Mijn uitspraken tijdens de bevalling

uitspraken bevalling

Oh jongens, zijn er nog dingen die ik NIET met jullie gedeeld heb aangaande mijn bevalling? Jawel, die zijn er! Deze keer heb ik mijn uitspraken van tijdens de bevalling op een rijtje gezet.

“Auw auw auw auw auw!” In het begin was ik zo de draad kwijt dat ik niet meer wist hoe ik moest puffen. Mijn verloskundige was ergens anders checks aan het doen en mijn vriend kreeg het puffen samen met mij niet voor elkaar. Dit resulteerde in alleen maar keiharde auw-kreten van mij. Toen de verloskundige weer binnenkwam vroeg ze zich af waar ik nou in hemelsnaam mee bezig was. Ze zei dat dit auw roepen me veel meer energie kostte dan het puffen.

Waar blijft mijn moeder?! Hoe mijn vriend ook zijn best deed, ik wachtte met smart op mijn moeder omdat ik dacht dat ik het puffen met haar beter op zou kunnen pakken. En inderdaad, ze kwam binnen gestormd, pleurde haar tassen in een hoek en sommeerde mij resoluut om nu echt eens even fatsoenlijk te gaan puffen. En zo geschiedde, zij deed het voor en ik deed haar na.

“Ik wil slapen!!” Dit heb ik tijdens het persen denk ik wel zo’n 50 keer geroepen en dan overdrijf ik niet. Ik was zo ontzettend uitgeput, dat ik alleen maar huilde hoe moe ik was en dat ik wilde slapen. Dit was trouwens ook nadat ik al een uur aan het persen was en James nog geen centimeter was opgeschoten. Nu vraag ik me echt af hoe ik die onzin over mijn lippen kon krijgen. Ik bedoel, alsof de artsen zouden zeggen “Joh Sanne wat vervelend, ga dan eerst maar even een powernapje doen en dan komen wij later wel weer terug.”

Tegen vriendlief: “washandje op mijn buik!!!” (hij weglopen om de washandjes onder de kraan te houden) “Nee niet weglopen kom hier!! (hij terugkomen nadat hij als speedy gonzalez de washandjes onder de kraan had gehouden) “NIET OP MIJN BUIK GEK!!” Laat ik het er maar op houden dat je tijdens je bevalling bij tijd en wijle nogal van de kaart bent en dus de meest random dingen uitkraamt.

“Knip me uit mijn shirt ik stik hier” Riep ik toen ik aan het verrotten was van de hitte toen ik eenmaal aan het persen was. Ik weet nog dat een van de assistenten riep: “weet je dat zeker?” Ik: “JA!” En zo werd ik en passant nog even uit mijn nachtjapon geknipt tijdens het persen. Toen ik vlak voordat ik naar huis ging mijn pyjama als een zielig hoopje uit de prullenbak zag hangen had ik wel een beetje spijt. Ik had hem zo graag willen bewaren ter nagedachtenis…

Ik kan het niet ik kan het niet!! Tsja, bevallen is natuurlijk niet iets wat je niet kunt ofzo. Maar als het zo lang duurt voordat er iets gebeurt qua ontsluiting dan krijg je toch het idee alsof je er niet voor gemaakt bent..

“Spuit me maar helemaal plat!” Mijn uitroep toen ik na 3 uur puffen nog geen enkele centimeter ontsluiting was opgeschoten. Ik was veel te gespannen volgens de verloskundige. Na nog een keer een uur puffen zonder resultaat nam ik de beslissing om een ruggenprik te nemen, het ging echt niet meer. Ik moest toen nog een uur wachten tot de anesthesist kwam en toen hij zijn verhaaltje begon over de risico’s heb ik geloof ik niet eens geluisterd maar alleen maar geroepen dattie me helemaal plat mocht spuiten.

Toen James op mijn borst werd gelegd heb ik heel vaak gezegd ‘hij is er, hij is er, hij is er’. Ik was zo overdonderd dat ik niks anders kon uitbrengen.

Uitspraak van mijn vriend na de bevalling: “Ehm schat, ik zou het heel erg begrijpen als je nu tegen me zou zeggen dat je het graag bij 1 kind wilt houden..”

