Mason Pearson vs. Max Pro Mohi haarborstel (zijn ze het geld waard?)

In dit artikel bespreek ik twee luxe haarborstels, namelijk de Mason Pearson Junior Bristle & Nylon en de Max Pro Mohi Bristle & Nylon Platinum Edition.

Enige tijd geleden heb ik mijn haren laten voorzien van extensions en sinds deze verdikking wil ik nooit meer anders! Mijn haar valt vrijwel elke dag goed en ook qua verzorging valt het me alles mee. Uiteraard dienen extensions zorgvuldig behandeld te worden en een goede borstel is hierbij van groot belang. Via de website Kapperskorting.com waar je tegen zeer scherpe prijzen vele haar- en make-upproducten kunt kopen kreeg ik de mogelijkheid om een tweetal borstels uit te testen die bij het topsegment horen. De Mason Pearson Junior Bristle & Nylon en de Max Pro Mohi Bristle & Nylon Platinum Edition. Ik dit artikel maak ik een vergelijking tussen de twee borstels die verschillen qua prijs, maar waarvan de werking grotendeels overlapt. Welke vind ik het fijnst?

Max Pro Mohi Bristle & Nylon Platinum Edition (nu €44,95)

We beginnen met de minst bekende borstel van de twee, namelijk de Max Pro Mohi Bristle & Nylon Spa Borstel Platinum Edition. 

Dit wordt over de borstel gezegd: De Max Pro Mohi Bristle & Nylon Spa Borstel Platinum Edition is een haarborstel van hoogwaardige kwaliteit. Deze haarborstel is niet zomaar een borstel, maar een borstel van ‘high quality’ waarmee je het haar weer laat stralen. De Max Pro Mohi Bristle & Nylon Spa Borstel is een pneumatische, ovalen borstel met zwijnenhaar. Het zwijnenhaar zorgt ervoor dat de borstel zacht aanvoelt op de hoofdhuid en tegelijkertijd haarverlies voorkomt.

De verpakking maakt meteen al duidelijk dat je hier zeker niet met de eerste de beste borstel te maken hebt. Voorzien van een chique uitziende, stevige doos wekt de borstel al meteen de indruk dat het gaat om een luxe haarborstel geschikt is voor vrouwen die hun haar wat extra’s gunnen. De borstel is vrij groot en beschikt over een spiegelend handvat, waar je helaas wel snel vingerafdrukken op ziet. Het handvat ligt overigens zeer prettig in de hand.

De haren bestaan uit een combinatie van nylon en zwijnenhaar die zorgen voor een glanzende bos zonder dat je haar te plat wordt of juist gaat pluizen. De afstand tussen de pinnen en de perfecte hoeveelheid haren per pin laten de borstel zeer soepel door je kapsel glijden zonder dat je aan de borstel moet ’trekken’. Erg fijn, wat mijn ervaring met een ‘gewone’ borstel is dat hoe meer ik aan mijn haar trek, hoe sneller het afbreekt en hoe meer elasticiteit het verliest.

Voordat ik de borstel voor de eerste keer ging gebruiken wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moest verwachten. De beloftes van de borstel zijn niet mis en als ‘ie echt zou waarmaken wat ‘ie pretendeert te doen dan zou dit wel eens mijn nieuwe heilige graal kunnen worden.

Ik hield echt even mijn adem in toen ik de Mohi Bristle voor het eerst door mijn haar haalde. O-M-G dit was echt een borstel zoals ik ‘m nog nooit had meegemaakt! Wat een sensatie mensen. Iedere standaard borstel valt in het niet bij dit exemplaar want mán wat ging het borstelen soepel. Ik zag in een razend tempo mijn haar van rommelig naar glanzend en perfect instagramwaardig veranderen en hoewel mijn haar in een paar streken al gedaan was, kon ik niet stoppen met borstelen. IK. BEN. VERKOCHT.

