Mijn ergernissen in het huishouden

Joehoe, hier spreekt Miep Kraak hoor (not!) Maar ik wilde het dus even hebben over dingen die mij ergeren in het huishouden. Al is het om van jullie te horen dat je dat dus ook hebt.

Ik vind de sensatie van een schoon bed werkelijk heerlijk, maar wanneer je een matrashoes hebt die te klein is dan vind ik het een bloedvervelend klusje. Paste vorige week dat laken er nog omheen, flipt ‘ie er nu aan alle hoeken af. Bloed zweet en tranen gaan ermee gepaard maar nee, zo’n gekrompen hoes gaat echt niet meer passen.

Broodkruimels. Hier is namelijk niet tegenaan te zuigen. Nu mijn baby haar eerste broodkorstjes en crackertjes krijgt kun je hier drie keer per dag zwemmen in de kruimels. Het zijn hier vaak ook geen droge kruimels, maar meer van die kleffe plakkaten brood die vast gaan koeken aan de grond en aan de kinderstoel en aan de eettafel en… aan eigenlijk alles.

Als je beddengoed na het wassen compleet in elkaar is gefrummeld. Door alle rotaties van de wasmachine in combinatie met het grote gat van het dekbedovertrek, gaat het in mijn geval AL-TIJD in elkaar zitten waarbij het ook vaak in de knoop raakt. En aangezien het bij mij altijd snel snel snel moet gaan, is dat een grote ergernis.

De trap die elke dag een grote verzamelplaats is van spullen die eigenlijk ergens boven horen. Losslingerende sokken, nagellak, haarelastiekjes, schoenen. Ik ben ook nog zo iemand die er met het grootste gemak overheen stapt als ze naar boven gaat… Guilty.

Als je je 5000 planten in de tuin water moet geven. Tsja, wie een mooi tuintje wil hebben, moet er ook wat moeite voor doen. Iedere plant in onze tuin heeft een apart voedingswaterschema en het is altijd weer even puzzelen wie er wanneer water moet en hoeveel. Het is ook niet zo dat je gewoon de tuinslang kan pakken en alles kunt besproeien, nee, onze planten die krijgen special treatments met colaflessen die op z’n kop erin worden gezet.

Een bodempje koffie, thee of frisdrank in een glas. Ik zet vaak klakkeloos dingen in de vaatwasser en als er iets irritant is dan is dat als het laatste beetje drinken eruit klotst en naast de vaatwasser terecht komt of tegen je witte broek aan klettert.

Als je de vuilniszak kapot trekt. Voor mij maakt het niet uit wat voor merk vuilniszak ik heb, heel blijven ze bij mij zelden.

Zeg op, heb jij ook van dit soort ergernissen?

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  07/06/2018

  Ik ben stomverbaasd op de vroege morgen: iedere plant zijn eigen voedingssysteem? Bij ons mogen de planten überhaupt blij zijn als ze water krijgen. Meestal moeten ze wachten totdat het gaat regenen (of het moet een hele droge zomer worden).

  Dekbedhoezen koop ik extra altijd te groot (juist om die ergernis te voorkomen); ze krimpen toch altijd in de was.

  Mijn ergernis: dat er altijd water onder de strijkplank ligt na het strijken met mijn stoomstrijkijzer (of hoe heet dat grote apparaat ook alweer). Ook is de plank van de onderkant helemaal nat.
  Niet dat ik veel strijk hoor….

  Verder dat de kookplaat niet zelfreinigend is. Ik kook op gas en dat ding poetsen is veel werk kan ik je vertellen.

 • Reageren
  Hannelore
  07/06/2018

  Wij gebruiken een tafel laken, die leggen we dan op de grond en kinderstoel er op! Daar eet onze dochter. Je hoeft naderhand alleen het laken uit te kloppen! Scheelt je veel rotzooi en 4x per dag zuigen?.
  Tafel laken gekocht bij de action extra groot, voor als ze wel met eten begint te gooien?

  • Reageren
   Yvonne
   07/06/2018

   1 woord: steelstofzuiger!

  • Reageren
   Ilona
   07/06/2018

   Goed idee van het tafelkleed!

 • Reageren
  Beau Elisabeth
  07/06/2018

  Mijn grootste ergenis: Als ik net met het zweet op mijn rug het hele huis gestofzuigd heb, en mijn 2 katten een sprintje trekken door de woonkamer met alle vliegende plukken haar van dien…… het lijkt wel of ze het weten grrrr

 • Reageren
  Maaike
  07/06/2018

  Ik hou van het huishouden ?
  Maarr de tuin daar begin ik niet aan. Net zoals het doucheputje. Verschrikkelijk. Oh en de ramen lappen..
  Gelukkig hebben we een goede rolverdeling. Ik doe alles behalve de douche, tuin en de ramen. De rest doet mijn vriend

 • Reageren
  Melany
  07/06/2018

  Hahahaha jaa allemaal heel erg herkenbaar!! Voor die vast geplakte kruimels, die zijn het ergste ?

 • Reageren
  Heidi
  07/06/2018

  2 puber dochter die denken dat ze niks hoeven op te ruimen en mij momenteel de grote zeiler vinden die er rond loopt , loopt er nog 1 van 8 rond die vindt dat ze het zelf de mag doen als der zussen? . Regelmatig laat ik de boel de boel met niet de werkster?

 • Reageren
  Fraukje
  07/06/2018

  Jazeker,

  – natte, gebruikte vaatdoekjes. Iiiieeewww, ik pak eigenlijk altijd een nieuwe uit de kast.
  – een spetter op je blote bern of arm als ik iets te enthousiast in de wc sta te schrobben.
  – natte zandvoetjes die over de laminaatvloer gaan in de zomer.
  – stofwolkjes op de laminaatvloer op de slaapkamers, werkelijk een paar tellen nadat ik heb staan stofzuigen. Het lijkt een soort magneet.
  – de was die echt nevernooitending is.
  – vaatwasser ingeruimd, leeg aanrecht genot en dan iemand die daarna de eerste vaat weer neezet. Drie minuten een leeg aanrecht gehad.
  – kliko’s vind ik gewoon heeeeel vies.
  Zoiets?

  • Reageren
   Sanne Willemijn
   08/06/2018

   Ohh jouw punten vind ik ook erg herkenbaar allemaal! Natte gevruikte vaatdoeken ieuwww en kliko’s…. brrr

 • Reageren
  Sophia
  10/06/2018

  Hahha dat bodempje drinken in een glas als je het in de vaatwasser zet.. herkenbaar hahah

 • Reageren
  Gerrie
  19/08/2018

  Hahaha zo’n trap hebben wij hier ook
  En met 2 puberdochters kan je nagaan hoeveel make-up , elastiekjes en kleding er ligt op de trap soms ?
  Ook dat van die restjes in bekers & glazen herken ik en dan spat het overal tegenaan ,oeps

  Liefs Gerrie

 • Reageren
  Hellas
  20/08/2018

  Het trap probleem heb ik laatst ook maar is opgelost. Je breekt je nek over de zooi met 3 kinderen. Nu staat er een mand die (tot nu toe ?) elke avond mee naar boven gaat en meteen geleegd gaat worden. Werkt perfect ??. Nu de andere ergenissen nog…..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.