MAC Burgundy Times 9 review (+ 3 looks)

Cover 2

Het kriebelde en het kriebelde en het kriebelde en de kriebels gingen maar niet weg.. Toen ik dan gisteren eindelijk bij Douglas stond was de keuze snel gemaakt: MAC Burgundy Times 9 moest en zou met mij mee naar huis.

Oogschaduws van MAC zijn gewoon fantastisch. De pigmentatie is bizar goed en ze hebben werkelijk waar alle kleuren die je je maar kunt voorstellen. Er is wel 1 grote maar en dat is dat de oogschaduws best wel prijzig zijn. Dit geldt voor de losse mono’s maar ook voor de paletten met meerdere kleuren. Het was dus altijd voor mij dé grote reden waarom ik niet met enige regelmaat oogschaduws van MAC afrekende.

DSC_0699

Het leuke is, en dat is de volgende máár, MAC verkoopt nu paletjes met daarin 9 oogschaduws voor een hele schappelijke prijs. Je krijgt weliswaar minder oogschaduw dan normaal, maar who cares? Ik krijg die oogschaduws toch nooit op. Kom maar hier met dat palet!

DSC_0662

MAC Burgundy Times 9 is deel van de Eyes on MAC collectie en bevat negen giga mooie bordeaux, paarse en bruinachtige kleuren. Man, wat vind ik ze beeldig. Mocht je niet tegen het hoge ravegehalte kunnen in dit artikel dan raad ik je aan nu weg te klikken.

DSC_0771

Honey Lust – Poppy Seed – Quarry – Antiqued – Embark – Noir – Haux – Star Violet – Sketch. De pigmentatie is gewoon goed en de kleuren zijn absoluut niet kruimelig. Het is jammer dat mijn camera de glitters van de zwarte kleur niet heeft opgepikt. Ik vind eerlijk gezegd niet dat iedere swatch zijn kleur eer aan doet. Ze lijken zwakker dan ze in werkelijkheid op het oog zijn, maar dat wordt bij de volgende foto’s wel duidelijk.

Burgundy Collage

Ik wilde de kleur die ik het allermooist vind het meest naar voren laten komen dus Star Violet heb ik aangebracht op mijn bewegende ooglid. Verder heb ik op de rest van mijn ooglid eigenlijk alle kleuren wel gebruikt om diepte te creëren. In mijn crease zitten de verschillende matte kleuren gemengd en aan de buitenkant de zwarte glitterkleur.

eerste look

eerste look II

Het is een vrij donkere look, maar als je je lippen een beetje neutraal houdt dan vind ik dat het er best mee door kan voor overdag. En ik houd nu eenmaal van de wat zwaardere looks.

De afgelopen dagen heb ik ook neutrale looks gemaakt met dit palet. Want hoewel de kleuren van Burgundy in eerste instantie erg heftig lijken, zijn er genoeg opties voor een meer draagbare, dagelijkse look. Ik heb hier twee neutrale looks samengesteld.

neutrale look 2

lichte look 2

Bij deze look heb ik vooral de bruine tinten gebruikt en om mijn ooglid nog iets op te lichten heb ik op het middelste gedeelte ook wat van de gouden kleur aangebracht.

gouden look 2

gouden look

 Bij deze laatste look ligt de nadruk op het goud op mijn bewegend ooglid en in de crease heb ik slechts een enkele matte kleur aangezet voor iets meer diepte. Ik kon het niet laten hier wel een wat fellere lipstick bij de dragen, dat is nu eenmaal mijn stijl 😉

Ik hoop dat ik jullie een goede indruk heb kunnen geven van het Burgundy Times 9 palette. Ik ben zeer blij met mijn aankoop en zie vele voordelen van dit palet. Zoals dat de prijs echt wel meevalt voor een MAC product en dat het doosje erg handig is om met je mee te nemen.

Het Burgundy Times 9 palette kost €39.

Wat denken jullie van het palet? En ik ben natuurlijk heel benieuwd welke look jullie het mooist vinden! Laat het me weten in de comments 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  27/10/2015

  Geweldig paletje dit! Ken deze kleurencombi niet, komt hij uit een LE of is het de vaste collectie? Vind de gouden look het mooist. Chique maar toch ook fris. Zou dat met de feestdagen wel kunnen dragen.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn 4 favoriete zwarte mascara’sMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  27/10/2015

  Wat een prachtig palette, zo veelzijdig en daarom zowel dagelijks als heel feestelijk gebruiken, alledrie de looks vind ik prachtig!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Outfit with the bump : Cosy and warm!My Profile

 • Reageren
  Dionne
  27/10/2015

  Ik vind het een prachtige look!
  Dionne onlangs geplaatst…Vlog #3 | Genieten in het mooie Madrid en de mooiste AirBnB kamerMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  27/10/2015

  Wauw, wat leuk dat MAC nu een palette heeft die wat betaalbaarder is! Hij ziet er echt top uit en je hebt er mooie looks mee gemaakt!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!My Profile

 • Reageren
  Martina
  27/10/2015

  Ik heb dit pareltje zelf ook, ontzettend blij mee!
  Martina onlangs geplaatst…15 Oktober 2015 – Zara & Mango ShoplogMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  27/10/2015

  Mooie looks heb je ermee gemaakt. Ik vind de laatste look erg mooi.Mooi palette.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe en waarom ik blogMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  27/10/2015

  Waauw! Wat een prachtige looks heb je er mee gemaakt. Dit palette is inderdaad prach-tig!

 • Reageren
  Kim
  27/10/2015

  Wat een pigment!!

 • Reageren
  Alie
  27/10/2015

  Mooooooi!

 • Reageren
  Suzanne
  27/10/2015

  De laatste twee looks, die wat neutraler zijn, vind ik erg mooi. Staat je goed.
  Suzanne onlangs geplaatst…Favoriete drogisterijen en parfumerieënMy Profile

 • Reageren
  Dineke
  27/10/2015

  Wauw Sanne je hebt me overtuigd! Wat een juweeltje. Ik vind de 2e look erg mooi, de eerste van de neutrale zeg maar. *gaat naar MAC om hem ook te kopen
  Dineke onlangs geplaatst…Ikea Duktig hacksMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  27/10/2015

  Hebben hebben hebben! Mooie looks heb je gemaakt!
  Sandra onlangs geplaatst…Persoonlijk: Ik heb mijn propedeuse eindelijk behaald!My Profile

 • Reageren
  Tamara
  27/10/2015

  Wauw supermooi wat jij met oogschaduw kunt! Haha! Ik dacht nog oohhh dat kost vast een vermogen! Maar 39 valt inderdaad erg mee!
  Tamara onlangs geplaatst…Extreme haaruitval na de bevalling.My Profile

 • Reageren
  Floor
  27/10/2015

  Ik heb m ook en gebruik deze met veel plezier. Ik ben geen make-up queen dus mijn looks zijn minder mooi dan die van jou.
  Floor onlangs geplaatst…CONFESSIONS OF A MOMMY WHO BLOGS 3: Mean girlsMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  27/10/2015

  Ik vind het een super mooi palette!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Disneyland foto’s en vlog!My Profile

 • Reageren
  Sanne
  28/10/2015

  Wauw heel erg mooi! Ik vind zelf de tweede look het mooiste. En inderdaad: who cares dat er minder gram oogschaduw in zit. Goede review!

 • Reageren
  Joyce
  28/10/2015

  Mooi hoor!!

 • Reageren
  Nicole
  29/10/2015

  Wauw wat een prachtige looks! Ik zou dit ook wel willen..
  Nicole onlangs geplaatst…DIY: herfstkrans van pompomsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.