100% natuurlijke schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap

Joehoe, hier spreekt Miep Kraak. Ik ga jullie eens even wat vertellen over mijn laatste ontdekking op schoonmaakgebied.

Ik moest eigenlijk wel een beetje om mezelf lachen toen ik dit artikel begon. Schoonmaken is namelijk niet mijn hobby (van wie wel..?) Toch werd ik door deze producten afgelopen weekend bijzonder gemotiveerd om het huis een gigantische voorjaarsschoonmaak te geven.

cover

Ik was nogal verbaasd dat ik dit pakket binnenkreeg, mijn blog staat nu eenmaal niet bekend om de fantastische schoonmaaktips, -verhalen of -ideeën. Maar omdat iedereen schoonmaakt, vond ik dat deze producten zeker een plekje verdienden op mijn blog.

Laat ik beginnen met wat achtergrondinformatie over Marcel’s Greep Soap:

“Marcel’s Green Soap is een nieuwe productlijn van 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen met een heerlijke geur. De gehele soap serie, van de handzeep tot het afwasmiddel en de allesreinigers, is op basis van plantaardige ingrediënten en verrijkt met biologische oliën. Alle producten zijn vrij van kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en zuren.”

6

Marcel’s Green Soap is opgericht door de Nederlandse Marcel Belt. Hij maakt zich er persoonlijk hard voor dat al zijn producten aan drie belangrijke voorwaarden voldoen, namelijk een 1). Een heerlijke geur hebben, 2). Geweldig schoonmaken en 3). 100% natuurlijk zijn. De productlijn van Marcel’s Greep Soap bestaat dan ook uit producten die 99% biologisch afbreekbaar zijn.

1

3

4

5

Ik was hier zo positief verrast over dat ik meteen besloot mijn handzeep te vervangen voor die van Marcel’s Greep Soap evenals mijn handzeep en mijn allesreiniger. Ik voel me er eigenlijk bijzonder goed bij om met deze producten iets liever voor het milieu te zijn. Ik heb de producten nu een maand in gebruik en ik ben echt helemaal om. Vooral de allesreiniger in spuitvorm vind ik heel erg fijn. Het is makkelijk, snel en de geur is enorm lekker én blijft lang hangen, iets wat ik een enorm pluspunt vind.

Over die geuren gesproken; het zijn absoluut geen alledaagse geuren en wellicht dat je aan sommigen een beetje moet wennen (de geur van het afwasmiddel is de enige die ik zelf iets minder vind) maar over het algemeen vind ik ze ontzettend lekker en dit maakt toch wel dat het schoonmaken nog iets leuker wordt.

Nog even een korte opsomming van de prijzen:

♦ Allesreiniger spray 500ml €3,49
♦ Allesreiniger fles 750 ml €3,49
♦ Handzeep pompflacon €3,49
♦ Afwasmiddel fles 500 ml €3,49

Marcel’s Green Soap is vanaf midden februari te koop in alle winkels van de Tuinen en bij Marqt. Meer informatie: www.greensoap.nl.

Hebben jullie een favoriet schoonmaakmerk? En hebben jullie wel eens overwogen om natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  09/03/2016

  Aaaargh ik heb zo’n hekel aan schoonmaken… wij besteden het uit. Heerlijk! Maar groene producten ben ik altijd voor, en deze klinken goed!!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Onderling bitchende borstvoedingsmoedersMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  09/03/2016

  Ik weet dat het vast heel goed en verantwoord is maar nehhhh… Dit is niks voor mij. Ik word vrolijk van een huis dat bij wijze van volledig naar chloor ruikt. Alleen dan heb ik het idee dat het écht schoon is. Met ‘groene’ producten heb ik dit gevoel niet. Beetje ouderwets misschien maar doe mij maar een lekkere fles Mr. Muscle of Cif.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: waarom pedagogische regeltjes niet opgaan bij een tweelingMy Profile

  • Reageren
   marcel
   23/08/2016

   Hoi Carlijn,

   Beetje late reactie van mij, ben niet zo handig met social media. Ik begrijp je reactie, maar weet je zeker dat het niets voor jou is? Mag ik je wat flesjes opsturen? Ik weet zeker dat je er blij van wordt 🙂
   Laat me maar even weten per mail (anders duurt het weer een half jaar voordat ik het lees :-)) op marcel@greensoap.nl

