DIY nail art: flower print

collage nailart

Ik ben geen held in het maken van prachtige nagelcreaties, maar zo af en toe probeer ik wat uit. Laatst kocht ik een nailart pen van Essence en daarmee ben ik eens goed gaan experimenteren. Op de handen van een vriendinnetje maakte ik een nail art met bloemetjes. Kijk je mee naar hoe ik dat deed?

Wat heb je nodig?

– Een dottingtool met zowel een dikke als een dunne kant
– Een basislak
– Een lak om het hart van de bloemtjes te vormen
– Een lak om de blaadjes van de bloemetjes te maken

Als basis heb ik een neutrale kleur gebruikt. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar wit of creme, hierop kun je de patroontjes het beste zien. Je kunt natuurlijk ook zwart gebruiken als je bijvoorbeeld met witte patroontjes aan de slag gaat.

nagels 1

Vervolgens maak ik stipjes met het dikke bolletje van de pen. Deze stipjes vormen het hart van de bloemetjes die ik ervan ga maken. Op de duim zette ik vier stipjes en op de andere vingers drie.

nagels 2

nagels 4

Vervolgens nam ik het dunne bolletje van de dotting tool. Met een paars/roze kleurtje vormde ik de bloemetjes. Dit deed ik door hele kleine stipjes tegen elkaar aan te zetten. Een stille hand is hiervoor een must!

nagels 5

En dit is het resultaat! Je bent hier zo’n 30 minuten mee bezig. En het leuke is, je hoeft helemaal geen nagellakexpert te zijn om dit te kunnen 😀

Doe jij wel eens nail art bij jezelf? Zo ja, wat vind je dan leuk om te maken?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  marijn
  13/07/2014

  En het blijft ook nog eens zitten!! Altijd leuk van die vrolijke nagels.

 • Reageren
  esmee
  13/07/2014

  erg leuk gedaan.
  leuk dat je een voorbeeld laat zien dat iedereen zou kunnen maken. ik ga ook maar eens dottingtool aanschaffen en het uitproberen.

 • Reageren
  Monique
  13/07/2014

  Leuk gedaan

 • Reageren
  Sylvana
  13/07/2014

  Heel leuk! Ik vind het resultaat onwijs schattig :).
  Sylvana onlangs geplaatst…Foto’s bewerken, zo doe ik dat!My Profile

 • Reageren
  Saskia
  19/07/2014

  Wat super leuk gedaan, dit wil ik ook eens doen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Cattier Paris Gezichtsmasker en Shea ButterMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.