Mijn ervaring met een auto huren op vakantie

Toen wij kortgeleden voor het eerst met het gezin op vakantie gingen, kozen we voor het gemak van een huurauto. Ik vertel je mijn ervaring.

Het was voor ons niet de eerste keer dat we kozen voor een fly & drive constructie; ook vorig jaar toen we naar Malaga gingen leek het ons praktischer om aldaar een auto te huren. Hup, het vliegtuig uit en je huurauto in en op je dooie akkertje naar de plek van bestemming rijden (zet dit even af tegen die eindeloze rit met een transfer langs tig hotels voordat je bij je eigen accommodatie komt..) Dit is ons vorig jaar zo goed bevallen dat we ook voor onze vakantie in Zuid-Frankrijk een auto reserveerden bij Sunny Cars.

Omdat we met onze 8 maanden oude baby een lange autoreis nog niet aandurfden, leek het ons beter om een bestemming te kiezen op maximaal twee uur vliegen. Het werd een camping nabij vliegveld Béziers. Niet alleen was het fijn om zelf naar deze camping te kunnen rijden, ook wilden we die week de vrijheid hebben om onszelf te verplaatsen, want de omgeving van Zuid-Frankrijk is te mooi om niet te ontdekken.

Sunny Cars is op heel veel vliegvelden vertegenwoordigd (in meer dan 120 landen) en zelfs op het überkleine vliegveld van Béziers (kleinste vliegveld waar ik ooit geweest ben) was er de mogelijkheid tot het huren van een auto. We regelden dit vooraf online, zodat we op het vliegveld enkel het contract hoefden te tekenen en de auto direct konden meenemen.

Ik vind het ideaal dat Sunny Cars inspringt op de strubbelingen waar je normaal gesproken met het huren van een auto tegenaan loopt. Zo is er een service waarbij je niet in de rij hoeft te staan (halleluja), kun je een tweede bestuurder bijboeken (tuurlijk wil ik ook gewoon kunnen rijden op vakantie), en is er zelfs de mogelijkheid om een auto te huren zonder creditcard of contante waarborg (scheelt ook weer een hoop gedoe). Daarnaast weet je bij Sunny Cars dat je geen nare kleine lettertjes hebt die voor onaangename verrassingen kunnen zorgen.

De all In-formule vind ik zelf een van de meest prettige regelingen van Sunny Cars. Deze voordelen hiervan zijn onder andere:

 • Alle verzekeringen zijn inbegrepen
 • Dekking van glas-, banden-, bodem- en dakschade.
 • Bij schade betaalt Sunny Cars het eigen risico terug.
 • WA-dekking van €7,5 miljoen.
 • Ongelimiteerd aantal kilometers.
 • Eerlijke tankregeling.
 • 24 uur noodnummer bereikbaar.
 • Geen boekingskosten.

Sunny Cars werkt verder uitsluitend met de beste partners wereldwijd. Deze partners dienen altijd aan strenge kwaliteits- en service-eisen te voldoen. Daarom worden er concrete contractafspraken gemaakt. Dit vind ik zelf een veilige gedachte.

Voor mij betekent een auto huren kunnen gaan en staan waar ik wil. Als ik op vakantie ben dan wil ik ook wat van de omgeving zien en zeker met kinderen is een auto daarbij geen overbodige luxe, zeg maar gerust een must. Al met al is het ons wederom erg goed bevallen om een huurauto te regelen en we zijn nu alweer aan het kijken voor een vakantie met auto in september, waarbij we wederom voor Sunny Cars zullen gaan.

Ik ben dol op interactie met mijn lezers. Daarom zou ik het mega gezellig vinden als je me komt volgen op Instagram!

Heb jij nog tips wat betreft het huren van een auto in het buitenland?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Larissa
  10/07/2018

  Het enige nadeel van een auto huren is dat je vaak 23 moet zijn, hierdoor was het voor mij nooit mogelijk. Maar volgend jaar staat het zeker op de planning om te vliegen en een auto te huren! Het leek me wel lastig om een geschikte partij te vinden, maar Sunny Cars klinkt wel als een eerlijk bedrijf met goede service. Eentje om te onthouden!
  Larissa onlangs geplaatst…Klaar met Invisalign – update 3My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  10/07/2018

  Het is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. Je hebt het over een ‘transfer langs tig hotels’, maar wij rijden gewoon in 1 dag naar Zuid-Frankrijk. En dit deden we al vanaf dat onze kleine 3 maanden was. Het is maar net wat ze (en je) gewend zin/bent.
  Fly and drive is ook weer een stuk duurder en wij gaan liever met onze eigen auto.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.