Momfessions: confessions van mij als moeder

Het is zeker niet altijd rainbows and sunshines als moeder zijnde. Kunnen we allemaal wel een beetje beamen toch? Dit zijn mijn momfessions..

#1 Ik gebruik het moment dat James in bad gaat geregeld als chillmomentje voor mezelf. Hij speelt lekker in het water en ik zit  ernaast met een YouTubefilmpje op mijn telefoon. Win-win.

#2 Ik knuffel James wel eens puur omdat ik daar zelf zin in heb, ook als ik aan zijn gezicht zie dat hij er helemaal niet op zit te wachten.

#3 Ik laat James met mijn oogpotloden op de grond kleuren.. Omdat dit de enige potloden zijn die je er gemakkelijk weer af kunt wassen. Dikke prima.

#4 Als ik een belangrijk telefoontje moet plegen, krijgt James een koekje of rozijntjes, zodat hij niet door mijn telefoongesprek heen tettert.

#5 James lust alleen zoet broodbeleg. Hij eet alleen hartig op een tosti. Dus eet hij 2x in de week tosti.

#6 Ik vind autoritten van meer dan een half uur met James niet fijn. Wanneer hij wakker is vraagt hij veel aandacht en dat leidt me af van het rijden.

#7 Ik verschoon poepbroeken altijd met minimaal 8 billendoekjes.. En volgens mij is dat best veel.

#8 Ik hoop dat James toch nog wel iets meer op mij of mijn vriend gaat lijken. Al is het om de eeuwige opmerking dat James van een ander is niet meer te hoeven aanhoren..

#9 Ik voel me altijd schuldig als ik werk waar hij bij is.

#10 Ik ben al weken vergeten vitamine D te geven.

#11 Ik dweil mijn huis eens in de week en dat is echt te weinig met een dreumes. Het is bovendien toch dweilen met de kraan open.

#12 De kinderstoel moet ik ook écht vaker schoonmaken.

#13 Door de gebroken nachten heb ik een ochtendhumeur ontwikkeld. And I hate myself for that.

#14 Door de gebroken nachten twijfel ik of ik wel een tweede baby aankan.

#15 Want mag ik zeggen dat ik ze gewoon k-u-t oftewel kwalitatief uitermate teleurstellend vind die nachten?

#16 Ik voel mij dan misschien wel schuldig als ik werk waar James bij is, ik vind het tegelijkertijd heerlijk om voor mijn blog op pad te gaan als James bij de gastouder is. Dat voelt dan echt als een uitje en daar kan ik heel erg van genieten.

#17 Ik heb weinig geduld.

#18 Ik heb pas sindskort weer het idee dat ik de juiste balans heb gevonden tussen mijn gezin, mijn vriendschappen, mijn familie en mijn werk.

#19 Soms kijk ik uit naar het moment dat James naar de basisschool gaat en ik dus weer meer tijd over heb om te werken en eigen dingen te doen maar aan de andere kant lijkt het me verschrikkelijk om hem niet meer de hele dag om me heen te hebben.

#20 Als ik James tussen de middag al wakker in zijn bed hoor jengelen en ik ben net met een mailtje bezig dan maak ik toch echt eerst mijn mail af voordat ik hem uit bed haal.

#21 Als ik luiers koop voelt dat keer op keer weer als een rib uit mijn lijf.

#22 Als James in het bijzijn van anderen jengelt of vervelend doet, dan gebruik ik altijd de smoes dat hij gewoon last van zijn tandjes heeft.

#23 Ik heb geen zin meer om veel aandacht te besteden aan het interieur van mijn huis omdat alles toch overstemd wordt door felgekleurde speelgoedmeuk.

En nu jullie, wat zijn jullie momfessions?

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  13/06/2016

  Zeker weten dat ik mij ook schuldig voel wanneer ik in het bijzijn van mijn kinderen werk. Maar nog erger is dat ik stiekem snoep. En soms zelfs wanneer ik eten aan het koken ben….
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe kom ik af van dat gespannen/opgejaagde gevoel?My Profile

 • Reageren
  Channa
  13/06/2016

  Dat dweilen is heel herkenbaar! Als ik midden in de nacht wakker word door de kinderen dan vloek ik binnensmonds de boel bij elkaar alvorens ik naar de kinderen toe loop en ze troost.
  Channa onlangs geplaatst…Nee, nee, nee & nee! Mama, nee!My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  13/06/2016

  Ach joh, dat zijn toch heel normale dingen? Volgens mij heeft iedere moeder ze wel. Niks om je over te schamen. Ik heb heel veel van je punten ook in elk geval!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Over het opvoeden van ‘de man’ en hoe frustrerend dat kan zijnMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  13/06/2016

  Ik gebruik ook zeker wel 8 billen doekjes! En 1 om in mijn neusgaten te stoppen! Nu ik zwanger ben van de tweede kan ik die geur gewoon niet verdragen. ?