Mason Pearson (nu €89,26)

Op naar de volgende borstel: de welbekende Mason Pearson Junior Bristle & Nylon. Velen spreken over de Mason Pearson als ‘de beste die er bestaat’. De informatie over deze borstel overlapt grotendeels met de vorige borstel, dat jullie dat even weten 🙂

Dit wordt er over de borstel gezegd: Deze borstel is dé borstel onder de haarborstels. De Mason Pearson Junior Bristle & Nylon zwart is een haarborstel die bestaat uit een mix van nylon en varkenshaar. Deze borstel is geschikt voor normaal tot dik haar. De haren zijn geïmplanteerd in 7 kringen, het zwijnenhaar, aangevuld met nylon strengen zorgen ervoor dat het zacht aanvoelt op de hoofdhuid, het masseert de huid tijdens het borstelen. Doordat het de huid masseert, stimuleert het de bloedsomloop van de hoofdhuid en verwijdert het stof en vuildeeltjes. Door het gebruik van de Mason Pearson krijgt je haar een natuurlijke glans.

Waar de Mohi borstel in een chique vormgegeven zwarte doos komt, wordt de Mason Pearson geleverd in een doorzichtige verpakking die de borstel al meteen geheel prijsgeeft. Een iets minder luxe feeling, maar je ziet nog steeds dat ook dit een kwaliteitsproduct is uit het topsegment.

Hoewel de haren vergelijkbaar zijn met die van de Max Pro Mohi lijkt het er wel op dat bij de Mason Pearson minder zwijnenharen per nylon pin vertegenwoordigd zijn. Dit heeft als voordeel dat het minder stof zal vangen, want dat is wel iets waar je met zwijnenharen voor uit moeten kijken.

Ook deze borstel glijdt weer zeer soepel door het haar en maakt van het borstelen een echt genietmomentje (klinkt overdreven hè? Maar tis echt zo). Ik blijf het bizar vinden dat het blijkbaar zo veel verschil maakt hoe een borstel je haar eruit kan laten zien.

Bij de Mason Pearson krijg je verder nog een reinigingsborstel waarmee je je borstel kunt schoonmaken. Zelf vind ik dit wel een fijne toevoeging want het werkt lekker snel en makkelijk, maar het is ook weer niet onmisbaar gezien je het ook makkelijk met je vingers kunt doen.

Beide borstels zijn geschikt om je haar een gezonde look te geven en beide werken op praktisch dezelfde manier. Grappig genoeg merk ik dat ik zelf sneller de Mohi borstel erbij pak omdat ik die net even een fractie fijner vind borstelen. Maar dan ook echt een fractie hoor, want in grote lijnen zijn ze echt hetzelfde en qua resultaat behalen ze dezelfde mooie haren.

De Mason Pearson is beduidend duurder dan de Max Pro Mohi maar over de kwaliteit van Mason Pearson is dan ook veel meer bekend. Deze borstels zullen minimaal 20 jaar mee gaan (mede door het solide design) en als je dan naar de prijs kijkt vind ik het helemaal niet zo overdreven. De Mohi borstel vind ik zelf iets minder stevig aanvoelen maar het zou zomaar kunnen dat ook deze borstel zeer lang mee gaat (wat ik wel verwacht eerlijk gezegd).

Nog even resumé: De borstels zijn antistatisch, reinigen het haar, stimuleren de hoofdhuid, verhogen de bloedcirculatie en voorkomen haarverlies. En natuurlijk ontklitten ze het haar op een zeer prettige manier en laten ze je kapsel (uiteraard wel in combinatie met de juiste producten) glanzen als nooit te voren. Ze zijn ideaal voor elk haartype en lengte.

