Mijn baby heeft nog steeds darmkrampjes en ik haat het

Ze beginnen op het moment dat de kraamzorg voor het laatst de deur achter zich dicht trekt en ze eindigen.. ja wanneer eindigen die rotdarmkrampjes eigenlijk?

Ik heb niet een moeilijke baby. ‘S nachts slaapt ze over het algemeen prima, ze eet goed, heeft een goede gezondheid en ze kan duidelijk aangeven wat ze wil. Toch is er één ding dat hier vanaf het begin al alles in de war schopt en dat zijn die darmkrampjes. Die hatelijke, verrekte darmkrampjes waar maar geen einde aan lijkt te komen…

Ik had gehoopt dat het bij Isé minder zou zijn dan bij James omdat zij borstvoeding krijgt in plaats van flesvoeding, maar niets is minder waar. Vanaf de tweede week na de geboorte werd ook zij geteisterd door krampjes en hoewel ze wel enigszins zijn afgenomen, is het nog steeds een dagelijkse frustratie zowel voor haar als voor mij.

Het is niet dat we er niks tegen geprobeerd hebben. Van Sab Simplex dat ik uit Duitsland bestelde, tot een KipKip warmteroller, de draagzak, in badje doen, op de arm dragen (zie foto), hele diëten heb ik er op aangepast. Ik heb zelfs een tijdje koffie uit mijn dagelijkse voedingspatroon geschrapt. Zo, of ik helemaal van de pot gerukt was denk ik nu. Want natuurlijk was ook dat het niet. Koolzuurhoudende dranken, aardbeien en chocola evenmin. Allemaal geprobeerd.

Gevolg van de krampjes is dat het qua slapen overdag nog steeds een regelrechte ramp is. Isé komt nauwelijks zelf in slaap en dat komt vooral doordat de krampjes haar na de voeding dwarszitten. Op een gegeven moment is gewoon zo uitgeput van het zich constant overstrekken dat ze daar uiteindelijk van in slaap valt.

Natuurlijk probeer ik haar zoveel mogelijk te troosten, maar daar heb ik maar heel beperkte middelen voor. Het enige wat tijdelijk verlichting biedt is Isé aan de borst leggen, maar dat prikkelt de darmen natuurlijk weer waardoor je eigenlijk in een vicieuze cirkel bezig bent. Soms heb ik geluk en valt ze aan de borst in slaap, maar praktisch is dat niet.

Darmkrampjes ontstaan doordat het spijsverteringsstelsel van baby’s nog niet af is. De darmen zijn in feite nog niet klaar met rijpen. Oke.. BUT WHY?? Ik snap het nut er gewoon niet zo van, dat die arme hulpeloze wezentjes zo’n pijn moeten lijden.

Als het goed is moeten de krampjes na zes maanden wel zo’n beetje afgelopen zijn. Dat betekent dat we nog drie maanden te gaan hebben. Ik kijk er reikhalzend naar uit.

Heeft jouw kleintje ook zo’n last van krampjes (gehad)?

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reageren
  Romina
  23/01/2018

  Misschien overdag op de buik laten slapen

 • Reageren
  Linda
  23/01/2018

  Ja heel erg. En o wat een ellende. En nu 6 maanden later zijn ze zo goed als over. Heel soms komt er nog 5 minuten aan krampjes voorbij, maar dat is gelukkig snel weer over. Maar dan nog blijven ze vervelend.

 • Reageren
  Laura
  23/01/2018

  Mega vervelend, ook onze baby heeft er veel last van gehad. Wij kregen als tip van de kraamhulp om met gebogen knieën te gaan zitten, baby op de bovenbenen te leggen met zijn/haar knietjes gebogen tegen je buik. Dan heen en weer wiegen met je eigen benen. Heeft bij onze baby erg goed geholpen! En infacol heeft ook goed geholpen. Veel succes, misschien heb je hier niet iets aan ☺️

 • Reageren
  Maaike Poppema
  23/01/2018

  Ik had voor ivar Inflcol dat werk wel goed of China baby druppels ! Bij drogist verkrijg baar en homeopatisch zou dat proberen lieverd !

