Mijn blog: het begin tot nu

IMG_3609

In dit artikel neem ik jullie mee op een reis door mijn blog… Oftewel, ik vertel allerlei verhalen over mijn blog vanaf het moment dat ik ermee startte tot nu.

Laten we beginnen bij het begin. De eerste blog die ik startte heette Make Up By Marlijn. Totaal niet nagedacht over de naam natuurlijk, maar ik wilde gewoon zo snel mogelijk een blog over make-up beginnen en dus werd dit de naam. Volgens mij startte ik die ergens aan het einde van de zomer 2013.. Ik kan het niet exact meer terugvinden want de blog bestaat niet meer. Ik maakte hele simpele foto’s met mijn iphone en schreef vooral over beauty omdat ik graag mijn passie wilde delen. Ook de website zelf was vrij amateuristisch, ik had ‘m in elkaar geflanst met een Blogger-profiel.

Toen ik van mijn vriend in november 2013 een nieuwe camera kreeg (Nikon D3100) begon het te kriebelen om het allemaal wat professioneler aan te pakken. Ik wilde een mooiere lay-out, een eigen domeinnaam en professionele foto’s voor op de website. Ik wilde dat als bezoekers eenmaal op mijn site waren, ze niet meer weg wilden, of in ieder geval zo nieuwsgierig werden gemaakt dat ze graag zouden terugkomen op mijn blog.

Zo ging eind december 2013 La VieSagista van start.

Daarvoor echter hadden mijn vriend en ik al een maand achter de schermen gewerkt om alles zo perfect mogelijk te krijgen. Hij zorgde een beetje voor de technische kant en ik zorgde vooral voor alle ‘opsmuk’. Ik deed een fotoshoot voor de coverfoto, bedacht teksten en afbeeldingen voor de vaste pagina’s, klooide met logo’s en hielp mijn vriend waar nodig. Uiteindelijk hebben we nog het langst gedaan over de naam van mijn blog. Eerst wilde ik deze La VieSage gaan noemen, maar die bleek al bezet te zijn. Ik wilde wel graag iets wat een beetje Frans zou klinken, omdat ik dat nu eenmaal mooi vind. Uiteindelijk kwam mijn vriend toen met La VieSagista. Ik werd meteen verliefd op de naam en eigenlijk ben ik dat nog steeds. De ondertitel maakt het plaatje compleet.

Mijn blog ging in het begin voornamelijk over beauty, maar stukje bij beetje kwamen daar steeds meer persoonlijke artikelen bij en toen ik zwanger werd, besloot ik het roer helemaal om te gooien en de verdeling 50% beauty en 50% mommy te maken. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen spijt van want ik vind het heerlijk om over deze twee onderwerpen te schrijven, ik raak er nooit over uitgepraat. Ik merk wel dat ik vaak in een bepaalde flow zit die maakt dat ik de ene maand meer over beauty schrijf en de andere maand meer over mommy. Het heeft er ook mee te maken dat in bepaalde maanden ineens heel veel nieuwe collecties uit komen en het dan heel aantrekkelijk is om meer over make-up te schrijven. Ik ben en blijf natuurlijk in mijn hart een enorme beautyjunkie. Het heeft me overigens nooit getrokken om over de nieuwste collectie Bugaboo’s of nieuwste luiertassen te schrijven, wat betreft het moederschap schrijf ik liever alleen over mijn ervaringen en geef ik tips. Bovendien zijn er al genoeg leuke andere mommyblogs die wel over de nieuwste kinderwagens of fietsstoeltjes schrijven. Ik voel me daar niet toe geroepen. Naast de mommy- en beautyartikelen heb ik ook altijd veel plezier gehad ik het schrijven van persoonlijke artikelen. Ik ben blij dat de strekking van mijn blog dit brede spectrum aan onderwerpen mogelijk maakt.

De bezoekersaantallen van La VieSagista groeiden in het begin heel langzaam. In mijn ogen dan, want je wilt natuurlijk altijd dat je blog van de ene op de andere dag booming wordt, dat is echter nu eenmaal niet de realiteit. Alhoewel, mij overkwam dat op een zekere dag wel. Geheel per ongeluk. Toen ik het onderwerp mommy aan mijn blog toevoegde groeiden de bezoekersaantallen sneller en toen ik op een gegeven moment viraal ging met dit artikel, had ik ineens een half miljoen bezoekers in een maand die goed waren voor meer dan anderhalf miljoen pageviews (de coverfoto geeft aan hoeveel bezoekers er destijds steeds tegelijk online waren).

Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een leuk eigen bedrijf waar ik nog steeds met erg veel liefde en passie aan werk. De kroon op het werk zal ik maar zeggen. Het is iets waar ik nog elke dag extreem dankbaar voor ben. Voor iedereen die zich trouwens afvraagt waar mijn inkomsten dan vandaan komen, deze haal ik uit banners en advertorials.

In totaal heb ik nu 533 artikelen gepubliceerd op mijn website en zijn er 5272 reacties geplaatst. Van beide hoop ik natuurlijk dat het er nog veeeeeel meer gaan worden. Ik kan niet omschrijven hoe leuk ik het vind wat ik doe en hoe dankbaar ik ben dat jullie mijn website bezoeken.

