Mijn voorkeuren voor jeans door de jaren heen

Door de jaren heen zijn mijn voorkeuren qua jeans nogal veranderd. Eerlijk gezegd moest ik als klein meisje niks van een spijkerbroek hebben, toen waren het vooral rokjes en jurkjes die mij konden bekoren. Inmiddels behoort een jeans tot mijn favoriete kledingstukken en draag ik het vrijwel dagelijks.

Toen ik laatst weer eens tot in de late uurtjes zat te surfen en naar de dames jeans collectie van Esprit zat te kijken – ik vind het fijn dat ze daar hele specifieke maten verkopen – moest ik ineens denken aan hoe mijn smaak in de loop der jaren qua spijkerbroeken eigenlijk is veranderd. Ik weet nog goed hoe ik rond mijn vijftiende alleen maar lage skinny jeans wilde dragen. En dan bedoel ik ook echt zo laag mogelijk. Zodat er nog net een stukje van mijn roze Björn Borg boxer zichtbaar was. Hoe gênant als ik er nu over nadenk. Ja, de lage denim modellen waren het toen helemaal. Inmiddels heb ik niet zoveel low waist broeken meer in mijn kast. Het zit me gewoon niet meer zo lekker.

Nadat ik kinderen kreeg maakte ik de switch naar broeken met een hoge taille. Niet alleen omdat ik eindelijk ontdekt had dat ik dan niet meer forever met een koude rug hoefde te lopen, maar ook omdat ik hoge broeken heel leuk vind combineren met een blouse of een cropped trui. Bovendien laat zo’n broek mijn figuur (met wat kortere benen in verhouding tot mijn bovenlichaam) goed uitkomen. EDC by Esprit heeft een hele fijne shaping skinny met een hoge taille. In zo’n jeans voel ik me altijd het meest zelfverzekerd.

Outfit roze barbie shirt

Ook ben ik nu een enorme fan van de flared jeans trend. Dat is niet altijd zo geweest trouwens. Toen die weer een beetje in opkomst kwam was het niet direct mijn smaak. Een beetje hetzelfde als met Birkenstockachtige slippers; waar ik die dingen eerst niet om aan te zien vond, vind ik ze nu steeds sympathieker. Maar goed, terug naar de flared jeans, ik kocht onlangs een witte variant bij Bershka en die kan ik zo eindeloos leuk combineren. Het fijne van flared vind ik dat je benen zo lekker lang lijken.

Verder is de jeanslegging een trend die bij mij is blijven hangen. Ook niet meteen moet ik zeggen trouwens, want in eerste instantie hadden ze nog niet zoveel vorm. Inmiddels heb je fantastische jeansleggings die zelfs een shaping effect hebben. Toen ik zo’n exemplaar voor het eerst aantrok was ik verkocht. Heerlijk elastisch en met de look van een jeans, dat is in mijn #momlife een hele fijne toevoeging. Mijn jeans van NYDJ draag ik dan ook graag. Hij is echt niet van een reguliere jeans te onderscheiden.

In de zomer ga ik graag voor een denim short. Ik heb er hier een stuk of vier in de kast liggen, variërend van ripped, tot baggy, tot strak. Ik draag dat in de zomer dan vaak met een simpel topje en slippers of All Stars. Vroeger combineerde ik het nog wel eens met een panty en laarsjes ofzo, maar tegenwoordig zou ik dat niet zo snel meer doen.

Hoe is jouw jeanssmaak veranderd door de jaren heen?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Carla
  16/07/2019

  Dit is fantastisch! 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.