn goed. Dus ja. Dat is ook een reden 😉

Het eerste seizoen bevat 22 afleveringen. Op dit moment staan er 15 afleveringen op Netflix en komt er wekelijks eentje bij.

Bron afbeelding.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Marloes
  17/04/2017

  Oh deze staat al een hele tijd op mijn te kijken lijstje maar ben er nog niet aan begonnen. Wij kijken wel veel series maar steeds maar 1 aflevering per avond. Dit is ook zo’n serie die we (waarschijnlijk) samen willen kijken dus ik ben er nog niet aan begonnen.. heb er na dit lijstje wel éxtra zin in gekregen!
  Marloes onlangs geplaatst…Mama, je bent mooiMy Profile

 • Reageren
  Eke
  17/04/2017

  Ik geloof dat ik maar weer eens een abonnementje moet nemen op Netflix. Was er een beetje klaar mee eind vorig jaar, maar deze serie en dat HoC weer terugkomt eind mei, zorgen er toch weer voor dat ik kriebels krijg!
  Eke onlangs geplaatst…Weekvlog #5 | Verrassing voor Jeroen, operatie en TMI AlertMy Profile

 • Reageren
  Leonie van Mil
  17/04/2017

  Ik volg hem ook!! En zeker een geniale serie! 🙂
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Het is bijna Pasen – TagMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  18/04/2017

  Wij hebben geen Netflix, nooit gemist ook (zou niet weten wanneer ik al die series moet kijken). Maar ik word wel héél nieuwsgierig naar deze!

 • Reageren
  Sara
  18/04/2017

  Oohhh hier word ik erg nieuwsgierig van. Deze zet ik op mijn lijstje!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.