Momenten waarop ik mij schuldig voel als moeder

Cliché maar waar: als moeder zijn er heel wat momenten waarbij er schuldgevoelens om de hoek komen kijken.

Dit zijn die momenten waarop ik mij schuldig voel..

– Als ik een weekendje wegga. Verschrikkelijk vind ik het, om hem weg te brengen zodat ík tijd voor mezelf heb. Het gekke is dat ik daar nu meer moeite mee heb dan ‘vroeger’, toen James nog een jongere baby was en ons bijna elke nacht uren wakker hield. Toen was het soms pure noodzaak om hem een weekendje naar familie te brengen zodat wij even konden bijtanken. Dat schuldgevoel gaat dan overigens na een paar uur wel weer over omdat ik weet hoe geweldig hij het bij zijn opa’s en oma’s vindt en omdat ik natuurlijk ook wel een beetje kan relativeren.

– Als ik James tóch die gevaarlijke manoeuvre op de bank laat uithalen onder het mom van ‘als ‘ie valt doet het daarna nooit meer’ en hij vervolgens inderdaad met een smak op de grond duvelt en hartverscheurend begint te huilen. Ja, dat had ik kunnen voorkomen denk ik dan..

LEES OOK >>> Confessions van mij als moeder

– Als ik aan het werk ben en James wil eigenlijk met mij spelen. Het gebeurt hier elke week wel een paar keer dat James me aan mijn rok sjort omdat hij een boekje met me wil lezen. Maar ik kán daar gewoon niet altijd tijd voor vrijmaken, hoewel ik het 8 van de 10 keer wel doe omdat ik zijn koppie zo aandoenlijk vind.

– Als ik mijn stem verhef tegen hem. Ik weet dat hij dat verschrikkelijk vindt en ik vind het zelf ook helemaal niet leuk, maar soms kan ik me niet beheersen en gebeurt het toch dat ik tegen hem uitval. Meestal is dat in de auto, als ik me op de weg moet concentreren en hij zijn speelgoed heeft laten vallen. Dan begint ‘ie steevast te jengelen dat ik dat moet op moet pakken terwijl het dan ergens ver onder de bijrijdersstoel is geschoven. Ik roep dan naar hem dat ik het echt niet kan pakken omdat ik moet opletten en er bovendien niet bij kan, waarop hij alleen maar harder gaat jengelen.

– Als mijn vriend en ik zin hebben in sushi en we laten hem een ongezonde afbakpizza eten. Aiii, ook weer zo’n moment dat ik me gewoon best wel een slechte moeder voel.

– Als ik iets te enthousiast ben als het bedtijd is. Want ja, de dagen kunnen dan misschien soms heel lang zijn, de jaren vliegen zo voorbij. Zo tegen half 8 (en ik enkele gevallen al om 4 uur) ben ik meestal wel klaar met de dag en kan ik niet wachten om samen met mijn vriend op te bank te Netflixen en James in bed te stoppen. Toch komt daar ook wel een beetje schuldgevoel bij kijken, zeker als ik dan na een uurtje bij James ga checken en hij met zijn knuffels onder zijn arm zo zoet ligt te slapen..

Heb jij ook wel eens dit soort schuldgevoelmomenten?

 

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  08/07/2017

  Dit is voor alle moeders wel herkenbaar (en anders liegen!).
  Tipje voor als jullie zin hebben in sushi: wat wij altijd doen, is volkorenpasta (zonder saus, lekker makkelijk) koken en daar rauwkost bij geven. Hebben wij wel het geluk dat ons zoontje dat het allerlekkerste vindt wat er is.

 • Reageren
  Eke
  08/07/2017

  Heel erg herkenbaar! Wat ik nu tricky vind is dat ze steeds meer doorkrijgen en je ze niet meer iets aan hun neus kan hangen.
  Eke onlangs geplaatst…My Brother Does My Make UpMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  08/07/2017

  Heel herkenbaar! Ik voel me ook regelmatig schuldig over dingen, als ik de kindjes bijvoorbeeld voor de tv parkeer zodat ik heel even rust heb ?
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn ervaring met BloomonMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  08/07/2017

  Herkenbaar. Ik heb het vooral als ik naar mijn werk moet. Ik zie na een paar dagen werk dat zijn gedrag helemaal anders is en hij flink baldadig wordt. Dan voel ik me wel schuldig dat wij wat luxer willen leven en 2 inkomens willen hebben.
  Rachel onlangs geplaatst…Ketchup tegen groen geverfd haarMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  08/07/2017

  Ben dol op bedtijd! Kopje koffie voor mama ? en zeker als hij wil spelen en ik geen tijd “heb” of dus maak. Met sushi eet Niel gewoon mee, anders bestel ik noedels oid.
  Lisette onlangs geplaatst…Weekvlog 16 | Koekjes bakken en naar de speeltuin bij de Westergas fabriek | LizlovelifeMy Profile

 • Reageren
  Ingrid
  08/07/2017

  Ik heb zelf nog geen kinderen, maar ik ben bang dat ik me ook schuldig zou voelen als ik tegen ze zou uitvallen. Terwijl het toch ook gewoon opvoeden is.. Mogen kinderen tot een bepaalde leeftijd geen sushi? Ik kan me niet zo goed voorstellen dat sushi slechter is dan afbakpizza, dus ik ben benieuwd!

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  08/07/2017

  Schuldgevoel over de tv? Ik wil dat eigenlijk echt niet maar Mn bekken pijn zorgt er nu soms voor dat ik hem na mijn werk even voor de tv parkeer.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Deze namen zijn het nèt niet geworden…My Profile

 • Reageren
  Manon
  08/07/2017

  Wel eens?? Heb je even, hahaha!
  Wegbrengen voor een nachtje, als ik boos op haar ben en ze begint met een trillipje en een paar dikke tranen te huilen, als ze alleen maar slecht eten krijgt op vakantie, als ik haar voor de tv parkeer terwijl ze wil spelen maar ik echt even geen puf meer heb, om maar wat te noemen 🙂

 • Reageren
  Frank
  11/07/2017

  Iedereen heeft ze, wat je schrijft is herkenbaar ( niet elk punt) maar waarom ben je dan slecht? Soms pak geef ik mijn zoon iets in zijn hand waarcan ik denk dat mag eigenlijk niet… dan pak ik het weer af en dan is het huilen en voel ik me wel slecht…
  Frank onlangs geplaatst…Terugblik; Eerste trimesterMy Profile

 • Reageren
  Naomi
  11/07/2017

  Idd heel herkenbaar. Vooral het samen weggaan om even tijd te hebben voor elkaar en jezelf en dan je kindje naar de oppas te doen. En dan jezelf heel schuldig voelen als je lol hebt en geniet zonder dat je kind erbij is.

  Wat voor lipstick heb je op bij de 1e foto? Vind hem echt prachtig voor de zomer!

  Groetjes

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.