Last but not least nog even een huishoudelijke mededeling: aankomend weekend zullen mijn vriend en ik ons nieuwe huis in Arnhem betrekken. Dit betekent dat ik de komende dagen nog wel even druk zal zijn met alles voorbereiden, inpakken, etc. Dat samen met het feit dat ons internet daar niet meteen werkt (gaan een paar dagen overheen) zou kunnen betekenen dat er 1 of 2 dagen geen artikelen verschijnen. Ik ga er vooralsnog niet vanuit maar dan weten jullie dat. Houd vooral mijn Instagram (@laviesagista) in de gaten, want daarop zal ik jullie op de hoogte houden.

<3 jullie!

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Rosanne
  24/08/2015

  Wat een leuk artikel! Ik vind jou site altijd heerlijk om te bezoeken en je artikelen zijn echt fijn geschreven en interessant. Ga vooral zo door!!
  Rosanne onlangs geplaatst…Introductie week!My Profile

 • Reageren
  Japke
  24/08/2015

  Zo knap wat je hebt bereikt. Er is nog al wat concurrentie en toch ben je al zo groot geworden. Ik hoop dat je nog verder gaat groeien de komende tijd!
  Japke onlangs geplaatst…5 Favorieten Juli & AugustusMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  24/08/2015

  Wat een snelle groei heeft jouw blog doorgemaakt! Een fijne beloning voor je harde werken. Succes met de verhuizing!
  Saskia onlangs geplaatst…Gastric bypass: de beslissing (deel 1)My Profile

 • Reageren
  Beautydiarynl
  24/08/2015

  Je hebt al veel bereikt, om trots op te zijn!
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…Photodiary 16 // Veel eten, beauty & speeltuinMy Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  24/08/2015

  Leuk dat je hierover schrijft, ik ben altijd benieuwd hoe anderen hun blog gegroeid is 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Koken met Kim: pasta in brocolliroomsausMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  24/08/2015

  Wauwwww dat bezoekersaantal! Ik ben al blij als ik dat af en toe op 1 dag haal! Haha! Je blogt superleuk! Vind vooral de stukjes over james heel fijn om te lezen! Lekker herkenbaar! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Win een zilveren bedelarmband ! Themommydiarieswinactie!My Profile

 • Reageren
  Alie
  24/08/2015

  En nog altijd check ik vol verwachting iedere ochtend je blog 😉
  Heel veel succes met de verhuizing! Ik hoop dat jullie je snel thuis gaan voelen in de nieuwe stad!
  X

 • Reageren
  Malou
  24/08/2015

  Wow, wat een bezoekersaantallen zeg! Gaaf hoor 🙂
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #121; WEER THUIS, CONSULTATIEBUREAU EN WINKELENMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  24/08/2015

  Powerwoman! Ik hoop dat je nog veel groter mag worden en je passie mag blijven delen. Niets is leuker dan van je hobby je werk te maken en andersom.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een kleine perfecte versie van onszelfMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  24/08/2015

  Gaaf dat allemaal goed gaat en je veel plezier hebt met je blog. Ik kom met veel plezier bijna dagelijks langs en hoop dit nog lang te doen Sanne. Keep up the good work!

  Succes met verhuizen! Zo leuk dat je in Anrhem komt wonen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin Summer Holiday photo diaryMy Profile

 • Reageren
  Charlene
  24/08/2015

  Heel leuk om te lezen hoe het jou vergaan is bij het starten van je blog. Toevallig heb ik zelf net een artikel geplaatst over het feit dat ik zelf wat dingen (qua bloggen) wil gaan veranderen en jouw verhaal is zeker een inspiratie.
  Dank je wel!!!
  Charlene onlangs geplaatst…Bijna 1 jaar nagels met stijl, en nu?My Profile

 • Reageren
  Sanja
  24/08/2015

  Leuk om te lezen! en fijn dat het zo goed gaat!
  Sanja onlangs geplaatst…Summer Nails ❤ PinappleMy Profile

 • Reageren
  Christel
  24/08/2015

  Wat leuk om jou reis in blogland te lezen. Veel succes met het verhuizen.

 • Reageren
  Nadia
  24/08/2015

  Oh, wat goed dat jullie een huis hebben gevonden en er zo snel al in gaan! Of is dit een tussenhuis?

 • Reageren
  Eline
  24/08/2015

  Wow wat ben je goed bezig en leuk om te lezen hoe je zover bent gekomen.
  Eline onlangs geplaatst…Zwemmen met je babyMy Profile

 • Reageren
  Mandy
  24/08/2015

  Super leuk! Ik weet nog precies wanneer ik je ontdekte 🙂 succes met verhuizen!

 • Reageren
  Hennie
  25/08/2015

  Je bent niet de enige die verliefd is op je blognaam. Ik ben het ook. Met je logo erbij is het zo compleet, zo AF.

  Ik kom hier veel te weinig maar dat heeft met het eigen bomvolle leven te maken. Je weet dat ik je oprecht de leukste grote blogger vind. En een ontzettend pientere dame.

  Succes met de verhuizing!

 • Reageren
  Olga
  26/08/2015

  Ik heb jouw blog destijds ook via FB ontdekt. Daarna weer uit het oog verloren en later weer via via gevonden. Hoewel ik dus geen make-upmens ben, vind ik het wel leuk om jouw andere artikelen te lezen. Daar blijf ik je website ook voor bezoeken 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Personal: 5x SOG dat magMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.