Mijn interieur wishlist (omdat je wat te dromen moet houden)

In september/oktober krijg ik het altijd weer een beetje op mijn heupen en wil ik dingen anders in huis. Onlangs verruilden mijn vriend ons mooie, maar uiterst besmettelijke kleed voor een nieuw exemplaar en zo staan er nog een aantal zaken op onze wishlist voor ons interieur. Ik deel onze wensen met je.

Salontafel

Onze eerste salontafel kochten wij vier jaar geleden voor ons moderne appartement in het centrum van Arnhem. Het was een mooie betonlooktafel, praktisch ook vooral, die tegen een stootje kan en die bij het interieur in dat specifieke huis goed paste. Hij was ook niet goedkoop moet ik zeggen. Toch vind ik bij onze huidige inrichting een salontafel van hout in een iets warmere tint beter passen. Ik heb al een aantal leuke varianten gezien, bijvoorbeeld dit tweetal van Loods5.

Kunst aan de muur

We hebben in ons huis één wand die nog behoorlijk kaal is. En we komen er maar niet uit wat we daar willen hangen. Foto’s, een IXXI collage, Desenio posters, of gewoon een mooi schilderij. Hellup. Zoveel keuze. Ik denk dat onze voorkeur toch uitgaat naar een sprekend schilderij, zoals deze.

Twee velvet stoeltjes

Het staat vast dat we nog twee velvet stoeltjes in de woonkamer willen, maar we twijfelen nog over de meest geschikte kleur. Waarschijnlijk iets van grijs of blauw. Ik vind roze erg leuk, maar geloof niet dat mijn verkering hierop zit te wachten. Onderstaand exemplaar vond ik bij Made.com.

Meer planten

Ik noem mijn vriend wel eens gekscherend ‘plantenpapa’ omdat hij net zo goed voor zijn planten zorgt als voor zijn kindjes. Hij geeft ze water, stoft ze af, zorgt dat ze altijd de juiste hoeveelheid licht ontvangen, dekt ze nog net niet toe als het te koud is. Maar ik geef toe dat ik het ook wel erg mooi en gezellig vind staan om een aantal grote kamerplanten hebben. We zijn nu nog aan het kijken voor een exemplaar dat niet teveel licht nodig heeft, zodat we ook de donkere hoeken in onze kamer kunnen opvullen. Onze planten komen eigenlijk allemaal bij Intratuin vandaan.

Bijenwaskaarsen

Over het algemeen hoor ik niet veel goede verhalen over het branden van kaarsen in je huis. Dit heeft te maken met het feit dat er fijnstof vrijkomt. We branden dus al een aantal jaren geen kaarsen meer, hoe gezellig we het ook vinden. Ik had eigenlijk op dit lijstje bijenwaskaarsen staan omdat ik vermoedde dat deze iets beter voor de luchtkwaliteit in huis zouden zijn, maar na wat research blijkt toch dat ook bij het branden van dit soort kaarsen schadelijke stoffen vrijkomen. Helaas dus, ik skip de kaarsen van dit lijstje, maar ik wilde het toch even vermeld hebben.

Heb jij bepaalde items die je nog aan je interieur zou willen toevoegen?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Karlijn
  18/09/2019

  Hoi Sanne,
  Heb je weleens op Plantsome gekeken? Hier kun je een plant uitzoeken die qua benodigdheden goed bij jouw ruimte past!

  Liefs, Karlijn

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/09/2019

   Hi Karlijn, dat is een goede tip! Dankjewel!

 • Reageren
  Gerrie
  18/09/2019

  Hier ook altijd wel aan het veranderen in huis, love it
  Op mijn lijstje staat een nieuw bed, een nieuw kleurtje op de muur en een nieuw vloerkleed ☺️??
  Gerrie onlangs geplaatst…Gevaar van Social media!My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/09/2019

   Leuk is dat he, af en toe weer wat anders!

 • Reageren
  Yvonne
  19/09/2019

  Haha, ken het! Vorig jaar rond deze tijd was ik de oubollige ‘landelijke’ stijl opeens spuugzat. Het complete interieur is veranderd naar industrieel. Zoveel beter nu! Geen troepjes en tierelantij, maar gewoon rust in de tent.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.