Mijn boodschappenlijstje van afgelopen week

Sindskort bestellen mijn vriend en ik wekelijks onze boodschappen. Het leek me leuk om ons lijstje van afgelopen week te delen.

Ik vind het een uitvinding, zo’n bestelservice! Er zijn veel dagen dat het voor ons wat lastiger is om boodschappen doen. Denk aan momenten dat James ziek is, dagen die ik zelf op pad ben of gewoonweg tijdgebrek (of geen zin;-)). Op zaterdag boodschappen doen kan natuurlijk, maar eerlijk gezegd gebruik ik het weekend liever om met vriendlief en James leuke dingen te doen. Ik bestel dan eten bij albert.nl zodat we minimaal vijf á zes dagen vooruit kunnen (dit artikel is niet gesponsord trouwens). Het leek me leuk om mijn lijstje plus recepten van afgelopen week te delen.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 09.45.48

Melkpoeder
Heel brood
Speltbeschuiten
Jam
Boeren vanillevla
Magere yoghurt
Witlof
Ham
Geraspte kaas
Vegetarische Toscaanse Carré
Bladerdeeg
Lenteuitjes
Bakje crème fraiche
Peren
Bananen
Wortels
Kokosmelk
Verse gember
Zoutjes
Varkenshaas
Pompoenstukjes
Spruiten
Roomboter
Ciabatta
Oosterse wokgroente (diepvries)
Laos
Ketjap
Oregano
Italiaanse kruiden
Kurkuma
Zakje kroepoek
Vegetarische gehaktballetjes
Wc papier
Avocado

____________________

Dan de bijbehorende recepten:

Maandag: Pasta bolognese (deze ingrediënten hadden we al in huis dus die staan niet op de lijst).

Dinsdag: Quiche Lorraine.

Woensdag: Witlof met ham en kaas en een vegatarische burger.

Donderdag: Wortel-kerrie-kokossoep met een ciabatta.

Vrijdag: Varkenshaas met spruitjes en pompoenpuree.

Zaterdag: Bami met vegetarische gehaktballetjes.

Zoals je ziet is het een redelijk gevarieerd menu. Toch zitten er wel wat ‘zware’ gerechten bij zie ik nu zoals de quiche, de pasta en de bami. Mijn vriend en ik zijn de laatste tijd wat meer aan het letten op hoeveel vlees we binnenkrijgen, we willen hier eigenlijk mee minderen. Ik probeer nu maximaal zo’n twee a drie keer in de week vlees op het menu te hebben en het voor de rest op te vullen met recepten zonder vlees of met vleesvervangers. James eet in de meeste gevallen gewoon met ons mee. Hij lust eigenlijk alles wel.

In het begin vond ik het wel wennen om al zover vooruit te plannen met boodschappen, ik ben namelijk ook wel zo’n typje dat dan ineens geen zin meer heeft in hetgeen ik voor die dag gepland heb. Maar dat is natuurlijk puur een luxeprobleem. Wel ben ik soms wat inspiratieloos. Dan is het zondagavond, ben ik moe, en moet ik dan nog gaan bedenken wat we allemaal nodig hebben en wat ik allemaal voor avondeten ga maken. Dit is echter iets wat vanzelf wel went volgens mij.

Of het financieel-technisch ook voordelen heeft, daar ben ik nog niet helemaal achter. Je zou zeggen van wel want toen ik nog elke dag naar de supermarkt ging, nam ik ook wel vaak een hoop ‘onzin’ mee. Denk aan Ben & Jerry ijs, onnodig frisdrank, koekjes of chocola. Al die kleine dingen zijn per stuk misschien niet zo heel duur, maar bij elkaar is het toch meer dan je denkt. Aan de andere kant, voor de bestelservice betaal je wel verzendkosten (tussen de €4,95 en de €8,95 afhankelijk van het tijdstip waarop je het laat bezorgen). En daarnaast betaal je statiegeld voor de kratjes waarin ze de boodschappen leveren, deze zijn 4 euro per stuk. De laatste keer had ik twee kratjes. Deze kun je in principe wel weer omruilen de volgende keer, maar dan leveren ze de boodschappen ook weer kratjes en dus ben je per saldo het geld toch kwijt.

