MAC Pro Longwear concealer

DSC_1525

Een concealer die niet creast, kleurvast is én een natuurlijke dekking geeft, dat willen we allemaal wel. Volgens MAC voldoet hun Pro Longwear concealer aan al deze eisen. Al een tijdje heb ik deze concealer in mijn bezit en nu wil ik graag alle ins en outs met jullie delen!

Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen dat sinds ik moeder ben de eeuwige zoektocht naar de perfecte concealer meer dan ooit is begonnen. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat het ontzettend per persoon verschilt aan wat voor soort concealer diegene behoefte heeft. Het gaat vooral om welke structuur de huid onder je ogen is. Ikzelf heb hele fijne lijntjes onder mijn ogen en daarom zijn lang niet alle concealers geschikt. Vaak zijn ze te stroef, waardoor de lijntjes alleen maar meer geaccentueerd worden. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar hele vloeibare concealers. Maar wel concealers die tegelijkertijd heel dekkend zijn. Want als ik iets niet mooi vind dan zijn het donkere kringen onder de ogen. Ze laten je vermoeid lijken en ik heb gemerkt dat als ik geen concealer gebruik ik ook meer opmerkingen krijg over hoe moe ik eruit zie.

DSC_1528

DSC_1538

De concealer van MAC zit in een vrij grote verpakking van 9ml. Hier doe je echt heel erg lang mee. Zeker als je het goedje alleen voor onder je ogen gebruikt. De verpakking bevat een pompje, waardoor je vrij gemakkelijk de juiste dosering op je hand aan kunt brengen, al breng ik wel vaak teveel aan omdat ik echt maar een heel klein beetje nodig heb.

concealer Collage

Ik heb de kleur NW20, een koele kleur. Ik heb voor een vrij lichte kleur gekozen omdat ik dit een verhelderend en daardoor fris effect vind geven. Hoewel de concealer vrij vloeibaar is, is hij wel een beetje stroef, maar dit heeft vooral te maken met de Pro Longwear formule. Hij blijft namelijk gigantisch lang zitten. De beste manier van aanbrengen vind ik sowieso niet smeren maar deppen, en dan is het aanbrengen prima te doen. Je kunt hiervoor een sponsje gebruiken, maar ook je vinger werkt prima. Door de stroefheid merk je meteen al dat de concealer behoorlijk dekkend is. Precies wat ik wil voor onder mijn ogen.

pro longwear Collage

Links zonder concealer – rechts met concealer

Het resulaat van de Mac Pro Longwear vind ik echt prachtig. Vooral omdat de dekking goed en tegelijkertijd heel natuurlijk is. De houdbaarheid van de concealer is ontzettend lang. Een uurtje of 6 blijft hij sowieso wel mooi zitten. Je zou de houdbaarheid nog meer kunnen verlengen door nadien een poeder aan te brengen, maar hier is de huid onder mijn ogen te droog voor dus ik doe dit niet. De concealer is zonder poeder helaas niet geheel creasevrij, zoals MAC wel beweert, maar ik kan hem dit vergeven.

DSC_1502

DSC_1504

Deze foto’s tonen zelfs nog beter hoe goed de concealer zijn werk doet. Ik neem een vrij groot gedeelte rondom mijn ogen mee, want aan de bovenkant van mijn wangen bevindt zich wat roodheid en dit werkt de concealer perfect weg. Je ziet op de onderste foto dat de roodheid geheel weg is. Ik ben echt dik tevreden over dit product en de Pro Longwear concealer behoort nu al tot mijn favorieten, ik kan niet anders zeggen.

De MAC Pro Longwear concealer is te krijgen bij Pro Stores, en MAC Counters in Douglas en Bijenkorf. Hij kost €18.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Nesrin
  19/05/2015

  Goed gescoord! Het resultaat is mooi. Dit lijkt mij een goede concealer.

  Ik heb ook fijne lijntjes die vooral zichtbaar zijn als ik lach en dan trekken ze niet direct weg.

  Fijne review Sannne, deze onthoud ik.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hammam & Ayurveda Albert Heijn (en dus niet van Rituals)My Profile

 • Reageren
  Ceetje
  19/05/2015

  Deze heb ik toevallig ook , na lang twijfelen, gekocht. Ben hem nu een paar dagen aan het testen en hoij valt niet tegen nee.
  Ceetje onlangs geplaatst…Skinfood Honey Pot Lip Balm #1 BerryMy Profile

 • Reageren
  Eva
  19/05/2015

  Heb je toevallig ook een natuurlijke concealer getest? Zo een wil er graag aanschaffen! Liefs, Eva

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  19/05/2015

  Jeetje, deze dekt wel heel goed inderdaad! Ik vind het effect heel fris en natuurlijk ogen, terwijl hij dus echt een volle dekking heeft. Wel twijfel ik of ik tegen deze concealer kan, ik heb helaas vaak last van de foundation en concealers van MAC. Er zit iets in waar ik niet tegen kan, bummer!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Wat heb je als moeder echt nodig en moet je weten als je baby er is?My Profile

 • Reageren
  Kirsten
  19/05/2015

  Ohhh, wat een verschil!!! Jeetje. Ik hoor steeds vaker lovende reacties over de concealers en foundations van MAC. Na de zomer toch maar eens langsgaan bij een MAC winkel denk ik! Fijn review zeg!
  Kirsten onlangs geplaatst…SAMEN ZIJN MET KIRSTENMy Profile

 • Reageren
  Eline
  19/05/2015

  Ziet er goed uit zeg! Ik gebruik altijd de concealer van Estée Lauder, maar deze is ook zeker het proberen waard.
  Eline onlangs geplaatst…Nieuw: Gap baby- en kinderkleding bij ZalandoMy Profile

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  19/05/2015

  Wat een goede dekking geeft deze concealer. Kan me voorstellen dat dit voor jou onmisbaar is als moeder met gebroken nachten. Ik heb zelf de MAC Select Cover-Up, maar deze lijkt nog veel beter te zijn. Wie weet dat ik de overstap binnenkort wel maak!
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Stapelreview: 3x oogcrème van Clarins, Bergman en ShiseidoMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  19/05/2015

  Ziet er goed uit! Ik kan zelf niet zonder de dark circles Eraser van Maybelline.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mama dilemma’sMy Profile

 • Reageren
  Jana
  19/05/2015

  Ik gebruik deze zelf ook heel graag! Helaas heb ik de laatste maanden heel erg droge plekjes onder mijn ogen en omdat concealer die natuurlijk benadrukt, sla ik deze stap meestal over…
  Jana onlangs geplaatst…Reminder: KIKO winactie (afgelopen)My Profile

 • Reageren
  Nien
  19/05/2015

  Heel mooi effect. Ga ik onthouden
  Nien onlangs geplaatst…Dit maakte mij blij de afgelopen tijdMy Profile

 • Reageren
  Divine Vitality
  19/05/2015

  Mooi effect, vooral op die laatste foto zie je het duidelijk!
  Divine Vitality onlangs geplaatst…Better Events Amber Albarda + winactie (3x 2 kaarten!!)My Profile

 • Reageren
  Lisa's Beautybabbels
  19/05/2015

  Wat een prachtig resultaat! Deze concealer staat nu op mijn wishlist!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…M.A.C. – Matte Lipstick MEHRMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.