Miss Sporty Really Me Second Skin Effect Foundation

Miss Sporty is een merk dat ik vooral kocht toen mijn budget nog niet toereikend was voor duurdere merken.

Zodoende heb ik eigenlijk al jaren niks meer van het merk geprobeerd. Dat wil zeggen, in mijn studententijd nog wel eens mascara of nagellak, maar daar bleef het eigenlijk bij. Zonde, want ik weet dat ze inmiddels best wel wat leuke producten verkopen. Onlangs werden deze schattig uitziende foundations opgestuurd. Zou het wat zijn?

De verpakking is met de snoepjesroze kleur heel vrolijk en meisjesachtig. De doorzichtige dop maakt het makkelijk om direct de kleur te zien. Qua formaat zijn ze erg handig mee te nemen. Ook voelt de huls best stevig aan.

Ik ontving vier kleuren, te weten: 001 Really Ivory, 002 Really Light, 003 Really Medium, 004 Really Honey.

Tijdens het maken van de swatches merkte ik meteen dat dit een vrij stevige foundation is om uit te smeren. De dekking is opzich goed op te bouwen. Benieuwd hoe natuurlijk dit eruit gaat zien!

Mijn huid zonder foundation. Ik heb op het moment niet veel onzuiverheden maar wel zoals altijd wat roodheid op mijn wangen. Het liefst heb ik dit helemaal bedekt.

Qua dekking zit het wel snor. Het aanbrengen vind ik echter best een ingewikkeld klusje. De sticks zijn aan de bovenkant niet helemaal recht maar hebben een soort kuiltje, waardoor de eerste strepen foundation heel ongelijk op je gezicht komen. Als dit kuiltje eenmaal verdwenen is gaat het beter. Qua effect vind ik het hier en daar best cakey, waardoor je de foundation vrij goed ziet zitten.


Met de rest van mijn make-up vind ik de foundation ineens een stuk beter staan. De cakey gedeeltes vallen veel minder op en de blush en highlighter pakken heel mooi uit zo. Toch vind ik het jammer dat ik relatief veel moeite heb moeten doen om het er zo uit te laten zien. De foundation voelt bovendien niet heel aangenaam op de huid, ik heb gewoon echt het idee alsof er die spreekwoordelijke plamuurlaag op zit. Het is helaas ook niet zo dat die plamuurlaag het uren op mijn gezicht uithoudt, na een paar uur is de foundation op veel plekken niet mooi meer of gedeeltelijk verdwenen.

Ik had graag geëindigd met een positiever oordeel, maar helaas kan ik er niet meer van maken. Ondanks dat het effect met poeder en blush best oké is, vind ik dat er teveel minpunten tegenover staan zoals een korte houdbaarheid, een onprettig gevoel  op de huid en het aanbrengen dat beter kan.

De Miss Sporty Really Me Second Skin Effect Foundation is vanaf 15 februari te koop voor €4,49.

(PS: binnenkort komt er een review met producten van Miss Sporty waar ik wél tevreden over ben).

Wat vinden jullie van de dekking?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Martina
  02/02/2017

  De dekking is wel mooi! Jammer van de structuur zodra hij op de huid zit. Klinkt niet als een product voor mij
  Martina onlangs geplaatst…2 Februari 2017 – Maandag wasdagMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  02/02/2017

  Ai, jammer van de structuur! Dit gaat hem niet worden voor mij!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Valentijnscadeau voor hemMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  02/02/2017

  Jammer! Ik ben nooit echt fan geweest van miss sporty. Eigen merk van Etos en Hema waren mijn budget go-to’s (en nog steeds!)
  Marloes onlangs geplaatst…Koffie is goed voor je!My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  02/02/2017

  De dekking is prima, maar als je inderdaad het gevoel hebt dat je een plamuurlaag draagt, dan gaat er iets mis ;). Nee, dit is hem niet voor mij.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Hoe ik mijn dromen waar maakMy Profile

 • Reageren
  Jamey Herben
  02/02/2017

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet zo snel zou halen.
  Jamey Herben onlangs geplaatst…Februari Favorites – Lingerie, Dreamduo Mask & Liquid LipstickMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.