Mijn boodschappenlijstje van deze week

Deze week besloot ik weer eens mijn boodschappen te bestellen en voor een week de maaltijden vooruit te plannen. In dit artikel deel ik mijn lijstje.

Ik ben niet een hele strikte planner wat betreft boodschappen, het is maar net hoe het uitkomt. Soms laat ik mijn vriend op zaterdag voor een hele week boodschappen doen, soms bestel ik de boodschappen online en een andere keer dan ga ik zelf doordeweeks een aantal keer naar de supermarkt om van alles in huis te halen. En soms is het ook een combi van dat alles 😉

Ik let niet heel nauwkeurig op aanbiedingen, ik werk eigenlijk gewoon mijn lijstje af en als er dan iets bij zit met korting dan is dat mooi meegenomen. Het enige wat ik
altijd wel in de bonus koop is wasmiddel. Dat gaat er hier zo rap doorheen dat ik maar wat graag gebruik maak van de 1+1 aanbiedingen bij Kruidvat of AH.

Wat betreft gerechten; er staat altijd wel een keertje avg (aardappels, vlees, groente) op het menu. Dat vinden  James en Isé lekker en ik moet zeggen dat de Hollandse meid in mij dat ook altijd wel kan waarderen. Verder uiteraard een keertje pasta, een keer een ovengerecht, soepje, en vaak eten we ook nog wel een rijstgerecht. Ik probeer zoveel mogelijk variatie aan te brengen, maar ik kan niet zeggen dat het altijd even gezond is. Je ziet zelden een salade bij ons op het menu staan, puur omdat James daar niet zo van houdt. Wel zorg ik altijd voor genoeg groente bij de maaltijden.

Ik zal hieronder een opsomming geven van de gerechten die ik voor deze week in gedachten heb, inclusief de ingrediënten die ik daarvoor nog nodig had. Daaronder komt de lijst met ‘standaard’ producten die er wekelijks wel ongeveer hetzelfde uitziet.

Gerechten

Kip in de hoed. Nodig: bladerdeeg, kersen, gember, kerriepoeder, sambal, crème fraiche en kip. (recept van AH).

Capresesoep. Nodig: trostomaten, gedroogde tomaatjes, ui, basilicum, mozzarella.

Hollands maaltje. Rode kool met aardappeltjes en rundertartaar.

Thom Kai soep. Nodig: lente-ui, kip, champignons, koriander.

Pasta. Nodig: penne, gegrilde groenten, rode pesto.

Kip Madras. Nodig: kipfilet, appel, sperziebonen, crème fraiche.

 • Brood
 • Volkorencrackers
 • Coolbest
 • Melk
 • Appels
 • Mandarijnen
 • Bananen
 • Koffiecups
 • Bakboter
 • Billendoekjes
 • Granola
 • Rozijnen
 • Eieren
 • Verse roomkaas ananas
 • Smeerkaas
 • Flinterdunne kipfilet
 • Flinterdunne Salami
 • Vegetarische smeerworst
 • Sandwichspread tomaat lente-ui
 • Johma Gevuld eitje salade
 • Johma Krabsalade
 • Vaatwastabletten
 • Chaudfontaine limoen & muntsmaak
 • Appelsap
 • Vanilleyoghurt
 • Ribbelchips paprika
 • Eieren
 • Soepstengels
 • Verschillende ingevroren groenten

Wat zijn de dingen die standaard op jouw lijstje terugkomen?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Femke
  25/09/2018

  Ik vind het fijn om boodschappenlijstjes te maken, dan houden mijn man en ik ons meer aan wat we die week zouden eten en anders gooien we best veel weg. Op dit moment maak ik al maanden geen lijstjes meer. Sinds ik zwanger ben heb ik last van extreme misselijkheid en eten gaat niet al te best. We kijken op de dag zelf meestal waar ik zin in heb (al is dat vaak niets), want dat is dan vaak wat ik wel een beetje weg krijg. Nu ik aan het eind van mijn zwangerschap ben, is die misselijkheid weer gezellig terug. Ik kan niet wachten om straks weer met lijstjes en gerechten aan de slag te gaan en lekker te koken. Ik vind het ook altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen, dus ik heb er al een aantal opgeslagen. Kip uit hoed heb ik nog nooit gemaakt, die ga ik ook eens even opzoeken op de site van AH. Wat standaard op onze lijstjes staat zijn courgette, rode paprika, champignons, vanille vla en energiedrankjes (voor manlief).
  Femke onlangs geplaatst…Interior wishlist ♡My Profile

 • Reageren
  Wendy
  25/09/2018

  Herkenbaar, hier ook een mix van in het weekend het meeste voor de week kopen en gewoon een paar keer tijdens de week gaan. Hier standaard op het lijstje: groenten voor spaghettisaus, zalmfilets, Griekse yoghurt, rood fruit en druiven, peren en appels, komkommer, kaas en kipfilet voor op brood, fleswater (voor baby dochter), melk en koekjes voor school 🙂 Oh en brood 😀

 • Reageren
  Linda
  25/09/2018

  brood
  kaas
  crackers
  druiven
  appels
  bananen
  drinken kids
  gehakt
  rode saus
  melk
  milk&fruit
  yoghurt
  drinken kids
  toastjes
  roomkaas
  boterhamworst
  eieren
  noodels
  soepstengels
  komkommers
  paprika
  zakje worteltjes
  Dit is ons standaard lijstje. Ook wij hebben een mix van manier van boodschappen halen. Als ik bestel moeten we vaak dingen weggooien. Dus wij gaan toch vaak voor het zelf boodschappen doen. Wel tijdrovend, maar de kids vinden helpen in de supermarkt ook erg leuk!

 • Reageren
  Yvonne
  26/09/2018

  Ik koop altijd voornamelijk de halve fruit- en groenteafdeling leeg voor mijn zoontje. Die eet ons arm wat dat betreft 🙂

  Weet je wat ik interessant zou vinden? Om te weten wat je uitgeeft aan boodschappen in een gezin van 4 met 2 kleine kinderen. Ik heb het eens uitgerekend (gemiddeld over een jaar) en schrok toch wel…Maar misschien wil je dat wel helemaal niet delen 😉
  Ik kom hier (3-persoons huishouden waarvan 1 kind) op ca. €600. Dat is boodschappen inclusief friet/pizza halen. Dat moet goedkoper kunnen maar zoals gezegd: héél veel verse groenten en fruit en ik let nooit op aanbiedingen.

  • Reageren
   Yvonne
   26/09/2018

   Voor de duidelijkheid: €600 per maand…

 • Reageren
  Margje
  16/10/2018

  Brood, kaas, melk, eieren, boter, fruit, groente, aardappelen, rijst en pasta zijn toch wel de basis-dingen die standaard op het lijstje staan. Daarnaast komen natuurlijk nog de lekkere snackjes en schoonmaakmiddelen.. enne ooh ja vergeet de luiers niet!

 • Reageren
  Maria
  16/07/2019

  haha ziet er super tof uit, zelf zoek ik mijn aanbiedingen vaak via
  https://www.folderbode.nl/deen/ werkt altijd super chill en is heel overzichtelijk, misschien een leuke tip voor jullie?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.