Morphe Brushes 35W Warm Palette (+ 7 looks)

Morphe cover

Oogschaduwpaletten maken iets in mij los. Ik kan totaal over-de-top enthousiast zijn wanneer er een palette uitkomt van een bepaald merk. Al tijden was ik benieuwd naar de paletten van Morphe Brushes, een ware hype in Amerika. Sindskort is het merk in verschillende Nederlandse webshops te krijgen, dus daar ging ik!

In dit artikel geef ik korte en bondige informatie. De nadruk ligt hierbij op verschillende looks en niet op talloze swatches. Met de ooglooks wil ik je laten zien hoe veelzijdig dit palette is.

Voorkant

overzicht

Voordat we naar de ooglooks gaan wil ik even stilstaan bij de binnenkant van dit palette. Hij is gevuld met verschillende matte en shimmerkleuren. Ik vind de kleuren echt perfect voor de herfst, omdat ze, zoals de naam van het palette ook al aangeeft, erg warm zijn (al zitten er ook bepaalde koele tinten in). Ik vind vooral de oranje matte kleur in het midden een enorm fijne toevoeging. Het is dé perfecte basiskleur voor warme ooglooks.

swatches

De oogschaduws zijn allemaal extreem goed gepigmenteerd. Zelf vind ik dat heel fijn werken, maar het is met de donkere kleuren wel een beetje oppassen geblazen. Qua kwaliteit doen ze mijns inziens niet onder voor oogschaduws van bijvoorbeeld MAC en Makeup Geek. (Deze swatchfoto heb ik overgenomen van Elin).

Laten we gaan kijken naar enkele ooglooks die ik met het palette maakte.

highlighter 1

Bij deze ooglook kun je goed zien hoe mooi de oranjekleur als basis kan dienen. Je ziet hem nog een heel klein beetje aan de bovenkant en voor de rest is hij perfect geblend met de overige kleuren.

look 1

Bij deze look heb ik de oranje shimmery kleur op mijn bewegende ooglid gebruikt en verschillende bruintinten in de crease.

goud met rood

Goud doet het altijd goed. Er zitten verschillende gouden kleuren in het palette. Perfect met een rode lip! Ook zeker geschikt voor de feestdagen.

ooglook

Bij deze look heb ik ook wat invloeden uit het MAC Burgundy Times 9 gebruikt. Dat palette en deze van Morphe passen qua ondertoon verrassend goed bij elkaar!

met paars randje

Ook bij deze look gebruikte ik weer verschillende goudtinten op mijn bewegende ooglid. Op mijn onderste wimperrand zette ik een paars lijntje. De combinatie paars/goud vind ik altijd erg mooi.

DSC_0004

Hier gebruikte ik een combinatie diepdonkerbruine kleuren in de crease, die ik mengde met de matte oranje kleur. Op het bewegende ooglid bracht ik een koperen shimmerkleur aan (helemaal linksonder in het palette).

smokey ingezoomd

Een classic smokey eye mag natuurlijk niet ontbreken. Als basis gebruikte ik weer de oranje kleur, zodat de gehele look een warme uitstraling zou krijgen.

Zoals je ziet kun je heel wat kanten op met het 35W palette. Ik kies zelf vaak voor wat zwaardere looks, maar ook neutrale looks zijn prima te creëren.

Conclusie: ik zou geen negatief woord over dit palette kunnen uitbrengen. Of nou ja misschien alleen dat de grijze kleur helemaal rechts in het midden eruit is gevallen. Maar die zet ik wel weer vast met 1 seconde lijm. Ik ben een beetje obsessed (zoals Amerikaanse beauty guru’s zouden zeggen) met dit palette. Echt, koop dit ding en je bent blij.

Het palette is zeer betaalbaar. Onder andere te koop bij The Makeup Spot voor ongeveer 25 euro.