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reageren
  Lisanne
  12/02/2015

  Wat bijzonder. Heb stiekem erg gelachen, m’n vrouw heeft het drie keer mogen meemaken. Ik heb gisteren net de 20 weken echo gehad dus ik mag nog binnenkort. Haar verhaal en die van jou sluiten in ieder geval bijna naadloos op elkaar aan. Het is toch maar iets aparts, zo’n bevalling en alle dingen die daarbij komen kijken. Ik vind het knap hoor, van elke vrouw. Ben zeer benieuwd hoe ik het er van af ga brengen haha. Bedankt dat je dit soort dingen rondom je zwangerschap ed steeds wilt delen, blijf het vooral doen!
  Lisanne onlangs geplaatst…Win | OPI Hawaii minipack!My Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  12/02/2015

  Hahahaha sorry het is natuurlijk echt geen pretje maar ik heb hier heel hard om gelachen. Wat heerlijk. Wat een vermaak voor ons. En die foto: hoe kun je er na een bevalling in godsnaam nog zo mooi uitzien?

 • Reageren
  Kelly Caresse
  12/02/2015

  Hahah wat een geweldig artikel schrijf je toch weer! Wat knap ook dat je die woorden allemaal nog weet. Ik had een keizersnee bevalling dus bij mij liep het anders maar ik kan me je woorden helemaal indenken!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary : Monkeytown, afspraken en 50 tinten!My Profile

 • Reageren
  Malou
  12/02/2015

  Hahahaha ook ik heb keihard gelachen!
  Malou onlangs geplaatst…Photodiary week #6My Profile

 • Reageren
  Liset
  12/02/2015

  Haha, leuk om jouw ervaring te lezen! Achteraf gezien kun je er waarschijnlijk erg om lachen :). Zelf heb ik eigenlijk niet zoveel gepraat tijdens de bevalling, gewoonweg geen energie voor!
  Liset onlangs geplaatst…Persoonlijk | Gezondheid gaat niet goed en toekomst bloggenMy Profile

 • Reageren
  Laura
  12/02/2015

  Haha, ik vond het al leuk om dat stukje van je vriend te lezen een tijdje terug. Dit maakt het wel compleet, het lijkt me zo’n intense ervaring. Ik ben benieuwd wat ik tegen die tijd allemaal ga uitkramen!
  Laura onlangs geplaatst…Donkerpaarse lippen! | MUR Make it RightMy Profile

 • Reageren
  Renee
  12/02/2015

  Hahaha! Ik heb oa geroepen/geschreeuwd; “Waarom zou iemand vrijwillig draagmoeder willen zijn?!?!” En ik heb heel veel onzin lopen uitkramen omdat ik knetterstoned was van de remifentanil. Haha. Volgens m’n man vergeet de verloskundige m’n bevalling nooit, ze moesten continu lachen om me.

 • Reageren
  Nikki Bergmans
  12/02/2015

  Hahaha zo leuk geschreven! Super dat je dit zo deelt in al je artikelen! 🙂 X
  Nikki Bergmans onlangs geplaatst…Outfit: Howsty BootsMy Profile

 • Reageren
  Diana Carlton
  12/02/2015

  hahaha sorry, maar het is zo herkenbaar! Ik weet nog goed dat ik tegen mijn man zei; zet het raam open, doe iets! ik ontplof zowat! Toen Levi net geboren was zei ik nog tegen mijn man; nooit meer, echt, nooit meer. 3 dagen later zei ik; zullen we weer? haha Leuk om te lezen!

 • Reageren
  Manon
  12/02/2015

  Hahahaha leuk! Ik heb bijna niks geroepen het eerste deel, maar na 7 cm riep ik wel vaak “ik kan niet meer”, en toen hij er was “doet ie het? leeft ie wel?” haha. Bijzonder hoe je eigenlijk jezelf niet bent tijdens het bevallen!
  Manon onlangs geplaatst…Wist je dat… River EditieMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  12/02/2015

  Ik had een droombevalling, maar heb ook 100x gezegd dat ik wilde slapen. :’) Je kraamt zulke onzin uit in het heetst van de strijd. Mij hielden ze een spiegel voor zodat ik kon zien hoever hij was en ik heb de kraamhulp met die spiegel zo enorm lopen commanderen en dan telkens poeslief ‘dankjewel!’ zeggen. En voor ieder washandje dat ze haalde zei ik ook ‘dankjewel’. En dan weer als een kutwijf tekeer gaan.
  Jennifer onlangs geplaatst…Geboorteplan schrijvenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  12/02/2015

  Geweldig en heel herkenbaar.

