MAC Mocha Matte Blush

MOcha cover

Mac is voor mij als tien snoepwinkels bij elkaar. Alles wat ik zie vind ik mooi en mijn liefde voor Macproducten is niet te stillen. Laatst liep ik weer met een blush naar buiten. In deze review laat jullie kennis maken met MAC Mocha!

Door het vele testen van make-upproducten weet ik inmiddels wel een beetje wat mijn favoriete kleuren zijn. Lipstick draag ik het liefst in de kleur rood en blush het liefst in een oudroze tint. Omdat ik van MAC nog niet een dergelijke kleur bezat, vond ik het eens tijd om te kijken wat MAC me kon bieden. Eigenlijk was het bij de eerste blush al raak: MAC Mocha was precies wat ik zocht.

DSC_1322

DSC_1315

Mocha is een matte blush die in het doosje vrij lichtroze lijkt, maar op de huid een oudroze finish heeft. Dit is een gouden combi voor mij. Ook zit er een soort bruine aardetint doorheen die de kleur ontzettend natuurlijk op de huid laat overkomen. Echter vind ik Mocha een misleidende naam voor de kleur. Want het is toch echt meer roze dan bruin. Het is een blush die geschikt is voor een lichte huid om definitie te creëren, maar ook zeker voor wat donkerdere huid waarbij hij je een lieflijke roze blos geeft.

DSC_1337

Het fijne van deze blush is dat hij fantastisch op te bouwen is. En dat was ook wat ik wilde. Ik ben de laatste tijd niet meer echt van de übergepigmenteerde blushes, hoewel ik er wel veel in mijn collectie heb. Hele gepigmenteerde blushes geven mij gewoon te weinig speling om er een genuanceerde kleur van te maken en je slaat er sneller de plank mee mis. De kleur op mijn arm lijkt overigens wel heel roze, maar dat is deze blush op mijn wangen niet.

DSC_1342 (1)

DSC_1360

Zoals je ziet is hij prachtig matte én natuurlijk. Ik vind dat de blush mijn gezicht een mooie schaduw geeft, maar tegelijkertijd ook een schattige blos. Het voordeel van MAC blushes, en dat heb ik ook weer met deze ervaren, is de houdbaarheid. Een MAC blush houdt het zo 5 uur vol op je huid zonder dat je hoeft bij te werken, en deze houdbaarheid is bij budget blushes altijd een stuk minder.

Conclusie: het is een makkelijke, subtiele everyday blush die voor elk huidtype geschikt is. De kleur is ontzettend natuurlijk en hij is ook nog eens goed op te bouwen. De finish is mat oudroze met een heel klein vleugje ‘aardetint’ erdoorheen.

MAC Mocha kost 22,00.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  06/05/2015

  Heel mooie kleur dit! Ik ben ook dol op blushes van MAC, vind ze een van de best gepigmenteerde en ze hebben een fijn prijsje. Mijn favoriet is Pinch Me, die wel verdacht veel lijkt op deze kleur. Zie bijna geen verschil 🙂
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Je weet dat je een beautyjunkie bent als je…My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  06/05/2015

  Mooie blush en zo een aardetint staat jou ook erg goed. Het ziet er natuurlijk uit en de blush geeft een heel mooi effect.

  Ik ben nog niet echt bekend in de wereld van blushes maar MAC blushes zijn volgens mij echt aanraders.
  Nesrin onlangs geplaatst…Siri wat is Sexy?My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  06/05/2015

  Een prachtige tint! Hij houd je gezicht mooi zacht en geeft een subtiele kleur af. Ik vind hem echt mooi voor iedere dag met bruintinten :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Tem je haar met de Hairwonder Botanical Styling de-frizz & shineMy Profile

 • Reageren
  Martina
  06/05/2015

  Wauw ! Dit soort tinten vind ik voor mezelf ook ontzettend mooi! Deze gaat op mijn te bekijken lijstje 🙂
  Martina onlangs geplaatst…4 Mei 2015 – Foto’s van het momentMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  06/05/2015

  Wat een mooi fris kleurtje! Staat je goed.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hair issues to the maxMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  06/05/2015

  Super mooie kleur! Ik heb eigenlijk helemaal niks van Mac. Toch jammer aangezien die producten wel echt supermooi zijn!
  Tamara onlangs geplaatst…A tale of two boobs!My Profile

 • Reageren
  Vera
  06/05/2015

  Wauw wat een mooie kleur! Had de kleur nog niet eerder gezien, staat je echt super mooi.
  Vera onlangs geplaatst…NYX oogschaduw palette Be our guest MauriceMy Profile

 • Reageren
  Essie
  08/05/2015

  Mooi!! Mag ik vragen welke make-up kwasten en penselen je gebruikt?? Ik zoek al een hele tijd goeie kwasten, vooral eentje die de foundation mooi aanbrengt! Ben erg benieuwd welke jij gebruikt!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.