Mijn layout is gewijzigd

Het was sommigen van jullie wellicht al opgevallen (of je hebt het op Snapchat of Instagram gezien), maar mijn layout heeft een nieuw jasje gekregen!

Ik dacht: nieuw jaar, nieuwe kansen en ik begin bij het aanpakken van mijn blog. Want hoewel ik altijd dol ben geweest op mijn layout, kon het op een aantal punten best wel wat efficiënter.

Te beginnen bij mijn grote header. Op mobiel prima te doen, maar op de computer was hij behoorlijk in het oogspringend waardoor de content wat ver naar onderen stond. Mijn header-met-foto heeft dus plaats moeten maken voor een meer discrete versie. Mijn logo is wel hetzelfde gebleven. Omdat rekening gehouden moet worden met alle browsers en apparaten was het even zoeken naar de juiste afmetingen.

Een andere grote verandering, maar die is vooral voor de lezers op computer zichtbaar, is het formaat van de foto’s op de homepage. Deze zijn een stuk kleiner en hebben daarbij een iets kortere intro. Zo zijn in 1 oogslag meerdere artikelen te zien en scroll je sneller door de homepage heen.

Over efficiëntie gesproken: in mijn nieuwe layout is het mogelijk om direct naar het artikel te gaan door op de afbeelding, of op de titel van het artikel, of de lees meer-knop te klikken. Bij veel thema’s is dit een simpele handeling om aan te zetten, bij mij leverden deze interne links eerder nogal wat problemen op. Gelukkig heb ik dit (voor jullie) na vele uren prutsen kunnen oplossen.

Aan de bovenkant (onder het La VieSagista logo) is een slider toegevoegd met  enkele populaire artikelen. Ik vond dit een dynamische manier om gevarieerde artikelen te laten zien.

De foto aan de rechterzijkant heb ik ook veranderd. Gewoon, omdat ik daar zin in had 🙂 Verder heb ik onder die foto een korte intro geplaatst (de mobiele lezers zien deze foto+tekst helemaal onderaan). Ook dit is naar mijn idee een waardevolle toevoeging. Zo kunnen lezers die voor het eerst op mijn site komen meteen zien wat ze kunnen verwachten. Voorheen had ik hier geen tekst en diende men door te klikken naar de ‘over mij-pagina’. Omdat ik weet dat de lezer het liefst zo min mogelijk handelingen uitvoert, leek dit mij wel een aandachtspuntje 😉

Tot slot heb ik wat geklooid met kleuren en heb ik overbodige informatie tussen de artikelen weggehaald, voor een nog cleanere look.

Al met al best wel wat veranderingen dus, maar volgens mij niet al te drastisch. Ik hoop dat deze aanpassingen ervoor zorgen dat je nóg liever op mijn site komt.

Als er nog dingen opvallen, onduidelijk zijn, of als jullie andere opmerkingen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Want uiteindelijk is jullie gebruiksgemak waar het voor mij om draait!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Zus ziet
  20/12/2015

  He, goeie veranderingen, mooi clean. Ik zag nog wat: Onder je Bloglovin logo op een artikelpagina (niet je homepage maar een subpagina) gaat er nog wat mis met je YouTube widget.

  Cheers!
  Zus ziet onlangs geplaatst…Droogshampoo of talkpoeder|Beauty hack testMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  20/12/2015

  Ik had het op Snapchat gezien! Mooi hoor, heel stijlvol!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe vieren wij Kerstmis?My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  20/12/2015

  Wat knap dat je dit allemaal zelf kunt. Ik zag het laatst al, zowel op de desktopversie als mobiel. Het werkt prettig zo.

 • Reageren
  Lifesabout
  20/12/2015

  Nice! Ik merk nu ook dat ik je website op de telefoon kan bekijken. Top!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Recept duivelse kipspiesjes.My Profile

 • Reageren
  Bregje
  20/12/2015

  Wauw Sanne, goed gedaan! Het ziet er mooi uit!
  Ik zie op mobiel nu je logo alleen 2 keer bovenaan bij dit artikel.
  Fijne zondag!
  Bregje onlangs geplaatst…Slapen in Amsterdam: Jaz HotelMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  20/12/2015

  Ik vind het er echt super mooi uitzien! Heel overzichtelijk en professioneel!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Biomed review + WINACTIE! (Pakket t.w.v. 87 euro!)My Profile

 • Reageren
  Jodi
  20/12/2015

  Mooi hoor. Erg clean en overzichtelijk op mobiel. Doe je dat allemaal zelf?
  Jodi onlangs geplaatst…40 weken en 3 dagen….De bevalling begonMy Profile

 • Reageren
  Sharon
  20/12/2015

  Hi Sanne,
  Ik vond je site al erg fijn en leuk om te bezoeken, maar verbeteringen zijn altijd goed toch! Ik vind het vooral fijn dat ik nu dmv het klikken op een foto naar het artikel kan gaan (op de een of andere manier was dat altijd het eerste wat ik probeerde, geen idee waarom….). Wat me opvalt is dat wanneer ik de site op mijn mobiel bekijk, ik twee keer je logo bovenaan de website zie staan. Ik weet niet of dit al was opgevallen, maar misschien nog iets om even naar te kijken?! Verder blijf ik graag je blog bezoeken, dus ook tot volgend jaar! Liefs!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.