Morphe Brushes 18 piece sable set

Onlangs kreeg ik van The Make Up Spot deze Morphe Brushes 18 piece sable set opgestuurd. Nou, als jullie nog weten hoe fan ik was van het Morphe 35W palette (review), dan snappen jullie ook wel dat ik stond te springen om deze set uit te proberen! Verwacht een uitgebreide review met veel foto’s.

1

In deze set zitten dus 18 kwasten. Zeker als je nog niet echt een enorme kwastencollectie bezit is dit zo op het eerste gezicht een prima basisset om in huis te hebben. Ik zeg basisset, maar eigenlijk is het meer dan dat want je vindt hier onder andere een grote highlighter brush in terug en verschillende soorten creasekwasten. Ik zal alle kwasten bespreken en ik heb zowel full shots als close-ups van de kwasten gemaakt.

2

3

1. Jumbo Deluxe Fan Brush Bristle Type: Sable
De kwast die ik by far het fijnst vind is de Deluxe fan brush. Hij is vol, zacht, ziet er fantastisch uit en brengt mijn highlighter op een heerlijke manier aan. Zeker als je een flinke dot highlighter niet schroomt is dit echt een kwast voor jou. Waar hij ook erg goed voor werkt is voor het wegwegen van fall out onder je oog bijvoorbeeld. Je zou hem eventueel nog voor bronzer kunnen gebruiken maar hier heb ik zelf genoeg andere kwasten voor.

5

4

2. Powder Brush Bristle Type: Sable
Van de poederkwast ben ik persoonlijk het minst fan. De haren hiervan vind ik net iets te lang en ze zijn ook niet zo heel zacht. Maar ik ben dan ook mijn Powder Brush van Real Techniques gewend en die is echt berezacht. Anyhow, we moeten eerlijk zijn.

6

7

3. Contour Brush sable
De blushkwast werkt erg goed. Niet te klein, niet te groot, zeer geschikte haren voor het aanbrengen van poederproducten en hij werkt behoorlijk precies. Het was alleen een beetje jammer dat James mijn blushkwast ook zo fijn vond en hem heeft gebruikt om de La Vache Qui Rit die nog op de grond lag mee uit te smeren.. Nou, die test heeft de kwast overigens wel doorstaan. Of ik er blij mee was is een andere vraag.

8

9

 4. Angle Blush Bristle Type: Sable
De omschrijving van de blushkwast is ook op deze schuine bronzerkwast van toepassing. Zelfde haren en kwaliteit, alleen schuin afgesneden.

10

11

5. Foundation Bristle Type: Synthetic
Een andere kwast waar ik iets minder enthousiast over ben is de foundationkwast maar dat ligt niet zozeer aan de kwast zelf als wel aan het feit dat ik vind dat dit soort kwasten mijn foundation überhaubt niet zo natuurlijk aanbrengen. Het wordt al snel wat streperig. Toch is dit per persoon verschillend; anderen vinden een dergelijke kwast wel prettig werken. Ik gebruik zelf liever een buffer- of stippling brush voor foundation. Een dergelijke kwast had ik dan ook liever in deze set gezien.

12 met nummers

6. Deluxe Shadow Bristle Type: Sable
De grote platte oogschaduwkwast behoort tot een van mijn favorieten omdat hij makkelijk en snel je bewegende ooglid voorziet van een kleurtje. Yep, dit is een toppertje!

7. Blending Crease Bristle Type: Sable
Ik ben al een enorme fan van crease kwasten en dit is een mooie aanvulling. Hij is vrij smal, smaller dan de meeste crease kwasten die ik bezit, maar hij is goed genoeg om de kleur mooi en precies aan te brengen in je arcadeboog.

8. Deluxe Crease Bristle Type: Sable
Van dit type kwast heb ik er maar 1 in mijn stash, dit is dus een welkome aanvulling! Deze werkt heel prettig en precies om kleuren te blenden en/of aan te brengen in je arcadeboog. Doordat de punt taps toeloopt vind ik ‘m zelfs fijn voor het aanbrengen en blenden van kleuren op mijn onderste wimperrand.

13 met nummer

9. Concealer Bristle Type: Synthetic
Dit is een heel fijne concealerkwast, dat is duidelijk. Werkt super om met dit ding mijn wallen weg te werken! Precies en absoluut niet streperig.

10. Small Shadow Bristle Type: Sable
Dit is de kleinere variant van nr. 7, waar ik erg tevreden over was. Deze kwast werkt nagenoeg hetzelfde, neemt alleen een kleiner oppervlak mee.

11. Blending Fluff Bristle Type: Sable
Dit is overduidelijk een dupe van de MAC 217, die ik al lange tijd heb en waar ik nog steeds heel tevreden over ben. Inmiddels zijn er een hoop merken met goede dupes uitgekomen. Deze zou ik omschrijven als een middelmatige dupe. Hij is iets platter en werkt daarom erg goed op je bewegende ooglid, maar iets minder in de arcadeboog. Wel voor een kleurtje aan de buitenkant, maar in de arcadeboog prefereer ik toch een wat rondere kwast.

14 met cijfers

Tot slot bespreek ik in een wat sneller tempo de kleinste kwastjes uit de set.

12. Lip Bristle Type: Synthetic
Dit is een kwastje om je lippenstift mee aan te brengen. Een prima kwastje met vrij stijve haren die het gemakkelijk maken om je lippenstift netjes binnen de lijntjes in te kleuren.

