Mijn huidverzorging (leeftijd 29 jaar)

Nu ik bijna de 30 aantik moet ik één ding toegeven: mijn huid heeft stukken langer nodig om ’s ochtends uit de kreukels te trekken dan tien jaar geleden. Zeker als ik de avond ervoor een glaasje alcohol heb gehad of wanneer mijn nacht kort en onrustig was. Daarnaast merk ik dat ik tegenwoordig sneller pigmentvlekken krijg wanneer ik in de zon zit.

Niet alleen ben ik nu serieuzer met huidverzorging bezig dan vroeger, ook verlangt mijn huid andere producten dan toen ik twintig was. Een ander verschil is dat ik destijds helemaal niet met zonbeschermingsfactoren bezig was en dat ik nu niet meer de deur uitga zonder.

Onlangs ben ik begonnen met microneedling, daar heb ik op Instagram al meerdere dingen over gedeeld. Door dit zelf thuis te doen met een speciale Skin Roller vernieuwt mijn huid zich en wordt het langzaamaan egaler. Ik merk nu al dat mijn huid daardoor veel zachter is en veel frisser oogt. Straks als de salons weer open mogen, dan zou ik wel eens een bindweefselmassage willen proberen. Ook dat schijnt positieve effecten te hebben op de aanmaak van collageen en de stevigheid van de huid.

Een ander product waar ik op dit moment bij zweer is retinol, ook wel bekend als vitamine A. Dit zorgt voor algehele huidverbetering, stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen. Ik zie met crèmes met retinol beduidend meer effect dan wanneer ik een gewone crème gebruik. Je kunt het beste een product met zo’n hoog mogelijk percentage retinol gebruiken, dan heb je het meeste effect. In de retinolbehandeling van The Ordinary zit 1% retinol. Let er wel op dat je huid door vitamine A wat gevoeliger is voor de zon, dus dat je niet moet vergeten met spf te smeren.

Een oogcrème gebruik ik soms. Omdat ik tegenwoordig beter slaap dan toen de kinderen nog jonger waren, heb ik niet meer zulke kringen onder mijn ogen dus ben ik wat minder geneigd er elke dag nog een crème op te smeren. Ik gebruik nu een oogcrème op gelbasis, dit is lekker verkoelend.

De reinigingsroutine van mijn huid is de laatste jaren niet zoveel veranderd. Mijn oogmake-up verwijder ik met een remover op oliebasis en de rest van mijn huid met micellair water. Als laatste stap gebruik ik nog een facewash om echt de laatste resten weg te spoelen. Soms moet ik me er wel toe zetten om alle stappen echt zorgvuldig uit te voeren, ik ben ’s avonds vaak erg moe en dan wil ik ook nog wel eens alleen met een watje en wat micellair water over mijn gezicht raggen. Daarmee haal ik natuurlijk lang niet alle make-up weg, met als gevolg dat ik ’s ochtends met zwarte vlekken onder mijn ogen wakker word.

Nu het zomer wordt probeer ik overdag minder huidproducten te gebruiken. De foundation, poeder en blush laat ik nu vaak achterwege. Zeker nu we veel thuis zitten en ik toch niet echt ergens heenga, vind ik het zonde om mijn huid daarmee te verstoppen. Ik hoop dat ik daarvan ook iets ga merken aan mijn huid.

Wat is jouw huidverzorgingsroutine? Zijn er bepaalde producten of ingrediënten waar jij bij zweert?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Micha
  20/04/2020

  The Ordinary is top! Heb het net pas ontdekt. Echt fijne prijzen ook.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.