MUA Fall/Winter Metallic

MUA introduceert de Metallic Fall/Winter look, een mooie warme look geïnspireerd op metallics tijdens de koudere dagen.

Ik review het bijbehorende Luxe Metallic Alchemy oogschaduwpalette en de bronzer genaamd Majestic Gild. Het leuke is dat je rond Kerst écht uit kunt pakken qua looks. Ik houd sowieso wel van een wat zwaarder make-upje, maar in deze periode voelt het toch wat ‘legaler’ om het allemaal wat meer te overdrijven.

De producten die ik je laat zien zijn niet nieuw overigens, ze liggen al een tijd in de winkels.

1

Als eerste schenk ik aandacht aan het Alchemy oogschaduwpalette dat bestaat uit drie metallic kleuren en een oogschaduwbasis. Dit palette is te koop voor €5,99.

close up

Links zie je een zilveren/parelmoer kleur, daarnaast vind je een bronzen/koperen kleur en de derde kleur van links zou ik classificeren als oranje/goud. Het zijn allen shimmery kleuren. De oogschaduwbasis lijkt een beetje roze te zijn.

3

De textuur van de oogschaduws is net iets anders dat je gewend bent. Ze zijn niet poederig maar heel ‘velvet-achtig’. Hierdoor is de pigmentatie erg goed en geven ze geen fall out. Ze voelen waanzinnig zacht aan. Ik ben benieuwd hoe ze blenden op mijn oog, want dat vergt denk ik net even wat andere techniek. De look die ik ermee maakte zie je aan het einde van dit artikel terug.

5

Het tweede product is de Wipped Velvet Bronze ter waarde van €4,99. Dit is een bronzer met dezelfde soort textuur als de oogschaduws. Heel zacht dus en niet poederig.

6

vinger en potje

7

Het is echt een hele aparte structuur, het doet me bijna denken aan een mousse foundation als ik voor het eerst met mijn vinger het product aanraak. Voordeel van een bronzer met een dergelijke structuur is dat het heel gemakkelijk op te bouwen is en je eigenlijk nooit de fout in kunt te gaan met ‘teveel’. Je blendt het namelijk net zo lang tot het de juiste hoeveelheid voor jouw gezicht is.

bronzer 1

bronzer 2

bronzer 3

Je creëert in een handomdraai zowel vorm, als diepte, als kleur. Hoe dat er full face uitziet zie je op deze foto:

full face

Hoewel ik de bronzer er op mijn arm nog best oranje uit vond zien, is dat op mijn huid prachtig geblend tot een zomers bruine kleur. Het effect is erg subtiel en en naturel. Mooi!

met ooglook erbij

Bij deze eerste look dragen mijn ogen de oogschaduwbasis, de zilveren kleur op mijn bewegende ooglid en de bronzen kleur in mijn crease. De oogschaduwbasis geeft een verrassend mooie dekking, toch is hij kwalitatief niet fantastisch. De oogschaduw blijft niet de hele dag goed zitten. Op deze foto ze je de bronzer trouwens weer mooi tot zijn recht komen.

Dan wil ik jullie tot slot nog een avond/kerstlook laten zien met het palette want ook deze is erg goed te creëren, met name door de gouden kleur.

rood met goud 2

De gouden kleur heb ik over mijn gehele bewegende ooglid aangebracht en de bronzen kleur in mijn crease. De look is niet compleet zonder rode lippen. De bronzer heb ik ook bij deze look weer lichtjes aangezet onder mijn jukbeen en een beetje op mijn wang. Voilà, klaar ben je hoor, voor Kerst!

DSC_0867

Het zijn weer twee behoorlijke leuke producten van budgetmerk MUA. Enige minpuntje vond ik de oogschaduwbasis. Hij geeft écht een mooie dekking, waardoor ik het een veelbelovend goedje vond, maar uiteindelijk bleef mijn oogschaduw er niet langer dan een paar uurtjes mooi mee zitten. Misschien dat ik ‘m nog eens kan uitproberen met oogschaduws van poeder, kan natuurlijk zijn dat hij dan wel goed werkt. Toch denk ik dat ik liever een extra oogschaduw had gehad in plaats van een basis.

De bronzer vind ik echt te gek. Hoewel hij in het doosje en  zelfs op mijn arm er behoorlijk oranje uit zag, wordt dit op het gezicht geblend tot een gezonde zomerse gloed met een subtiel glansje.

MUA is te koop bij geselecteerde Kruidvat-filialen en online.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  03/12/2015

  Dat oogschaduwpalette trok gelijk m’n aandacht, wat een mooie kleurtjes! Jammer dat de oogschaduwbasis dan niet lang z’n werking doet
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Babyshopping en datenightMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  03/12/2015

  Ondanks het minpuntje vind ik die oogschaduw wel heel mooi!!
  Nicole onlangs geplaatst…De vijf slechtste slogans – “Regelrecht van kippekont naar mensenmond”My Profile

 • Reageren
  Leonie
  03/12/2015

  Wauw. Ik ben vooral onder de indruk vd bronzer. Echt mooi!
  Het palletje ziet er ook tof uit… Maar ik ben niet zo van het zilver.
  Mooie looks heb je gemaakt!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Wanneer maak je een zwangerschap bekend?My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  03/12/2015

  Ik vind de bronzer verrassend mooi. Met Kerst ga ik waarschijnlijk voor een natuurlijke look: helemaal geen make-up 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Voor alle moeders die niet creatief zijn…My Profile

 • Reageren
  Marloes
  03/12/2015

  Oeh de bronzer ziet er mooi uit zeg. Je look vind ik ook geslaagd!
  Marloes onlangs geplaatst…Cadeau’s voor onder de kerstboomMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  03/12/2015

  Het effect van de bronzer is inderdaad supermooi. Had niet verwacht dar hij zo subtiel zou zijn op je gezicht. Da’s er eentje om te onthouden.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Online solliciteren en je droombaan vindenMy Profile

 • Reageren
  jeapiebel
  03/12/2015

  Velvet-achtig’. goed pigmentatie daar houd ik van. De bronzer staat je prachtig.

 • Reageren
  Marjon
  03/12/2015

  Wat een mooie kleurtjes zeg!
  Liefs xx

 • Reageren
  Dionne
  03/12/2015

  De kleuren vind ik wel erg mooi!
  Dionne onlangs geplaatst…Heb je al werk?!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  03/12/2015

  Leuk dat een budgetmerk als MUA wel een oogschaduwbasis in haar palet verwerkt. Alleen beetje zonde dat-ie het dan net niet is. De kleurtjes in het palet zijn wel lekker feestelijk, al vind ik drie tinten net te weinig en zou ik er dan een ander palet bij pakken om de look compleet te maken. Je look met de rode lippen vind ik erg tof, lekker feestelijk ook.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn beautyfavorieten van novemberMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  03/12/2015

  Ik dacht ook dat die bronzer zo oranje zou zijn, maar hij is mooi! MUA verrast mij iedere keer weer.
  Lifesabout onlangs geplaatst…De verschrikkelijke huisvrouw krijgt onverwachts bezoek.My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  03/12/2015

  Oh ik vind vooral de bronzer er echt heel goed uitzien!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…OOTD Pastel en Rosé GoudMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.