13. Smudger Bristle Type: Sable
Kwastjes zoals deze zijn heel erg fijn om in je stash te hebben; hiermee kun je kleurtjes vervagen en/of aanbrengen op je onderste wimperrand. Deze werkt daar goed en precies voor.

14. Angle Liner Bristle Type: Synthetic
De Angled Liner is bedoeld voor eyeliner. Deze heb ik niet echt kunnen testen want ik heb geen eyeliner in een potje. Hij ziet er goed uit en hij voelt ook goed.

15. Detail Brush Bristle Type: Sable
Een kwastje waarmee je heel gedetailleerd kunt werken. Ideaal voor het aanbrengen van een shimmertje in je binnenste ooghoek. Dit kwastje is echt heeeeeeel klein.

16. Pointed Liner Bristle Type: Synthetic
Ook dit kwastje heb ik jammer genoeg niet kunnen testen met een vloeibare eyeliner. Vergeef het me! Ik ga zo snel mogelijk eyeliner in een potje aanschaffen.

Wenkbrauwborsteltjes (17 en 18) kunnen natuurlijk niet ontbreken. Vooral 17 vind ik erg fijn voor het doorkammen en fatsoeneren van mijn wenkbrauwen. Zelf gebruik ik een kwast zoals 18 niet zo heel vaak, maar zo’n kammetje kun je wel goed gebruiken als je je wenkbrauwen aan de bovenkant wil bijknippen.

Ik heb een aantal kwasten al gewassen en dit hebben ze prima doorstaan, weinig uitval van haren. Sowieso is het een tip om voordat je de kwasten gebruikt ze eerst even te wassen, hier worden ze vaak nog iets zachter van en dan vallen de eventuele zwakke haartjes er al meteen uit.

Het ontbreekt deze set werkelijk aan geen enkele kwast dus als je een beginner bent is het absoluut een aanrader. Voor de wat meer gevorderde make-uppers vind ik niet iedere kwast geschikt, maar nu moet ik eerlijk zeggen dat de prijs van deze set zo schappelijk is dat ik daar niet al te moeilijk over wil doen. Overall werken ze gewoon goed. Ik weet zeker dat menig beautyliefhebber hiermee uit de voeten kan en ik hoop dat deze review je wat duidelijkheid heeft gegeven over de werking van de verschillende kwasten.

De set is de bestellen op The Make Up Spot voor 44,95.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  30/11/2015

  Wat een mooie prijs voor een goede kwastenset. Ik heb toevallig afgelopen weekend bij boozyshop die rose golden 10 pcs set besteld, ben benieuwd hoe ze bevallen
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Van ledikant naar peuterbedMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  30/11/2015

  Dit is zeker een complete set, want zitten er veel bruikbare kwasten in! Wel jammer om te horen dat er geen bufferkwast in zit voor je foundation. Dat is nou een kwast die ik iedere dag gebruik en voor mij echt een must is :). Verder een hele fijn set voor een fijn prijsje!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Persoonlijk | Wat chronisch ziek zijn (endometriose) met mijn zelfvertrouwen deedMy Profile

 • Reageren
  jeapiebel
  30/11/2015

  Wat een mooie set heb je gekregen. Ik zou zelf op springen als ik dit krijg om te reviewen. Jammer dat de poederkwast net te lang en minder zacht dan je gewend bent. Maar verder klinkt als een fijne set. Alles is er wat er nodig is. Ik zelf snuffel graag bij make up spot.

 • Reageren
  Leonie
  30/11/2015

  Fijne uitgebreide review, super! Ik mis dan toch wel een bufferkwast.. Dan was ie echt compleet geweest.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakookt: Kippakketjes!My Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  30/11/2015

  Lijkt mij een hele fijne set, zeker voor iemand die nog nauwelijks andere kwasten heeft.

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  30/11/2015

  Wat een enorme set, wouw. Ik zoek nog steeds een mooie kwast om higlighter aan te brengen. Eens even kijken op The Make Up Spot :).
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…5 tips: budget Sinterklaas-cadeau’s kopenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  30/11/2015

  Goede prijs-kwaliteitverhouding zo te horen. Ik ken dit merk alleen van naam maar zie en lees dat er echte pareltjes tussen zitten waar je dus prima mee uit de voeten kunt. Haha James en de La Vache Qui Rit. Nou ja, weet je ook weer dat de kwast dat kan hebben.
  Carlijn onlangs geplaatst…Leven na de kolf: geitenmelkflesvoeding van KabritaMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  30/11/2015

  Oh wauw! Wat een mooi prijsje voor zo’n complete set! Nu heb ik al heel veel kwasten, dus een complete set zou ik zelf niet meer zo snel kopen.
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Maxfactor False Lash Effect MascaraMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  30/11/2015

  Wat een ontzettend mooie kwastenset!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Vraag beantwoordMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  30/11/2015

  Wat een fijne review, lekker uitgebreid en duidelijk. Ik heb van W7 een goedkope kwastenset in huis gehaald. Lijkt heel erg op deze, alleen de kwaliteit is natuurlijk wel minder. Desondanks werkt ie voor mij prima. Mocht ik fan blijven dan zal ik deze zeker aanschaffen, want voor een goede kwaliteit vind ik de prijs oke!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hot mama challenge week 5. Make-up your face, baby!My Profile

 • Reageren
  Jorinde
  30/11/2015

  Fijne, uitgebreide review! Ik zoek nog een goede, complete kwastenset en denk dat dit best een kanshebber kan zijn. Heb nu allemaal losse maar zoek o.a. nog een mooie highlighter kwast.
  Jorinde onlangs geplaatst…Behind the blog #19 | Racoon, Breda en kamer make-overMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.