Mijn top 5 favoriete klein huishoudelijke apparaten

Mijn huishoudelijke apparaten, dat zijn er een hoop. Natuurlijk ben ik blij met mijn wasmachine en mijn waterkoker, maar in dit artikel deel ik graag een aantal andere, fijne huishoudelijke apparaten die ik er toch redelijk vaak bij pak. Misschien doe je nog wat inspiratie op!

In willekeurige volgorde zijn dit mijn favorieten:

Handstomer

Dit is voor mij echt de ontdekking van 2019. Sinds ik mijn Philips handstomer heb kan ik mijn strijkbout grotendeels links laten liggen en krijg ik op een laagdrempelige manier de kreukels uit mijn kleding. Wat ik vooral zo ideaal vind is dat ik enkel een hangertje en iets om deze aan te hangen nodig heb om het werk te doen. Met een strijkijzer ben je altijd gebonden aan je strijkplank en dat ding sleep je niet zomaar even naar een andere ruimte. Mijn handstomer gebruik ik waar ik wil: soms op James zijn kamer, soms beneden, soms op zolder, maar ook als ik op vakantie ben gaat ‘ie mee. Voor overhemden gebruik ik nog wel steeds mijn strijkbout, puur omdat dat wat sneller gaat.

Kärcher Floor Cleaner

Ik ben niet per se een poetser, daarom heb ik ook iemand die mij daar wekelijks bij helpt. Klusjes zoals de badkamer schoonmaken en afstoffen vind ik echt vreselijk, maar stofzuigen en dweilen dat vind ik prima te doen. Ik heb daar ook een heel handig apparaat voor die het allebei tegelijk doet en me veel gedoe bespaart, namelijk de Kärcher Floor Cleaner. Deze maakt de vloer nat en zuigt en vuile water gelijk op waardoor je eigenlijk hetzelfde effect hebt als stofzuigen en daarna dweilen. Hij werkt natuurlijk wel alleen op harde ondergronden dus voor vloerkleden en tapijt moet ik nog wel apart zuigen, maar het scheelt al een hele hoop dat ik mijn laminaatvloer met 1 apparaat kan schoonhouden.

Kracher Window Vac (elektrische ramenwisser)

Met een peuter en een kleuter zijn mijn ramen vrijwel permanent voorzien van hand- en neusafdrukken. Een doorn in het oog, zeker als de zon erop schijnt en het net mat glas lijkt. De Window Vac bespaart me een hoop tijd en moeite tijdens het ramen wissen. Geen gepriegel meer met losse emmers, zemen, sponzen, trekkers, etc.

Mijn Illy koffiezetapparaten

Voor een goede kop koffie mag je mij wakker maken, for real. Ik kan echt uitkijken naar een bakkie. Koffie is bij mij ook een gevalletje ‘started from the bottom’. Ik begon in mijn ouderlijk huis met zakjes instant koffie, daarna ging ik over op Senseo in mijn studentenhuis, toen ik ging samenwonen werd er een Nespresso apparaat aangeschaft en inmiddels prijken er twee prachtige Illy apparaten op mijn aanrecht. Ik heb de luxe dat ik kan kiezen tussen cups en filterkoffie. Wanneer ik maandagochtend haast hebt, dan kies ik het liefst voor een cup uit mijn Illy Anniversary, maar in het weekend als ik wat meer tijd heb of doordeweeks als ik in mijn eentje thuis aan het werk ben, dan kies ik een kopje koffie uit mijn Illy Francis Francis.

Robotstofzuiger

Mijn dobby. Hij is zo verrekte handig. Ik bedien mijn robotstofzuiger met mijn telefoon dus ik kan letterlijk vanaf de bank zorgen dat mijn hele huis gestofzuigd is. Soms kost het enige voorbereiding, als er teveel kleine troepjes op de grond liggen bijvoorbeeld. In principe rijdt Dobby daar gewoon omheen of tegenaan, maar ik wil zijn route liever niet verstoren en daarom heb ik de vloer het liefst vrij van spullen.

Wat zijn jouw favoriete huishoudelijke gadgets?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Brenda
  04/10/2019

  Met een pup op nr 1: een steelstofzuiger! Op een gedeelde 2e plaats : de qooker en mijn combi-stoomove , daar kan ik niet tussen kiezen.

 • Reageren
  Yvonne
  05/10/2019

  Zonder pup: ook de steelstofzuiger! Gebruik ik elke dag 5 minuten. De gewone stofzuiger gebruik ik nog maar 1x per 2 weken.

 • Reageren
  Tamara
  10/10/2019

  ik twijfel al tijden of ik een handstomer zal aanschaffen, maar na het lezen van jouw blog ga ik hem meteen kopen, superhandig!

  Mijn favoriete apparaat in huis is de elektrische melkopschuimer. Vroeger altijd met een pannetje melk opwarmen voor mijn latte’s, en nu met maar één simpele druk op de knop. En je krijgt ook nog eens een perfecte schuimlaag!

  • Reageren
   Yvonne
   10/10/2019

   Ik heb dezelfde handstomer maar heb hem maar 3x gebruikt. Ik vind het heel vervelend dat je steeds na elk kledingstuk het water bij moet vullen. En de kleding die ik strijk is al héél weinig, dus wat ik wel strijk kan dan net zo goed even met het gewone stoomstrijkijzer.
   Op vakantie strijk ik sowieso niet!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.