Mijn baby is een half jaar! Een update

Als ik weer een zooitje foto’s op mijn harde schijf zet en mijn oog valt op de allereerste kiekjes van Isé en haar broer dan, word ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt: dit is alweer een half jaar geleden! Ik kan het nauwelijks bevatten. Het ontroert me dat we de newbornfase van dochterlief alweer achter ons laten.

Mee in de flow

Inmiddels is het alsof Isé er altijd bij is geweest. Het is onvoorstelbaar hoe makkelijk zo’n tweede kindje meegaat in de flow van het gezin. In ons geval komt het denk ik ook omdat we zelf veel relaxter zijn en we heel bewust genieten deze keer. Bij James werden we soms opgeslokt door onzekerheid en had ik de behoefte om constant advies in te winnen. Nu doe ik het lekker op mijn eigen manier. Met sprongetjes houd ik me niet bezig, evenals met groeicurves of ontwikkelschema’s. Dat bevalt me prima kan ik je vertellen. Wat wel anders is met twee kinderen is dat we nu ’s avonds écht uitgeblust zijn. We liggen er vaak al voor tienen in. Ik keek de Dadvlog van Arie Boomsma (aanrader trouwens, wat een leuke vent is dat) en ik vond het toch wel enigszins een geruststelling dat ook hij aangaf er sinds de geboorte van zijn tweede kind Mozes al om half tien in te liggen. Zijn we dus blijkbaar niet de enige..

Wat groeit ze snel

Iedere keer wanneer Isé op het verschoonkussen ligt dan verbaas ik me erover hoe hard dat lichaampje groeit. Paste ze twee weken geleden nog in haar geheel op het aankleedkussen, steken haar voetjes er nu alweer aan de onderkant uit. En is het echt waar dat ze nu alweer Pampers maat 3 aan heeft?! Haar broer werd zindelijk in maat 5! Dat ik nog niet gewend ben aan hoe snel ze groeit blijkt maar weer uit het feit dat ik nog steeds kleertjes in maat 62 koop terwijl die haar toch echt te strak zitten.

Ze kan wat!

Zes maanden is zo’n periode dat baby’s echt wat beginnen te kunnen. Ze rolt ze zich nu om, houdt haar rugje recht en stevig als ze op schoot zit, en kan goed zelf speelgoed pakken. Ze brabbelt, is lekker actief en houdt de wereld om haar heen nauwlettend in de gaten. Om haar broer heeft ze de grootste lol en het is dan ook een feestje om die twee samen te zien spelen. James doet ontzettend zijn best om een grote broer te zijn (soms gaat dat niet helemaal goed, zoals vorige week, toen hij ineens bovenop haar zat te paardjerijden) en helpt mij mee waar hij kan met doeken pakken, Isé in de kinderwagen door de kamer rijden en liedjes voor haar zingen.

Erg beweeglijk

Isé is een beweeglijk dametje en dat kan met verschonen soms wel lastig zijn. Haar benen zwaaien van links naar rechts en niet zelden eindig ik met een voetje (of twee) in mijn gezicht. Ik gebruik nu voor de nacht de vernieuwde Pampers Premium Protection luierbroekjes, deze luierbroekjes krijg ik in één beweging aan (ook als mevrouw haar benen alle kanten op laat zwieren) en hiermee weet ik ook zeker dat ze het 12 uur lang drooghoudt. In het begin wilde ik nog weleens om 23.00 ’s avonds haar luier verschonen omdat ik op de een of andere manier dacht dat dat nodig was, maar het blijkt dat ze prima droog blijft van 19.00 tot de volgende morgen, dus heb ik de laatste verschoonsessie geskipt.

Ik vind het een fijn idee dat de luiers lekker zacht en flexibel zijn, zodat de randjes haar niet kunnen irriteren ’s nachts.  Wist je dat dit de zachtste Pampers ooit zijn? Verwisselen is trouwens ook heel makkelijk, ik scheur de zijkantjes gewoon los en rol de luier op met de tape aan de achterzijde.

De eerste keren

Bij de zes maandenfase horen veel eerste keren. Zo zijn we begonnen met de eerste keer hapjes, broodkorstjes, papjes en slokjes water. Vooral die eerste broodkorstjes vond ik dooooooodeng! Als ze aan een stukje begint dan ben ik in opperste staat van paraatheid en zodra ze dan een stukje heeft afgesabbeld dan trek ik die meteen uit haar mond. De fruit- en groentehapjes vindt ze nog erg wennen. Na 10 hapjes – die meestal maar voor de helft in haar mond blijven – vindt ze het meestal welletjes.

Kruipen, nee dankje

In kruipen heeft ze nog weinig interesse. Hier is mama wel blij mee overigens, want dat betekent dat de babyvangperiode nog even op zich laat wachten. Sinds een paar weken draait ze zich wel om van rug naar buik, maar je merkt dat ze zich nog niet helemaal comfortabel voelt bij het op haar buik liggen. Na een minuut begint ze te piepen en kijkt ze je benauwd aan, met andere woorden “mama draai me maar gauw weer om want dit vind ik niks zo”.

Het leed dat (niet) slapen heet

Over Isé haar slaapritme praat ik jullie geregeld bij in andere artikelen, dus mocht je daar benieuwd naar zijn dan kun je deze blogpost nog even doorlezen. Kort gezegd gaat dat nog niet van een leien dakje. Met wat hulp van buitenaf gaan we daar proberen wat meer structuur in de brengen.

Ik kijk enerzijds uit naar de komende fases, anderzijds doet het me toch wel wat dat we vele andere fases al achter ons hebben gelaten. Herken jij dit gevoel?

In samenwerking met Pampers #ZachtstePamperOoit

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Ikke
  02/05/2018

  Die laatste foto van jullie! Smeltttttttttt!!

 • Reageren
  Jamey
  02/05/2018

  Wat een lieve foto van jullie! Ik kan ook niet geloven dat Noé ook al zo snel groeit.. Konden ze maar altijd zo lief klein blijven haha

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.