Vroeger had ik je voor gek verklaard als je me zou zeggen dat ik een borstel van boven die 40 euro onmisbaar vind, maar nu vertel ik je heel eerlijk dat je na gebruik van een van deze twee, nooit meer anders wilt. Het geld waard? Ja dus. Zeker als je ook de duurzaamheid in je achterhoofd houdt van een Mason Pearson. En mocht je het zelf een behoorlijke investering vinden, dan zijn dit soort tools natuurlijk altijd leuk om voor de feestdagen te vragen 🙂

Kijk voor deze borstels op Kapperskorting.com. Voor bestellingen boven de €30 betaal je geen verzendkosten.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Eke
  10/11/2017

  Ik ben ontzettend benieuwd naar de Max Pro borstel! Ik heb die krultang van Max Pro en die os ook wel heel fijn!
  Eke onlangs geplaatst…Preggersvlog | Week 4 t/m 8: Positieve test, Echo en We Are Pregnant EventMy Profile

 • Reageren
  Liset
  10/11/2017

  Ik heb in de loop der jaren al veel gehoord over die van Mason Pearson, maar die Max Pro is wel net even wat goedkoper om uit te proberen. Zelf zou ik nooit zoveel geld aan een borstel uitgeven, maar fijn klinkt hij wel!
  Liset onlangs geplaatst…Fashion | Mijn nieuwe Specsavers x Balmain brilMy Profile

 • Reageren
  Anna
  10/11/2017

  Hoi. Is het zo dat je bij beide borstels stof ziet? Ik heb dat nu bij de Tangle Teezer heel erg en vind dat behoorlijk irritant.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  10/11/2017

  Wow, klinkt wel ontzettend goed zeg!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…House of Holland x The Body Shop Matte Lip Liquid CollectieMy Profile

 • Reageren
  Wendy (B)
  10/11/2017

  Na lang te twijfelen heb ik een Mason Pearson gekocht (1-2 jaar geleden).
  Echt aangenaam!
  Doet geen pijn om te borstelen wanneer er knopen zijn (ok, je moet ze soms wel losmaken met je vingers).
  Inderdaad: er blijft wel stof in hangen maar dan gebruik je die reinigingsborstel of maandelijks een sopje geven.
  Het is een investering maar ik heb er geen spijt van!
  Ik heb er 2: een groot model voor thuis en het kleiner model gebruik ik voor op reis.

 • Reageren
  Rachel
  10/11/2017

  Toen ik nog extentions was een goede borstel essentieel. Na een behoorlijk uitgedunde bos na de zwangerschappen is borstelen bijna onnodig. Hoewel ik 40 euro voor een borstel best veel vind, ben ik nu toch wel benieuwd. Wie weet is hiermee mijn haar nog een beetje te redden.
  Rachel onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageren
  Sanne
  11/11/2017

  Twijfel twijfel twijfel, die van MOHI lijkt me wel wat, lijkt me fijn! Ik heb psoriassis op m’n hoofdhuid en ik denk dat als ik jouw review lees deze niet heel pijnlijk is voor op de hoofdhuid! Hij is ook wat groter, lijkt mij weer fijn voor m’n lange haren.

 • Reageren
  Rory
  13/11/2017

  Wat fijn om te lezen! Ik wilde ooit de Mason Pearson aanschaffen, maar het bedrag houdt mij toch echt tegen. Ik vind het een fijne review en áls ik de stap ga wagen, gaat het toch misschien wel de MOHI worden denk ik.
  Rory onlangs geplaatst…Genieten van wat je hebt, doe jij dat wel genoeg?My Profile

 • Reageren
  Sil
  15/11/2017

  Prettig artikel, de mason is alleen 108 helaasch. De prijs die je als eerste tegenkomt op de webshop die je noemt is nog zonder btw, komt er pas in het mandje bij. (Zie trouwens ook dat het voor de Mohi geldt, wordt me toch een beetje te gortig helaas ?)

 • Reageren
  Marjo Ypma
  28/07/2020

  Ik heb een paar maanden geleden de mohi haarborstel gekocht. Je kunt hier inderdaad je haar heel fijn mee borstelen maar wat ik heel slecht vind is dat mijn borstel al meer dan een kwart van de haren en plastic pinnen kwijt is!! Dit gebeurde al na een week. Ik zou daarom deze borstel nooit meer kopen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.