Mijn reverse bucketlist

Weten jullie nog dat ik laatst mijn anti bucketlist deelde? Daarop stonden dingen die ik nooit zou willen doen. Deze keer deel ik mijn reverse bucketlist, dingen die bij anderen op hun lijstje staan, maar die ik al heb gedaan!

Vrijwilligerswerk. Toen ik in mijn eindexamenjaar VWO zat, had ik na de examens een aantal maanden vrij. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om al die maanden thuis te gaan zitten. Per toeval stuitte ik op een advertentie waarin ze vrijwillige taalcoaches zochten om mensen te helpen bij hun inburgeringsexamen. Gezien ik mij toen net had ingeschreven voor een studie Taalkunde, vond ik dit werk daar prima bij passen. Mijn werk hield in dat ik een paar maanden taalhulp bood aan iemand die haar inburgeringsexamen nog moest halen. Als taalcoach geef je extra ondersteuning naast de lessen die de inburgeraar al op school krijgt. De werkzaamheden bestonden uit oefenen met woordjes, uitspraak, Nederlandse geschiedenis en alledaagse situaties zoals boodschappen doen of een rekening afsluiten. Weken lang heb ik geoefend met een Chinese mevrouw die na tien jaar nog steeds haar examen moest halen. Ze sprak de taal nog erg slecht en moest dus alle zeilen bijzetten om te slagen. Uiteindelijk lukte dat. Ik kijk er nog steeds met een heel blij en voldaan gevoel op terug.

Op televisie geweest. Iets wat voor velen waarschijnlijk juist geen bucketlistdingetje is trouwens ? In het programma ‘Verzamelaars’ van SBS6 vorig jaar had ik een item dat ging over mijn blog en mijn beautycollectie (volgens mij is het nog wel ergens terug te kijken). Ook als figurant heb ik verschillende kleine klussen gedaan. Voor dat laatste kreeg ik niet bijster veel betaald, maar het was wel een leuk zakcentje naast mijn promotiewerk. Ik deed dat samen met mijn huisgenootje en tevens beste vriendinnetje en we hadden altijd enorme lol samen. Vaak zaten we uren in de make-up terwijl er dan uiteindelijk alleen maar een arm in beeld was ofzo.

Een concert van Adele bijgewoond. Wat mag ik van geluk spreken dat ik twee jaar geleden een concert van Adele heb bijgewoond, gezien ze aangegeven heeft waarschijnlijk niet meer op tournee te gaan. Het was een crisis met kaartjes bemachtigen, maar uiteindelijk hebben we het via een kennis toch nog kunnen regelen. Het is het mooiste concert waar ik ooit geweest ben, die vrouw had niks aan toeters en bellen nodig, alleen maar een heel klein podiumpje.

Gebackpackt. Ook iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk en iets wat ik hopelijk ooit wel weer ga doen, misschien zelfs met de kinderen als ze wat ouder zijn. Ik vind reizen altijd heerlijk en geniet heel erg van het ontdekken van nieuwe plekken. Backpacken was de eerste keer wel echt out of my comfortzone, zeker met bepaalde dingen die mijn vriendinnen en ik gedaan hebben tijdens onze trip zoals in de jungle slapen. Twee jaar geleden ben ik nog een keer met mijn vriend wezen backpacken in Vietnam, maar dat was heel anders omdat we er toen wel voor kozen om in redelijk luxe hotels te verblijven. Hieronder zie je een van mijn Vietnam vlogs:

Een ballonvaart maken. Een paar jaar terug heb ik, toen ik met mijn vriend samen in Egypte was, met zonsopgang een ballonvaart over de woestijn en de piramides gemaakt. Dit was een fantastische ervaring, maar ik schrok wel een beetje toen ik een week later hoorde dat er een dag na ons zo’n ballon gecrasht was met tien man erin…

Een eigen bedrijf hebben. Toen ik begon met bloggen droomde ik er al van dat het ooit mijn bedrijf zou worden en dat ik er geld mee zou verdienen. Nou, dat is gelukt! Nog steeds moet ik mezelf af en toe even knijpen als ik zie met wat voor mooie merken ik heb samengewerkt en wat voor toffe dingen ik heb mogen doen. Hoe fijn is het als je van je hobby je bedrijf kunt maken?!

 Wat voor dingen staan er op jouw reverse bucketlist?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Liset
  17/05/2018

  Wat leuk om te lezen! Dat je gewoon na je eindexamen vrijwilligerswerk bent gaan doen. Nobel als puber ;). Ik ging aan het werk in een verzorgingstehuis, maar dan wel betaald, haha. Wat ik o.a. van mijn lijst heb kunnen schrappen is een grote reis naar Indonesië en dat ik in de Cosmogirl heb gestaan en verschillende kranten. Media blijft leuk!
  Liset onlangs geplaatst…Outfit | Mijn nieuwe platform sandalen van Sacha shoesMy Profile

 • Reageren
  Linda
  17/05/2018

  Leuk om te lezen!
  Ga je na je anti bucket list en deze reverse bucket list ook nog je echte bucket list delen? 😉 ben heel benieuwd!

 • Reageren
  Lieke van Veen
  18/05/2018

  Op mijn reverse bucketlist stond op vakantie gaan samen met mijn vriend en naar de formule 1 gaan en dit hebben we vorig jaar kunnen afvinken. Nu gaan we zondag een luchtballonvaart maken dit stond eigenlijk vorig jaar ook op de planning maar dit kon niet doorgaan vanwege het weer. Nu maar duimen dat het zondag wel doorgaat.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  18/05/2018

  Ik hou niet van bucketlisten. Sowieso niet van lijstjes afwerken. Life happens while you’re busy making plans.
  Die reverse bucketlist vind ik dan wel weer grappig (alleen maar terugkijken).

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.