Lunchrecept: tosti met brie, walnoten en honing


tosti brie 7

In het weekend mag ik van mezelf wat meer een feestje maken van mijn eten. Ik ontbijt graag ’s ochtends met een croissantje met jam en lunchen doe ik ook vaak uitgebreid met een omelet, ovenbroodjes of een zelfgemaakte soep. Vandaag ga ik jullie zo’n lekkere lunch laten zien. Een supersimpel, maar heerlijk recept: tosti met brie, walnoten en honing.

Het is in mijn gezin altijd al traditie geweest om in het weekend uitgebreid te lunchen en te ontbijten. Ik kan hier al de hele week naar uitkijken, want meestal zijn mijn maaltijden door de week niet zo heel spannend. Vooral omdat ik er dan geen tijd voor heb. Ik heb wel eens overwogen om een eetdagboek bij te houden gedurende de week, maar ik denk niet dat dat voor jullie bijzonder is om te lezen.

tosti brie 1

Let’s get started met de tosti! Dit zijn de dingen die je nodig hebt:

– Twee sneetjes brood. Liefst zo donker mogelijk.
– Brie.
– Honing.
-Walnoten.
– Tosti-apparaat of koekenpan.

tosti brie 2

Als je dat lekker vindt kun je eerst een beetje boter op het brood doen, maar in principe is dat niet nodig. Je belegt 1 broodje met een paar plakken brie. Ik snijd de plakken niet te dik, maar beleg het brood wel rijkelijk.

tosti brie 3

Vervolgens strooi je er wat walnootjes overheen. Ik heb ze een beetje kleiner gemaakt omdat je anders van die grote stukken moet happen, dit vind ik zelf niet zo prettig. Houd er rekening mee dat walnoten een vrij bittere smaak van zichzelf hebben, dus doe er vooral niet teveel op. Je kunt ze eventueel ook weglaten.

tosti brie 4

Als laatste strooi je er een beetje honing op. Hier hoef je niet te zuinig mee te zijn!

tosti brie 5

Nog even 5 minuutjes in het tostiapparaat… En klaar!

tosti brie 6

Ziet dit er niet heerlijk uit! Het is misschien niet het meest originele recept, maar daarom niet minder lekker.

Eten jullie in het weekend ook uitgebreider dan doordeweeks?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Marjoleine
  22/06/2014

  Dit is echt een van mijn favoriete tosti’s!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.