Mijn geheim voor dikker haar: paardenshampoo

DSC_1018
Vandaag ga ik jullie mijn meest bizarre geheim prijsgeven. Mijn eigen kapper, die nota bene een fantastische eigen lijn met producten heeft, kwam met dit idee. Volgens haar zou paardenshampoo de ultieme manier zijn om dun haar weer mooi vol te maken. Zou het werken?

Dus daar ging ik dan een tijd geleden, op naar de dierenwinkel. Ik moest wel een beetje lachen om mezelf toen ik met een joekel van exemplaar (1 liter) naar buiten liep. Ik kon me nog niet echt voorstellen dat dit ging helpen. Al vele shampoo’s en maskers heb ik uitgeprobeerd om mijn haar wat meer volume te geven. Het probleem met mijn haar is dat ik wel veel haar heb, maar het is best dun. En dan is het moeilijk om een volle coupe te creëeren als je niet elke dag met de föhnborstel in de weer wilt gaan.

De paardenshampoo heeft een wat gel-achtige structuur. Best dikkig dus. De geur is vrij neutraal, al doet het je in de verte wel denken aan schoonmaakmiddel. Je moet dus niet verwachten dat het een heerlijke fruitgeur op je haar achterlaat.

DSC_1022
Ik heb de shampoo nu ongeveer zo’n half jaar in gebruik, en ik ben h-e-l-e-m-a-a-l om! Het is werkelijk waar een fantastische shampoo om je haar structuur en volume te geven. Je haar wordt ietwat stroef waardoor je heel gemakkelijk je haar in model kunt brengen. Ik wissel deze shampoo wel af met andere shampoos met een normale geur, omdat ik me met lekker ruikend haar het meest fris voel.

DSC_1019
Ik weet dat het ongelofelijk klinkt, maar het werkt echt. Voor een exemplaar van een liter betaal je €6,95. Paardenshampoo is te verkrijgen bij onder andere de Welkoop en andere grote dierenzaken.

Lijkt het jullie wat om uit te proberen?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Kelly
  27/12/2013

  Wat grappig, hier had ik nog nooit eerder van gehoord!

 • Reageren
  Cheryl
  27/12/2013

  Grappig! Ikzelf heb veel en dik haar waardoor het vaak te zwaar word als ik het fohn en er dus ook amper volume in komt. Ik ben toen de root booster van babyliss gaan proberen ( besteld via amazon in engeland) , dit is een wafeltang die mini wafeltjes maakt. Dit is het enige wat mijn haar volume geeft! Echt een super apparaat, ik kan niet meer zonder. Misschien ook wat voor jou als je je geen raad meer weet 😉

  • Reageren
   La VieSagista
   27/12/2013

   Hoi Cheryl, dat is ook een goede tip! Ik zal eens gaan kijken.

 • Reageren
  kim
  27/12/2013

  Haha wat grappig zeg! En vooral leuk dat je het deelt! Misschien moet ik ook maar eens een gokje wagen..

  • Reageren
   La VieSagista
   27/12/2013

   Ja zou ik zeker doen, het heeft mij in ieder geval heel veel geholpen!

 • Reageren
  Marloes
  29/12/2013

  Wat grappig zeg. Ik heb hetzelfde probleem als jou. Fijn en veel haar. Terwijl ik vroeger altijd zo’n dikke bos had!

 • Reageren
  Mahoni
  19/07/2015

  http://www.manentailshop.nl
  Dat is mooiste geur paarden shampoo
  Grtjs

 • Reageren
  Ilona
  03/11/2015

  Hee da’s een goeie tip! Zeker de moeite om eens te proberen, het valt namelijk met bosjes uit na mijn bevalling… Doe je na het wassen dan wel cremespoeling oid in de punten?

  • Reageren
   La VieSagista
   03/11/2015

   Hi Ilona, nee ik gebruik dan het liefst geen cremespoeling omdat ik het niet wil verzwaren. Maar het kan wel gewoon!

  • Reageren
   La VieSagista
   03/11/2015

   Ik had trouwens ook erg last van haaruitval na mijn bevalling, drama.. En daar is niet zoveel aan te doen 🙁

 • Reageren
  Jeanique
  03/11/2015

  Ff ter comment conditioner conditioneer verzwaart niet fout die door veeeeeeeel mensen gemaakt word. Of de eigenlijke fout is dat mensen gewoon niet goed uitspoelen, conditioneer hoeft alleen in je puntjes even uitsmeren en dan weer uitspoelen en net zo lang spoelen tot je haar weer stroef is. Tip van een kapster 😉 en over deze shampoo wat een uitvinding geweldig ga meteen mijn moeder op de hoogte brengen

 • Reageren
  Myrthe
  04/11/2015

  Super grappig dat het werkt, stinkt het dan niet verder ofzo? Misschien test ik het ook gewoon wel een keer!
  Myrthe onlangs geplaatst…TAG: You’re itMy Profile

 • Reageren
  SK
  06/04/2018

  Ik ga het ook zeker proberen! Hoe vaak per week gebruik je het? En gebruik je het in combinatie met je eigen shampoo?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.