Naïf huidverzorging voor volwassenen

We zitten ons met zijn allen (ja, ook ik) enorm druk te maken over wat we via voeding allemaal aan gezonde en ongezonde stoffen binnenkrijgen, maar wat je óp je lichaam smeert, is eigenlijk minstens zo belangrijk als wat je ín je lichaam stopt. In dit artikel bespreek ik Naïf volwassenen huidverzorging, een merk met producten die louter bestaan uit natuurlijke ingrediënten en geen ‘onzin’ bevatten.

Beautyindustrie

We smeren, spuiten, wrijven en boenen heel wat af als het gaat om ons lichaam en gezicht. We kopen ons blauw aan crèmes, cleansers, lotions, serums en bodywashes in de hoop onze huid zo mooi mogelijk te houden en de beautyindustrie speelt hier maar wat graag op in.

Ingrediëntenlijsten

Vele beautyproducten hebben duizelingwekkende lijsten met ingrediënten, en ook de verpakkingen schreeuwen ons veelal toe met overtuigende prints en toverwoorden. Allemaal leuk en aardig, maar er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk weten hoe zo’n ingrediëntenlijst geïnterpreteerd moet worden, of die door al die poespas van een verpakking heen kunnen kijken om te zien of zo’n product ook daadwerkelijk voor hen geschikt is.

Veel getest

In mijn carrière – die ik ooit begon als beautyblogger – heb ik al heel wat huidverzorgingsproducten getest en als ik achter één ding ben gekomen dan is het wel dat er geen enkele crème, hoe duur ook, kan zorgen voor een vermindering van rimpels. Er zijn best producten op de markt die tijdelijk lijntjes wat onzichtbaarder kunnen maken, maar het is een fabel dat een crème je minstens tien jaar jonger maakt. Met dat in het achterhoofd zijn er ook een hoop crèmes die door de mand vallen. Hoewel ik nog steeds een zwak heb voor mooie verpakkingen, weet ik dat dat uiteindelijk niet per se de producten zijn die het beste zijn voor je huid.

Naïf huidverzorging

Een merk dat het zeer zeker goed begrepen heeft als het gaat om adequate huidverzorging, met verpakkingen die geenszins misleidend zijn of teveel poespas bevatten, is Naïf. Naïf staat voor no nonsense huidverzorging. De producten zijn vegan, diervriendelijk, vrij van microplastics, nanodeeltjes en biologisch afbreekbaar. De missie van Naïf is dat vrouwen weer naïef de winkel in kunnen lopen en niet verleid worden door valse beloftes.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Naïf alleen kende van de fijne babyverzorging, maar sindskort weet ik dat ze ook een vrij uitgebreide volwassenenlijn hebben. Hierover zegt Naïf het volgende:
Naïf huidverzorging is geschikt voor ieder huidtype: vet, droog, gemengd, man, vrouw. We beloven geen rimpels buiten de deur te houden en je haar wordt ook niet dikker. Onze producten reinigen en verzorgen, zonder schadelijk onzin. Eerlijk dus. In alle opzichten.

Kijk. Dat noem ik nog eens recht voor z’n raap. Geen verhaaltjes over gladmakerij van je gezicht, geen verjongingsbeloftes, geen ingewikkelde quasi wetenschappelijke technologieën die je over de streep zouden moeten trekken, geen vage keurmerken. Gewoon een slogan waarbij je weet waar je aan toe bent.

Alle producten van Naïf zijn dermatologisch getest, hypoallergeen, pH-neutraal en zonder irriterende of schadelijke bestanddelen. De volwassenenlijn bevat ingrediënten als lijnzaadolie, lijnzaadextract, shea butter, en in de scrub zitten bijvoorbeeld rijstkorrels (en geen chemische scrubkorrels).

Zelf ervaren

De komende tijd zal ik mijn huid gaan verzorgen met verschillende producten van Naïf. Ik ben nu al een weekje bezig en het voelt goed om nu eens echt te weten wat ik op mijn lichaam en gezicht smeer en niet afgeleid te worden door de vele beloftes en toverwoorden.

Wil je meer over Naïf weten, de producten uitgebreid bekijken en/of bestellen? Ga dan naar de website.

Was jij al bekend met het merk Naïf?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Eline
  11/11/2018

  Ik ben heel benieuwd naar je ervaring. Ik heb net de dag en nachtcreme en de cleanser besteld. De laatste tijd hoor je steeds vaker dat al die chemische producten afval stoffen achter laten due zich ophopen in je lichaam, niet zon fijn idee.
  Weet jij toevallig welke spf de dag crème heeft?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.