Het is natuurlijk niet zo dat ik nu helemaal niet meer naar de supermarkt ga, maar in principe is het niet nodig. Tenzij ik wat vergeten ben, iets echt vers nodig heb zoals stokbrood, of gewoon iets anders wil hebben wat ik niet in huis heb en waar we wel zin in hebben.

Wat eten jullie deze week? En plan je ver vooruit met boodschappen?

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  Channa
  04/02/2016

  Wij plannen ook vooruit en het dan op de dag zelf geen zin hebben in het eten is herkenbaar, maar daar moet je even doorheen. Wij hebben hier een bedrijf dat hert Picnic, dat bedrijf bezorgd gratis, ideaal! Al moet ik zeggen dat ik ook nog gewoon rustig naar de winkel ga. Hoe drukker, hoe sneller ik ga bestellen!
  Channa onlangs geplaatst…De geboortestempel: eenvoudig & uniek! + WINACTIEMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  04/02/2016

  Heel leuk om te lezen dit, ik hou van dit soort artikelen haha! Wij hebben ook een maandje albert gedaan een tijd geleden toen we die foodbox testte maar ik merkte dat ik alsnog halverwege de week in een supermarkt stond voor wat ik vergeten was. Wel vind ik het bestellen van ingrediënten voor Allerhande recepten ideaal via albert, dus af en toe is het wel handig.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Maximaal genieten!My Profile

 • Reageren
  Josan
  04/02/2016

  Wat goed dat vooruit plannen. Moet ik ook meer doen. Tot nu toe doe ik dat namelijk alleen in de vakanties als ik boodschappen halen een noodzakelijk kwaad vind. Stiekem vind ik zelf boodschappen halen ook gewoon erg leuk.
  Josan onlangs geplaatst…Geboortesieraad van Names4everMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  04/02/2016

  Wij planden thuis ook altijd het avondeten voor de hele week en soms zelfs voor een maand! Zorgde ervoor dat we een stuk gevarieerder en vaak ook gezonder aten! Ik vind het een ideaal systeem!

 • Reageren
  Myrthe
  04/02/2016

  Wij planden thuis ook altijd het avondeten voor de hele week en soms zelfs voor een maand! Zorgde ervoor dat we een stuk gevarieerder en vaak ook gezonder aten! Ik vind het een ideaal systeem! Toch plannen we het nu minder, maar misschien goed om toch weer op te pakken!
  Myrthe onlangs geplaatst…MC Diary #15: Vermoeid, werk en tentamensMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  04/02/2016

  Ik plan wel vooruit maar vind boodschappen doen samen met Zoë maar al te gezellig! Hier dus geen boodschappen bestel service!
  Dorien onlangs geplaatst…KNIPPEN OF NIET? HALF LANG HAAR INSPIRATIEMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  04/02/2016

  Leuk om te lezen! Wij doen meestal 2x per week boodschappen maar plannen de gerechten wel vooruit. Scheelt inderdaad een boel onzinnige boodschappen.
  Rosanne onlangs geplaatst…The happiness list #2My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  04/02/2016

  Altijd leuk om bij iemand in de kast te kijken 😉
  Jullie eten gevarieerd en ik snap dat je zo minder snel in de verleiding komt om een pot ijs mee te nemen.

  Ik heb ooit gebruik gemaakt van Albert.nl maar tegenwoordig gaat manlief samen met de kinderen de boodschappen doen. Dit vinden zij leuk en ik heb een vrije zaterdagmiddag 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Fit Februari: afvallen, dertigersdip & dikkerMy Profile

 • Reageren
  Martina
  04/02/2016

  Wat een leuk artikel! Wij bestellen ook sinds een maand online bij ah, fijn maar ik ben wel duurder uit
  Martina onlangs geplaatst…11 Januari 2016 – IJzel, Lush en LipstickMy Profile

 • Reageren
  Florianne
  04/02/2016

  Leuk, I love Albert haha! Nog even een tip over de bezorgkosten: op ah.nl/actueel staan elke week 2 aanbiedingen waarbij je de boodschappen gratis bezorgd krijgt.. Wasmiddelen, pampers, frisdrank whatever.. En ookal zijn die producten niet altijd je ding het kan alsnog goedkoper zijn om die producten te kopen dan bezorgkosten te betalen, dus het loont altijd om even te kijken! 🙂