 • Reageren
  Yvonne
  23/01/2018

  Sab Simplex heeft bij ons goed geholpen (of het ging vanzelf over na 7 weken, dat weet je nooit natuurlijk). Ik weet wel nog dat het een week of 2 duurde voordat we verschil merkten. Volhouden dus!. Overigens is dat tegenwoordig ook in NL te koop, dus je hoeft het niet meer in Duitsland te bestellen. Bij ons was het zelfs in een plaatselijke apotheek te koop.

 • Reageren
  Shirley
  23/01/2018

  Maddox heeft maandenlang last gehad van zijn darmen. Na de osteopaat is dit aanzienlijk verbeterd. Hij had een zenuw in zijn nek wat een beetje vast zat, een zenuw die in verbinding staat met zijn darmen. Misschien een poging wagen en een afspraak maken? Ik zou willen dat ik het veel eerder had gedaan. Nu speelt hier vaste voeding en allergieën ook mee, maar wie weet kan de osteopaat iets betekenen…
  Shirley onlangs geplaatst…Dezelfde persoon; twee verschillende moedersMy Profile

 • Reageren
  Sonja
  23/01/2018

  Mijn jongste zoon heeft 8 maanden bijna non stop gekrijst van de krampjes, vreselijk. Het enige wat het een beetje dragelijker maakte voor hem (en voor mij) was orthiflor start. Daarnaast gaf ik geen borstvoeding maar krijg hij kunstvoeding wat tegen krampjes was .
  Maar ik denk dat vooral de orthiflor er voor zorgde dat de scherpe randjes ervan afgingen. Er bestaat volgens mij helaas geen wondermiddel voor die stomme rotkrampjes. Heel veel sterkte en mijn mantra was het gaat ooit over, het gaat ooit over!

 • Reageren
  Milou
  23/01/2018

  Ach zo sneu altijd die krampjes. Hier hebben we niet heel veel last gehad van krampjes, gelukkig! Hier werkte toen Infacol en die Kipkep Woller goed. Hoop dat er voor jullie beiden snel betere tijden komen!
  Milou onlangs geplaatst…Dit werd er tegen mij gezegd tijdens deze zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  23/01/2018

  Ach, zo sneu. Mijn jongste had er ook veel last van. Een tijdje leek het op reflux en de medicijntjes leken te helpen. Toch heeft hij nog lange tijd last gehad van zijn buikje. Op zijn buik slapen scheelde veel en verder lekker op de arm van papa of mama.
  Rachel onlangs geplaatst…Onzin kinderproducten die toch niet zo’n slecht idee zijn.My Profile

 • Reageren
  Gerie
  23/01/2018

  ABC Dophilus van Solgar, bij ons eerste hielp het geweldig! Ik smeerde er gewoon wat van op mijn tepels of maakte wat aan met gekookt afgekoeld water en deed het in een spuitje. De tweede had verborgen reflux dus toen zijn we ermee gestopt. Dat overstemde alles dus dat moest ook eerst op orde gebracht worden met medicatie. Toen we dit hadden bereikt was ze drie maanden en waren de krampjes gelukkig al gepasseerd station?

 • Reageren
  Sandra
  23/01/2018

  Wat een ellende hé 🙁 ons 6 weken oude zoontje heeft hier ook veel last van en heeft reflux waardoor slapen overdag ook een hel is :(. We hebben hier Infacol geprobeerd maar ik had de indruk dat dat zijn maagje nog meer belastte dus daar zijn we maar weer mee gestopt.
  Ik hoop voor jou en Isé dat het snel voorbij is!