 • Reageren
  Nesrin
  09/03/2016

  Ik sluit mij aan bij Carlijn 😉 een beetje chloorlucht doet mij goed. Dit klinkt fout en ik laat mijn kinderen niet in een walm van chloor leven hoor 😉

  Wel gebruik ik veel baking soda, ook natuurlijk en milieuvriendelijk om mee schoon te maken (denk aan plas in bed) want het bleekt, ontvet en neutraliseert luchtjes zonder dat het schadelijk is.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 5My Profile

 • Reageren
  Dorien
  09/03/2016

  Ik ben ook niet dol op scoonmaken maar nu het weer mooier weer wordt houd ik wel een grote lente schoonmaak. Alles weer schoon en uitgemest. Ik gebruik vooral producten die schone geur achter laten.
  Dorien onlangs geplaatst…VAN BURNOUT NAAR GELUKKIG ZIJN. VANDAAG VERTEL IK MIJN VERHAALMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  09/03/2016

  Ohhh ik haat schoonmaken! Maar ik vind een schoon huis zo fijn! Ik gebruik altijd ajax met seringgeur! Zo heerlijk!
  Tamara onlangs geplaatst…Voor de test al weten dat je zwanger bent.My Profile

 • Reageren
  Nicole
  09/03/2016

  Ik haaaaat schoonmaken! Zelf gebruik ik alles van de Lidl met appeltjesgeur. Ruikt heel lekker.
  Nicole onlangs geplaatst…Fotoverslag – Wij waren een paar dagen naar de sneeuw!My Profile

 • Reageren
  Myrthe
  09/03/2016

  Ik heb gister mijn slaapkamer toevallig flink onder handen genomen. Jezus, wat was dat een troep! Die schoonmaakmiddelen waren dan wel erg van pas gekomen. Hoef nu alleen nog een hoop dingen te ontdoen van een aantal cm stof. Dat die natuurlijke schoonmaakproducten goed zijn voor het milieu vind ik erg slim. Toch denk ik dat voor veel mensen zo’n typische schoonmaaklucht niet weg te denken is.. Including me, I guess… Maar wie weet is dit merk wel zo goed, dat zelfs dat kan veranderen?
  Myrthe onlangs geplaatst…Nieuw logo (+ kortingscode)My Profile

 • Reageren
  Kelly
  09/03/2016

  Whaaaaa ik doe ook met Carlijn mee!!! Schoonmaken vind ik sowieso het meest ondankbare werk ooit! Stof heeft namelijk de nare gewoonte om terug te komen en mij te irriteren en door dan niet de doordringende geur van schoonmaakmiddelen te ruiken geeft mij ook niet het gevoel dat mijn huis schoon is..
  Kelly onlangs geplaatst…Van vrouw naar mamaMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  09/03/2016

  Haha, hier ook een schoonmaak hater.. Je hebt er maar zo kort plezier van.. Ik heb niet echt een favoriet merk. Het idee dat t beter is voor het milieu is wel erg goed natuurlijk.. Misschien eens snuffelen in de Tuinen dan!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #10 – Week 18My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  09/03/2016

  Klinkt heel goed. Ik gebruik steeds vaker ecologische producten. Ben op dit moment heel erg fan van Method, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wat te doen met een leeg kraambezoekboek?My Profile

 • Reageren
  Anke
  09/03/2016

  Ik gebruik better life te koop bij eco shopper en nu 2 voor de prijs van 1.
  Deze was te zien bij het Amerikaanse progamma shark tank (better life shark tank op youtube kun je het terug vinden).
  Echt heel fijn spul en ik doe er lang mee en ook dode ze goed bacteriën. In de badkamer gebruik ik voor het toilet wel bleek dat vind ik daar gewoon fijn. Maar de rest allemaal met Better life en heerlijk schoon.

 • Reageren
  Gea Bergsma
  12/03/2016

  Groene zeep; toen ik nog klein was, hadden wij in de keuken een blok groene zeep.
  En een soort houder waar de zeep in kon. Een metalen dubbele mand die je dan dicht kon klappen met een steel eraan. Heet water uit de kraan ? nee dat moest gekookt worden …. dat dan in de (af)wasteil en dan flink met de houder door het hete water heen en weer….
  Afwas water klaar….

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.