Mijn zelfbruinroutine met Bondi Sands

Tegenwoordig heb ik de zon niet meer nodig om aan mijn bruine tintje te komen. Voor een sun kissed huid gebruik ik nu al een aantal jaren zelfbruiner. Sindskort is het giga populaire Bondi Sands bij Etos te koop en ik testte dit product uit.

Mijn hart maakte een sprongetje toen bekend werd dat dit product naar Nederland kwam, want het is het nr 1. zelfbruinmerk in Australië en de UK. Bondi Sands geeft een schitterende Australische gloed, alsof je net heerlijk een middag (of meerdere!) op het strand hebt gelegen.

Er zijn vier producten te koop (in de video bespreek ik er drie):

– Bondi Sands Light/Medium Tanning foam 200ml
– Bondi Sands Dark Tanning foam 200ml
– Bondi Sands Tan Eraser 200ml
– Bondi Sands Everydag Gradual Tanning Milk 375ml

(Tekst gaat verder onder de video)

De formule van Bondi Sands is hoogwaardig en alle producten bevatten dezelfde ingrediënten. Wat het merk onderscheidt van andere tanning brands is dat de zelfbruinende ondertoon een groen/blauwe teint heeft die zorgt voor een natuurlijk gebruinde kleur. Veel andere zelfbruiners creëren juist een oranje/gele kleuring die eerder onnatuurlijk oogt.

De intensiteit van de Bondi Tan komt door het werkende bestandsdeel DHA (Dihydroxyacetone). De concentratie van DHA bepaalt hoe donker je kleur wordt. Bondi Sands gebruikt een hoge concentratie DHA, zodat je op een veilige manier een mooie en natuurlijke bruine kleur krijgt. De producten ruiken allemaal naar kokos, wat ik zelf een zeer aangename geur vind.

De Self Tanning Foam (€19,95) is er in twee varianten: Light/Medium en Dark. Gebruik de Light/Medium voor een natuurlijke gezonde gloed. Wil je je kleurtje naar een next level tillen dat kun je voor de Dark variant gaan. Je bepaalt zelf hoe intensief de kleur wordt door de inwerktijd. Na twee uur kun je de tan al afspoelen voor een subtiele kleur en na maximaal zes uur voor een mooie intensieve bruining.

Beide producten zijn verrijkt met aloë vera om je huid soepel te houden en te verzorgen.

De Everyday Gradually Tanning Milk (€16,99) is een zachte zelfbruiner die ook nog eens 24 uur hydratatie biedt door een combinatie van antioxidanten, aloë vera en vitamine E. Je kunt deze iedere dag gebruiken voor een geleidelijke en subtiele bruine kleur, en je kunt hem ook gebruiken op dagen nadat je de Self Tanning Foam hebt gebruikt. Zo houd je nog langer plezier van de kleur.

Met de revolutionaire Self Tan Eraser (€19,95) verwijder je zelfbruiner gemakkelijk van de huid. Het product bevat geen schadelijke ingrediënten of hardnekkige scrub. Voor het verwijderen van je zelfbruiner breng je het product royaal aan op de huid en laat je het minimaal vijf minuten inwerken alvorens je het eraf wast met lauwwarm water.

Tot slot wil ik de re-usable application mitt (€5,99) niet onbesproken laten, want deze handschoen is onmisbaar bij het aanbrengen van de foams. Je houdt op deze manier je handen schoon en je kunt de foam mooi gelijkmatig over de huid verdelen. Ik gooi de handschoen nadien gewoon bij de was. Je kunt ‘m ook afspoelen met lauwwarm water.

Gebruiken jullie wel eens zelfbruiner?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  25/04/2018

  Heel mooi hoor, maar zoveel vragen nog….
  Waar hou je op? Heb je je gezicht er ook mee gedaan?
  Krijg je geen vlekken op je bikini of heb je die stiekem uitgedaan tussendoor?
  Wat doe je in dat uur: kun je gaan zitten of geeft het dan af? Moet je maw blijven staan/lopen?
  Verder: ik wil dit ook als het weer mooi weer wordt!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   25/04/2018

   Goed dat je het vraagt! Ik gebruik het ook op mijn gezicht, dat kan gewoon veilig. Het eerste half uur geeft de zelfbruiner nog best af dus ik zou dan oude kleding aan doen. Indien je ermee gaat slapen zou ik er ook rekening mee houden dat het nog in je bed terecht komt. Daarom vind ik zelf de twee uur laten intrekken prettig, overdag zes uur zou ik zelf niet redden. Dan moet ik die hele tijd in kleding lopen die vies mag worden.

 • Reageren
  Tessa
  25/04/2018

  Hey Sanne, hoeveel keer doe je ongeveer met zo’n foambus? Als ik zie hoeveel er op die handschoen gaat is ie volgens mij met 1x smeren leeg? Of valt dat mee? En hoe doe je je rug?! Of heeft heb vriend daar geholpen?

  • Reageren
   Ellen
   25/04/2018

   Nee gaat niet zo vlug leeg. In de bus is het vloeibaar. Door die dop krijg je foam. Dat is fijner uitsmeren en werkt zuinig.
   Rug laat ik mijn vriend doen maar met veel moeite kun je het ook zelf.

   Gewoon donkere losse kleding aan doen en relaxen. Dat is het handigste tijdens het wachten. Je kunt het wel makkelijk uit je kleding krijgen mocht het toch iets achter laten.

 • Reageren
  Ellen
  25/04/2018

  Ik ben tot nu toe meer van de medium maar ga dark ook eens proberen. Ik heb de express faam via internet bemachtigd ☺️
  Op droge plekjes smeer ik bodylotion (enkel/knie/elleboog/palm) en ik gebruik de restjes wat op de tanning mit zit dan op deze delen/handen/voeten.

  Scrub jij dezelfde dag? Ik leee overal dat wordt aangeraden om dat de dag voor het tonnen te doen…

 • Reageren
  Sandra
  26/04/2018

  Bij Etos is het deze week met 25% korting te koop. Ik ben voor de lotion gegaan..ben benieuwd!

 • Reageren
  Kim
  27/02/2019

  Kan je gewoon gaan zwemmen na dat je het product gebruikt hebt?

  • Reageren
   Bianca
   12/05/2019

   Deze vraag wilde ik ook stellen.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.