Moeder zijn is.. 12x herkenbare situaties

Praktisch gezien zou ik het opvoeden kunnen samenvatten in een aantal zeer herkenbare situaties.

Moeder zijn is..

1. Verscheidene pogingen doen om je kind berouw te laten voelen omdat ‘ie al voor de zoveelste keer je Perzische tapijt heeft geprobeerd in te kleuren.

2. Proberen niet te lachen als hij uit volle borst ‘zeg ken jij de wosselman, de wosselman, de wosselman’ zingt.

3. Je hart in je keel hebben als je bloedje in een split second je hand loslaat en over het parkeerterrein begint te rennen (en je er in mijn geval met een zwangere pens achteraan moet hoppen).

4.  Nooit meer iets over kinderen in nood op tv kunnen zien zonder dit tot in het diepst van je ziel te voelen.

5. De leuke, actieve moeder willen zijn maar tegelijkertijd ook in staat kunnen zijn om die witte broek gewoon te dragen.

6. Niet kunnen wennen aan die bont en blauwe armen en benen die het gevolg zijn van vallen, stoten en ravotten. Nu snap ik ook wel dat ik James hier niet helemaal voor kan behoeden, maar hier heb ik wel iets op. Zelf gebruik ik hiervoor namelijk VSM Arniflor zalf en deze kun je ook prima voor je kind gebruiken.

Deze eerste hulp zalf verzorgt blauwverkleuringen van de huid. Het natuurlijke ingrediënt Arnica montana (ook wel valkruid) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en stimuleert de doorbloeding. Speciaal voor kinderen bestaat er trouwens ook VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel.

7. Heel even juichen als je bloedje uit logeren gaat (want: weer eens een keer ongestoord (uit)slapen) om vervolgens alweer buikpijn van heimwee te hebben na een paar uur.

8. Er voorheen niet aan moeten denken om in een hutje op de hei te gaan kamperen en het nu fan-tas-tisch te vinden omdat je ziet hoeveel plezier je kind heeft. Oploskoffie drinken, met mijn wc-rol over het kampeerterrein struinen, eten vanaf een gammel uitklaptafeltje, ik heb het er allemaal voor over!

9. Precies weten wat de temperatuur van je kind is als je ook maar 1 seconde je hand op zijn voorhoofd houdt. Leer mij mijn kind kennen 😉

10. Nog steeds verbaasd over mezelf zijn dat IK dus zo’n moeder ben die al in de supermarkt een zak krentenbollen openmaakt om het bloedje tevreden te houden.

11. Versteld te staan van die over-over-overeerlijkheid van kinderen. “Die mevrouw lijkt wel op een smurf mama!” Naar een dame die blauwe highlights in d’r haar droeg..

12. Gewoon maar te accepteren dat uitslapen de komende 10 jaar niet meer in je woordenboek zal voorkomen. Half 7 is het nieuwe half 11, yeah.

Herken jij je als moeder hierin? En heb jij nog van dit soort situaties die je meemaakt met je kind(eren)? Deel ze in de comments!


Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Sylvia
  11/09/2017

  Haha, yup herkenbaar vooral in de winkel alvast iets open maken zoda .ze iets te doen hebben en geen stennis gaan schoppen
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #36My Profile

 • Reageren
  Milou
  11/09/2017

  Haha oh wat is dit lekker herkenbaar. Van nummer 7 had ik laatst nog last. J. ging lekker uit logeren en papa en mama misten hem. Toen we hem eenmaal op gingen halen duurde dat ook 2 seconden want meneer kreeg één van zijn befaamde peuterbuien…
  Milou onlangs geplaatst…Je dag starten met een bewuste intentieMy Profile

 • Reageren
  zebrazonderstrepen
  11/09/2017

  heel herkenbaar! Van moeilijke nachten tot liefdevolle momenten en paniek aanvallen 🙂
  zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…En daarom moet je vandaag een boswandeling makenMy Profile

 • Reageren
  Marina
  24/10/2017

  Je bloedje en wil klaagt over verschrikkelijke pijn je naar de dokter gaat die zegt groeipijnen of verrekking en je bloedje vervolgens wegloopt bij de dokter of ze niks gevoeld heeft al die tijd grmm.m

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.