Mijn goede voornemens + serieuze mededeling

Het einde van 2017 is nabij en ik moet zeggen dat ik ook wel weer toe ben aan een frisse nieuwe start. Tijd om weer wat goede voornemens voor het nieuwe jaar te bespreken!

Het is en blijft een clichématig onderwerp voor een artikel, maar voor mij is het net even een extra motivatie als ik mijn voornemens het wereldwijde web op gooi. Het zijn geen gekkigheden of bucketlistachtige voornemens, maar wel een aantal punten waar ik voor mezelf gewoon heel erg graag aan wil werken. Stiekem hoop ik ook dat we elkaar een beetje kunnen inspireren.

Ik weet niet hoe vaak dit goede voornemen al op mijn lijstje is verschenen maar het worden van een betere planner is iets waar ik komend jaar toch echt aan wil gaan werken. Van Aranka heb ik de Maschaplanner gekregen, een hulpmiddel dat mij hier hopelijk bij zal helpen. Er zijn zoveel dingen op ‘plangebied’ die beter kunnen zoals een vaster blogschema, het nauwkeuriger bijhouden van afspraken, het preciezer noteren van inkomsten en uitgaven van mijn blog. Soms word ik helemaal gek als ik eraan denk wat voor winsten me het al zou hebben opgeleverd als ik wat serieuzer en praktischer zou omspringen met bepaalde zakelijke aangelegenheden. Nu ik dit zo opschrijf kan ik niet wachten om mijn agenda op de juiste wijze te gebruiken en daardoor ook meer rust in mijn hoofd te creëren. Het klinkt zo simpel he, maar voor een hardnekkige niet-planner zoals ik heeft dit nog best wat voeten in aarde.

Hoewel ik in mijn handjes mag knijpen met mijn lichaam na de zwangerschap, zou ik komend jaar toch fitter en strakker willen worden en misschien nog wel een kilootje of drie tot vijf kwijt willen. Zo tegen het einde van het jaar komt daar natuurlijk niks van terecht met alle feestjes en de daarbijbehorende vreetpartijen, maar januari begint lekker rustig en dan kan ik eens goed gaan kijken naar wat ik nu precies wil. Dat sporten niet mijn ding is dat is al uit meerdere artikelen gebleken, maar ik zal toch een manier moeten vinden om weer een fit lichaam te creëeren. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik hier heel, heel veel moeite mee heb zowel qua dieet als qua lichaamsbeweging. Met een druk gezin schiet een gezond en afwisselend eetpatroon er wel eens bij in en dat vind ik eigenlijk heel zonde. Ik wéét immers dat het anders kan.

Mededeling

Dan nog een mededeling met betrekking tot mijn contentschema. Jullie hebben vast al gemerkt dat er van een strakke regelmaat wat betreft artikelen niet bepaald sprake is. De laatste weken zijn in alle opzichten best wel chaotisch geweest met een newborn, druk gezin, wat persoonlijke kwesties en natuurlijk de feestdagen waar ook de nodige voorbereiding en improvisatie aan vooraf ging. Ik merk dat ik nog niet helemaal in de werkflow zit en dat ik simpelweg moeite heb met het maken en bedenken van content voor de website. Ik ben dit niet van mezelf gewend, je zou zeggen dat ik met een newborn juist ideeën in overvloed heb, maar niets is minder waar.

Bovendien wil ik er ook zijn voor mijn gezin. Ik wil niet iedere minuut dat ik maar even de kans zie achter mijn laptop kruipen, ik wil ook rustig met James kunnen memoriën of kleien en er echt met mijn volle aandacht bij zijn. Daarom heb ik besloten om tot de tijd dat we hier een duidelijker ritme hebben en Isé naar de opvang gaat (februari) wat meer nadruk te leggen op vlogs en video’s. Niet per se omdat dit minder werk is, maar wel omdat ik merk dat jullie dat leuk vinden om te zien en omdat ik voor dit soort content niet gigantisch mijn hersenen hoef te peinigen. Uiteraard blijf ik – als de tijd dat toelaat – gewoon artikelen schrijven en publiceren maar ik wil geen geforceerde leukdoenerige blogposts van boutkwaliteit online gooien onder het mom van dan heb ik tenminste wat online.

Ik heb er lang tegenaan gehikt om deze mededeling te doen omdat ik toch altijd bang blijf om mensen, inclusief mezelf, teleur te stellen. Voor mij blijft het bovendien een kwestie van twee kanten van de medaille: enerzijds wat meer rust en eens een keer kunnen zeggen ‘vanavond ga ik even helemaal niks doen’ anderzijds teleurgestelde bezoekers omdat er twee dagen achter elkaar niks online komt en een daling in bezoekersaantallen. Want zo is het natuurlijk ook; komt er niks nieuws online dan merk ik dat direct in de statistieken. Deze afwegingen zorgen soms voor hoofdpijn kan ik je vertellen.

Mijn belevenissen met bijbehorende ups en downs van alledag houd ik dus bij in mijn weekvlogs, inmiddels zijn er al best wel wat online gekomen. Mocht je het leuk vinden om te volgen dan kun je je abonneren op mijn Youtube kanaal.  Voor het geval je wat gemist hebt zet ik hieronder de afgelopen vier vlogs zodat je ze meteen kunt terugkijken.

Ook op Instagram ben ik te vinden onder de naam @laviesanne

Heb jij nog goede voornemens?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Marloes
  30/12/2017

  Hartstikke goed van je, Groot gelijk heb je! Ik blijf je gewoon volgen! ☺️

  Ik vind je blogs inderdaad hartstikke leuk!

 • Reageren
  Sara
  30/12/2017

  Ah begrijpelijk! Goed om er een keuze in te maken en wat rust momenten te creëren. Zelf kijk ik de video’s en vlogs niet, maar ik zal gewoon blijven kijken of er een artikel komt en in februari hoop ik dat er weer meer online zullen komen! Geniet maar lekker van je gezin, dat levert hopelijk veel inspiratie op voor volgend jaar!

 • Reageren
  Yvonne
  30/12/2017

  Groot gelijk! Rust maken/houden thuis is prioriteit nummer één, al begrijp ik dat je blog (je werk!) ook heel belangrijk is. Mooie oplossing zo, ik vind je vlogs in elk geval erg leuk!

 • Reageren
  Joyce
  02/01/2018

  Goed van je dat je kiest voor dan even wat minder blogs. Ik voel me ook altijd verantwoordelijk en wil geen bezoekers verliezen, maar soms lukt het even niet.

  Mijn goede voornemens zijn afvallen, een beter slaap ritme, (vrijwilligers) werk vinden, mn blog laten groeien en doen wat mij gelukkig maakt

 • Reageren
  Jasmijn
  03/01/2018

  Zo lief de kleine meid met je oma en opa!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.