 • Reageren
  Martina
  13/06/2016

  Haha sommige dingen zijn herkenbaar hoor! Zoals de vitamine d….
  Martina onlangs geplaatst…8 Juni 2016 – Blote mannen, huwelijksoutfit, Melle zijn eerste verjaardag en Gin TonicsMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  13/06/2016

  Hahah heel erg herkenbaar! En je brengt me op goede ideetjes, oogpotloden als potloden gebruiken omdat ze afwasbaar zijn, top idee voor mijn ‘picasso’ haha
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Borstvoeding en alcohol en je eigen voedingspatroonMy Profile

 • Reageren
  Josan
  13/06/2016

  Badtijd is quality tijd. Zeker als ze allebei een zwemdiploma hebben. Die van mij zitten er zo 1 uur in die ik kam besteden aan het kijken van tv programma’s die niet geschikt zijn voor hun leeftijd…overdag ? Overigens die schooltijd wen je aan. Tegen die tijd dat ze weer uit school komen krijg je een klasgenootje mee en geniet je weer dubbel en dwars van het gemis ?
  Josan onlangs geplaatst…Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! + winactieMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  13/06/2016

  Ik zeg altijd: AH ja hij is moe als mijn zoontje vervelend doet. Die vitamine D zou ik trouwens wel heel snel weer mee beginnen dat is wel belangrijk 😉
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! Win een pakket van Rituals!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  13/06/2016

  Ik denk heel herkenbaar voor de meeste mama’s hier… Ik ben benieuwd welke dingen ik straks moet gaan opbiechten, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #6 – Black ’n WhiteMy Profile

 • Reageren
  Manon
  13/06/2016

  Hahaha heel herkenbaar van die tosti! Hier soms wel 4x in de week een tosti. En die billendoekjes ook, voor de eerste 2-3 vegen gebruik ik er al standaard 2 bij elkaar dus ik zit al ruim op minstens 10 doeken.
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #7: Duitsland, uit eten en dierentuinMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  13/06/2016

  hahahah herkenbaar lijstje!

 • Reageren
  Annemijn
  13/06/2016

  Haha geweldig lijstje. Leuk dat je zo eerlijk bent, ik denk dat dit voor veel moeders herkenbaar is.
  Annemijn onlangs geplaatst…20 gedachten die door je hoofd gaan wanneer je je scriptie moet presenteren/verdedigenMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  13/06/2016

  Sanne ik vind je zo tof. Zo dat heb ik gezegd. Echt heel leuk en eerlijk om dit te lezen. Je moet wel een nieuwe smoes nu verzinnen voor de tandjes ?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Video – Shoplog Zara, H&M en HemaMy Profile

 • Reageren
  Inez
  13/06/2016

  Hahaha heel herkenbaar allemaal

 • Reageren
  Carlijn
  13/06/2016

  Heel eerlijk van je. Ik denk dat veel moeders uitkijken naar chillmomentjes zoals jij die hebt als hij in bad zit, maar dit niet durven toegeven. Ik ben ook eerlijk hoor: ik geniet ervan als mijn meiden om 10 uur in bed liggen en ben teleurgesteld als ik ze al om 11 uur hoor (normaal slapen ze tot zeker kwart voor 12). De gebroken nachten doen mij gelukkig niet zoveel. Ik ben al bijna een jaar elke nacht op (behalve de vakantie in Kuala Lumpur afgelopen januari), maar ik ben eraan gewend.. Zou met gemak nog een paar baby’s aan kunnen hahaha.
  Carlijn onlangs geplaatst…Beautynieuws: Estée Lauder Bronze Goddess 2016My Profile

 • Reageren
  Ellen
  13/06/2016

  Niks mis met tosti’s. Ik kan me in alle punten herkennen en al jaren want mijn kids zijn 18, 16 en 7. Vitamine d vergeet ik al jaren. Geduld ken ik niet eens. En ik neem de jongste om 18 uur soms mee naar mijn bed om samen te ‘chillen’. iPad mee en lekker liggen.

 • Reageren
  PinkFairy
  13/06/2016

  Haha dit is leuk, en heel herkenbaar 🙂

 • Reageren
  angela | Great Body & Skin
  30/06/2016

  Haha, 22. Ik zeg dan altijd heel luid: “Jaaaaa, je bent moe hè, vent?” (als meneer nog maar net uit bed komt). Maar hij lijkt echt wel op jou hoor Sanne (ik weet niet hoe je vriend eruit ziet).
  angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Jacqui werd boeker van modellen: “leer van jezelf te houden”My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  16/08/2016

  Sorry, ik heb je geweldige site pas net ontdekt dus ook dit artikel… Vandaar mijn late reactie. Heeeel herkenbaar! Alles 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.