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  19/11/2015

  Ik snap je enthousiasme helemaal! Dacht eerst: nehhhh heb al zoveel paletten met dit soort kleurtjes. Maar door de veelzijdigheid en aanwezigheid van meer bijzondere kleuren zoals die oranje tint, zou ik ‘m toch best kunnen aanschaffen. Koopje ook, 25 euro voor zoveel kleurtjes. Vind dat je er mooie looks mee hebt gemaakt. Grappig ook dat je het oranje zelfs als ‘ondergrond’ hebt gebruik voor de klassieke smoky eye.
  Carlijn onlangs geplaatst…Snelle avondroutine voor vermoeide mama’sMy Profile

 • Reageren
  Martina
  19/11/2015

  De laatste look vind ik waanzinnig mooi!!
  Martina onlangs geplaatst…1 November 2015 – Glittermomentje in je joggingsbroekMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  19/11/2015

  Wauwww je kunt er inderdaad een heleboel kanten mee op! Wat carlijn hierboven zei dacht ik ook, ik heb toch al zo’n pallette? Maar die oranje rint geeft het inferdaad echt wat extra’s
  Tamara onlangs geplaatst…Dingen die alle net mama’s wel herkennen!My Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  19/11/2015

  Mooi! Vooral de laatste look! Ik ben oog een fan van deze palette, had hem via de webshop van Morphe gekocht omdat ie in NL steeds uitverkocht was.

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  19/11/2015

  En daar ging je, haha. 25,- voor zoveel kleuren is natuurlijk een koopje. Supermooi en die swatches verbazen me ook wat een pigment en mooie kleuren. Inderdaad supermooi die oranje kleur als basis. Als ik een negatief puntje moest noemen dan zou het zijn dat het palette er el cheapo uitziet en dat is zonde want de inhoud is zo goed :).
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Blogsnack: win €50 shoptegoed van Forever 21My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  19/11/2015

  Deze wil ik zo graag! Je hebt me via Snapchat gewoon al helemaal aangestoken en deze ooglooks maken het compleet! *gaat vandaag bestellen*
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Klussen en Disneyland parijsMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  19/11/2015

  Ik plaatste laatst een bestelling bij Boozy, maar heb dit palette toch er niet bijgedaan…. Beetje spijt heb ik wel. Misschien alsnog aanschaffen.. Hij is zo mooi!
  Prachtige looks heb je gemaakt.. Erg leuk om op die manier het palette te laten zien!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Wat mij leuk lijkt aan een zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  19/11/2015

  Wow Sanne, deze komt op mijn sinterkerstlijst! En wat heerlijk betaalbaar voor zoveel moois.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Terug in balans. Hoe doe je dat?My Profile

 • Reageren
  Suzanne
  19/11/2015

  Ik snap wat je bedoelt dat je zo weg bent van dit palette! De looks die je er mee hebt gemaakt zijn ook erg mooi. De smokey look staat je erg goed!
  Suzanne onlangs geplaatst…Shoplog DA Mooi Etten-LeurMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  19/11/2015

  Ik vind het een prachtig palette en de kleuren staan je erg mooi! Ik ben helaas bang dat dit palette te warm voor mij is…
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Bobbi Brown Corrector & ConcealerMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  19/11/2015

  Ik zit al maanden te denken aan het aanschaffen van een paar W7 paletten als goedkoop alternatief voor de UD Naked palettes die ik uiteindelijk niet heb gekocht toen ik in de Sephora in New York stond (stom!) en nu stel ik de aankoop van een paar simpele paletten ook al ik weet niet hoe lang uit. En nu ik dit palette zie, denk ik dat er weer een stuk twijfel bij is gekomen over de W7 paletten omdat deze ook gewoon ontzettend mooi is. Gave looks heb je ermee gemaakt!
  Jennifer onlangs geplaatst…Ik heb mijn Bachelordiploma!My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  19/11/2015

  Oh wauw, wat een prachtig palette. Ik snap je enthousiasme. Dat oranje als ’transitiekleur’ pakt inderdaad heel mooi uit. Ik gebruik hier niet snel oranje voor, maar misschien moet ik dat ook maar eens proberen. Blend inderdaad prachtig met de rest van de kleuren!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Been There Done That TAGMy Profile

 • Reageren
  Zara
  19/11/2015

  Hele mooie looks. Wou dat ik zo goed was met oogschaduw.

 • Reageren
  Hennie
  10/12/2015

  Jiehaaaa! Spuit 11 hier. Ik heb deze net besteld en ben recht waanzinnig benieuwd. Mooie ooglooks, dame! Dat kun jij wel.

 • Reageren
  Hennie
  10/12/2015

  En waar ik ‘recht’ zei wilde ik ‘echt’ zeggen. Stop de klok!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.