 • Reageren
  Annette
  23/01/2018

  Osteopaat, beide kindjes waren toen ze 6 weken oud waren er vanaf. De jongste kreeg weer krampjes daarna van de vitamine d en k. Ben daar mee gestopt tot ze 4 maanden oud was. Nu net weer 2 weken met vit d begonnen en vooralsnog gaat dat goed. Misschien het overwegen waard. Veel succes iig. Zo zielig als die kleintjes al zoveel pijn hebben.

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  23/01/2018

  Pfff wat vervelend! Jim had onder andere daar ook erg last van. Veel geprobeerd maar niets leek te helpen. Zo zielig! Kan je ook geen tips geven … afleiding wellicht en veel buiten wandelen met de wagen of draagzak, dan slaapt ze misschien makkelijker in, maar dat gaat misschien niet zo makkelijk met James? Succes, het is een faaaaaaaase -_-
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Hoe Ik Modellenwerk Combineerde Met StudieMy Profile

 • Reageren
  Luana
  23/01/2018

  De eerste 3 maanden zijn ze het heftigste! Daarna ga je al verbetering merken. Wij hadden met 12 weken echt een ander kind!

 • Reageren
  Durka
  23/01/2018

  Het lijkt alsof ik het verhaal van onze baby (12 weken) lees. Overdag drama, ‘s nachts slapen als een roos. Ik dacht ook krampen, meneer bleek een koemelkallergie te hebben. Hij had geen eczeem, enkel huilen overdag na de voedingen. Toen ik alle koemelk uit mijn dieet schrapte knapte hij dezelfde dag nog op. Hij heeft geen kramp meer gehad.

 • Reageren
  Jamey
  23/01/2018

  Wat vreselijk, ons kleintje heeft gelukkig niet vaak krampjes. Maar ze heeft nu wel spruw en dat is ook helaas geen pretje. Bijna de hele dag door krijsen (nee niet eens huilen maar echt krijsen). Hartverscheurend ?
  Jamey onlangs geplaatst…Beauty Kitchen Inspire Me Brightening & Toning Body WashMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  23/01/2018

  Och jee, dat is zo naar. Mijn kinderen hadden er vooral ’s nachts last van, echt een drama was dat! Ik was gesloopt. Ze bleken uiteindelijk niet tegen koemelk te kunnen. Na 3 jaar waren ze daar overheen gegroeid. Tot die tijd volledig geschrapt en Nutrilon Pepti gegeven. Koemelkallergie komt veel voor bij jonge kinderen en baby’s. Sterkte!

 • Reageren
  Melis
  24/01/2018

  Mijn dochter is bijna van de zelfde leeftijd, ook heel veel krampjes bij borstvoeding, ben zelf gestopt met het eten van koemelk producten en het was meteen over en na de voeding een relax krampvrij verzadigd meisjes.. het kan zijn dat voor nu de koemelkeiwitten nog iets te groot zijn voor haar darmwand en dat ze wat langer nodig heeft te wennen..

 • Reageren
  Nathalie
  24/01/2018

  Ja hier ook enorm veel! We zijn toen overgeschakeld op een poeder tegen koemelkallergie…
  Nathalie onlangs geplaatst…Het eetschema van Lex (1 jaar) onder de loepMy Profile

 • Reageren
  Margje
  24/01/2018

  Mijn zoontje heeft er ook veel last van gehad. Ook van zijn ontlasting. Wij zijn al heel snel van flesvoeding gewisseld naar de Nutrilon Omneo Comfort. Dat werkt voor mijn zoontje echt super goed!

  Hopelijk zijn jullie er snel vanaf. Zo zielig als zo’n kleintje pijn heeft:(

 • Reageren
  Jo
  26/01/2018

  Wat vervelend zeg! Mijn dochtertje had er ook last van. Het enige wat hier heel
  goed hielp is tijdens het voeden even laten boeren, de voeding even laten zakken en dan weer verder voeden. Misschien helpt het!

 • Reageren
  Sharleen
  28/01/2018

  Vervelend zeg. Bij ons hielp overdag op haar buikje slapen in combinatie met Nutrilon omneo.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.