  Het valt niet mee hoor een kind op de wereld zetten. Ik heb een keizersnede (love it!) en een natuurlijke bevalling gehad.
  Je zou hier een tag van moeten maken! Ik moet dan even diep graven want serieus ik heb bepaalde dingen geblokkeerd 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn trouwdag, jurk & huwelijkMy Profile

 • Reageren
  selma
  12/02/2015

  Wat leuk geschreven. Ik heb nog 9 dagen en dan ben ik uitgerekend. Ik ben zo bang en denk constant ik zal het niet kunnen.. pff nog even afwachten dus voor mij! X

 • Reageren
  Mendy
  12/02/2015

  Heel herkenbaar, vooral het slapen. Ik was ook doodmoe en wilde gewoon even een dutje doen.Mag ik nou slapen , ik ben een beetje moe 🙂 Ik had na een uur persen toch een spoedkeizersnee, dus ben wel platgespoten. Was wel lekker dat er de persweeen stopte, heerlijk geen pijn meer

 • Reageren
  Marloes
  12/02/2015

  Haha, wat heb je dit leuk geschreven Sanne. Op dat moment een stuk minder leuk waarschijnlijk!
  Marloes onlangs geplaatst…Happy Spam Day!My Profile

 • Reageren
  Elma
  12/02/2015

  hahaha, dat ‘hij is er, hij is er’ is heel herkenbaar! En bij de tweede deed ik het weer 🙂
  Elma onlangs geplaatst…Hello Mr. Valentine!My Profile

 • Reageren
  Kimberley
  12/02/2015

  Hahaha, ik heb wel zitten lachen. Bekend ook! Dat washandjesverhaal ook! Haha. Ik vroeg er ook om, op mijn hoofd. Toen ik er eindelijk één kreeg, heb ik dat hele washandje een gooi gegeven met de melding: Doe niet zo achterlijk met een washandje op mijn hoofd. Ik lig te bevallen, ik heb geen griep! Hahaha. Echt heel leuk om je stukje te lezen!

 • Reageren
  Milou
  12/02/2015

  Ahhhh… weer zo’n heerlijk kwetsbare en persoonlijke post. Dit vind ik de leukste! Vooral de laatste twee uitspraken zijn bijzonder. Het blijven herhalen van: hij is er! En de uitspraak van je vriend, respect voor hem! Mooi hoor!
  Milou onlangs geplaatst…Lief dagboek… goed nieuws!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  12/02/2015

  Haha grappig om te lezen maar op dat moment alles behalve grappig volgens mij… 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag MallorcaMy Profile

 • Reageren
  Beautiful You by Fleur
  25/03/2015

  Haha wat grappig! Lijkt me ook zo leuk om dit over een aantal jaar eens terug te lezen samen met je kindje en er dan om kunnen lachen!
  Beautiful You by Fleur onlangs geplaatst…HEMA Soft Matt Lipbalm 03My Profile

 • Reageren
  MiMully
  31/03/2015

  Haha,

  Hier weet ik ook nog wel een paar.
  Onze zoon was groot en lag niet helemaal lekker voor de uitgang. Het schoot dus voor geen meter op. Ik heb dus geroepen:”Ik stop ermee. Jullie halen hem er maar anders uit”. De volgende twee persweeën totaal negerend, waarop de verloskundige verbaasd vraagt of ik niks voel. “Jawel, maar ik zei toch dat ik er geen zin meer in had!”
  De gyn komt een handje helpen. Met vacuüm en flinke knip. Dit betekend verdoven. Ik vraag dus nog hoeveel spuiten dat zijn. Waarop hij doodleuk zegt één spuit en begint met verdoven. Ik vervolgens:”Dat is niet één, dat zijn er vier, &@$#%!”Gyn vervolgens doodleuk, nee hoor één spuit, maar vier prikken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.