Mijn ontbijt: appel-wortel-banaan smoothie

Laatst las ik in de Metro dat 40% van de Nederlands al 10 jaar hetzelfde ontbijt eet. 10 jaar, ongelofelijk! Ik behoor gelukkig niet tot die doelgroep en varieer er lustig op los ’s ochtends.

DSC_0616

Je ontbijt is een hele belangrijke maaltijd. Je lichaam heeft immers de hele nacht niks gegeten en moet dus weer opgeladen worden. Een goed ontbijt zet je darmen aan het werk en geeft je energie om je dag goed te beginnen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar producten die vezels bevatten.

Mijn ontbijt varieert van muesli met soja-melk, tot een cracker met hüttenkäse, tot yoghurt met fruit, of een groene smoothie. Het liefst ontbijt ik elke dag met iets anders. Het enige dat steevast tot mijn ritueel hoort, is een kop thee. Vanochtend besloot ik eens lekker uit te pakken met fruit en wortel. Ik vertel jullie graag hoe ik mijn smoothie gemaakt heb.

Dit heb je nodig. Ik gebruik hiervan 1 appel, 1 banaan, 1 wortel en een flesje verse jus van 500ml.

DSC_0597

Vooral een blender mag niet ontbreken.

DSC_0598

Ik snijd het fruit in stukjes.DSC_0602

DSC_0600

Daarna gooi ik alles in de blender.

DSC_0604

DSC_0610

Je houdt een lobbig sapje over.

DSC_0611

Ik heb er tot slot nog een beetje citroensap bij gedaan.

DSC_0616

Thuis heb ik een lading glazen groentepotten staan, die vind ik altijd wel mooi om het in op te dienen.  Citroentje erbij en klaar is je smoothie!

Wat is jullie favoriete ontbijt?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Saskia
  06/12/2013

  Je brengt me op een idee, ziet er lekker en gezond uit. De laatste tijd eet ik elke ochtend havermout 🙂

 • Reageren
  Pauline
  09/12/2013

  Op verzoek van Robert: ik heb vandaag wortel, banaan en ananas (goed voor de reiniging) en gemalen rauwe amandelen mee voor een lunch smoothie. Ook erg lekker!

  • Reageren
   Sanne
   09/12/2013

   Hi Pauline, dat klinkt goed en gezond! Je kunt door je smoothie om het nog gezonder te maken ook Goji-bessen of tarwegraspoeder toevoegen.

   • Reageren
    Pauline
    10/12/2013

    dank voor de tip :-). Vandaag heb ik voor de lunch een appel, komkommer, bleekselderij mix met soja yoghurt en lijnzaad. Ontbijtje was amandelmelk, banaan, gemalen amandelen, snuifje kaneel en een drup agave siroop. Lekker zoet en erg vullend! Ben even met een post Sint en pre-Kerst reiniging bezig. succes met je site!

 • Reageren
  laura
  12/12/2013

  Heeii, super leuka idee voor het ontbijt ! Kan je nog meer ontbijt artikels maken ? Super leuke site heb je ! Veel succes xx

  • Reageren
   La VieSagista
   12/12/2013

   Hoi Laura, dank voor je compliment. Er zullen zeker nog meer ontbijt artikelen online komen!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.