 • Reageren
  Nicole
  04/02/2016

  Ik plan niet vooruit maar zou het dus wel moeten haha! En zodra ik dat kan dan ga ik ook online boodschappen doen. Want heb het 1x gedaan en vond het zooo fijn! En scheelde ook veel geld want als ik in de winkel ben neem ik altijd meer mee dan op mijn lijst staat!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoera voor de speen?My Profile

 • Reageren
  Elsie
  04/02/2016

  Grappig, ik zat hier laatst ook aan te denken om dit te gaan doen! Boodschappen doen is toch echt een tijdrovend (en laten we eerlijk zijn) niet zo’n leuk klusje..

 • Reageren
  Lifesabout
  04/02/2016

  Leuk om eens een kijkje te nemen in je lijstje en je menu. Wij maken al jaren een weekmenu en halen dan eens per week de boodschappen. Geeft veel rust en ik vind het heel fijn, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Bezorgen doen we (nog) niet, wie weet een keer om uit te proberen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wat te doen met Valentijnsdag? Tien leuke (en goedkope) ideeën!My Profile

 • Reageren
  Suzanne
  04/02/2016

  Wij bestellen ook regelmatig bij AH. Wij vragen de chauffeur soms of hij even wil wachten, zodat we de kratten snel leeg kunnen maken. En dan verrekenen ze gelijk het statiegeld van de kratten 🙂
  Suzanne onlangs geplaatst…Tag: Gewoon NederlandsMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  04/02/2016

  Zo leuk dit! Ik ben al trots op mezelf als ik 2 of 3 dagen vooruit plan, haha! Ik vind supermarkten persoonlijk heel leuk, dus ik heb het nog nooit online besteld. Toch lijkt het me best handig, vooral met grotere, zware dingen. Al vind ik die bezorgkosten echt schandalig hoog.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat is de beste leeftijd om zwanger te worden?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  04/02/2016

  Ik ben er zo een die, als ik thuis kan koken (ivm werk), dagelijks naar de AH ga. Ik heb eens geprobeerd om voor meerder dagen boodschappen te doen, maar dat werkt op de een of andere manier niet voor mij/ons.
  Dan maar zo! Kan ik wel elke dag kiezen waar ik op dat moment zin in heb, haha:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #5 – Week 13My Profile

 • Reageren
  Kelly
  04/02/2016

  Super handig!! Door wisselende diensten of inderdaad een ziek kind is dit een ideale uitkomst! Ik had natuurlijk wel eens gezien dat het kon, maar niet zo uitgebreid als dit!
  Kelly onlangs geplaatst…Over MijMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  04/02/2016

  Wij besparen ook veel geld uit door 1 keer in de week boodschappen te doen. Je denkt beter na wat je nodig hebt en koopt minder onnodige dingen. Ideaal. Leuk om te zien wat je haalt.

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  04/02/2016

  Heb je alleen bij ah besteld of ook er Sting bij jumbo?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Het was mis….zei de echoscopiste….My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   04/02/2016

   Alleen Ah!

 • Reageren
  Bregje
  04/02/2016

  Normaal doen we op vrijdag boodschappen voor de hele week. Ik maak vaak wel een menu, maar daar wijken we ook net zo hard weer vanaf. Afgelopen week zijn de grote boodschappen erbij in geschoten en dan merk ik dat we weer vaker losse shoprondjes doen. Dit weekend maar weer braaf naar de Lidl en voor een week inslaan! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Breg blikt terug #1: JanuariMy Profile

 • Reageren
  Eline
  11/02/2016

  Wij plannen ook onze maaltijden aan de hand van een weekmenu. Boodschappen online doen is echt een godsgeschenk. Geen extra kosten omdat je hongerig door de supermarkt loopt. Je koopt wat je nodig hebt and that’s it. Daarnaast hebben de meeste winkels ook een app waarmee je gemakkellijk ingrediënten kan toevoegen aan de lijst.

 • Reageren
  Dita
  08/03/2016

  Leuk om te zien. Ik heb laatst de ah maaltijdbox besteld. Ook ideaal. Zelf ben ik dol op koken en booschappen doen vind ik ook geen probleem maar zo nu en dan laten bezorgen is heerlijk!
  Dita onlangs geplaatst…New In: Fashion ItemsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.