L’Oréal Steampod 3.0 (stijlen met stoom zonder apart reservoir)

De geüpdate versie van de alom geliefde L’Oréal Steampod 2.0 is uit: de Steampod 3.0. Grootse veranderingen zijn doorgevoerd, er is namelijk geen apart waterreservoir meer en hij is voorzien van een meedraaiend snoer.

De Steampod was een behoorlijke innovatie op het gebied van stijltangen, gezien deze rakker je haar niet alleen met keramische platen stijlt, maar ook met behulp van stoom. Dit is een stuk vriendelijker voor je coupe; stoom beschadigt elk type haar tot 78% minder zeggen ze.

Nu ben ik met mijn extensions sowieso gebonden aan een apparaat dat mijn haar stijl en/of pluisvrij maakt. Wanneer ik douche en mijn haar enkel droogföhn ontstaan er golfjes en wordt het slierterig, dus moet er nog iets extra’s aan te pas komen om een stijl effect te krijgen.

Ik was mijn haar om de dag en ik moet dan ook om de dag mijn haarroutine uitvoeren. Meestal doe ik dit ’s ochtends, dan sta ik iets eerder op. Ik trek er ongeveer 20 minuten voor uit. 10 minuten om droog te föhnen en daarna nog 10 minuten om het af te stylen. Omdat ik dus redelijk vaak met hitteproducten in de weer ben, vind ik het wel belangrijk dat deze producten mijn haar geenszins beschadigen. Ik ben lang op zoek geweest naar geschikte producten moet ik eerlijk bekennen. Mijn haar is van zichzelf vrij broos.

Ik wissel mijn producten veelal af, ik vind het leuk om er mee te spelen. Soms gebruik ik een föhnborstel, soms mijn stijltang, soms mijn Dyson Airwrap.

De Steampod is dus een stijltang op basis van stoom. Bij deze derde generatie Steampod zit het reservoir gewoon aan de tang zelf en dus niet meer los erbij. Dit vind ik een behoorlijke vooruitgang, want de vorige versie was met het losse bakje niet zo reisvriendelijk. Het reservoir van de nieuwe Steampod klik je los van de tang en vul je met gedemineraliseerd water (dit ivm kalkaanslag). Het gaatje waar het water in moet is vrij klein, maar gelukkig wordt er een flesje met tuit bij geleverd.

Voordat je gaat stijlen is het belangrijk om eerst de bijbehorende producten in je haar te doen. Ik gebruik de Steam-Activated Milk en de Protecting Concentrate (niet op de foto). Door de stoom gaan je haarschubben openstaan en op deze manier worden de stylingproducten goed opgenomen. Ze worden als het ware in je haar geperst met als resultaat dat je lokken er gezond en gevoed uit komen te zien.

De Steampod gaat vanzelf knipperen wanneer hij gereed is. Het opwarmen duurt iets langer dan bij een reguliere tang, maar dat komt omdat de stoom even op moet warmen. De minimale stand is 180 graden en de maximale stand 210. Ik stijl zelf op 200 graden.

De tang heeft een normale kant en een kant met een kammetje. Het idee van het kammetje is dat je haar ook ontward wordt tijdens het stijlen. Bij mij blijft het kammetje soms echter vast zitten, mijn extensions knopen namelijk wat sneller. Ik kwam erachter dat je het kammetje ook los kunt halen. Dit vind ik prettiger, dan glijdt de tang een stuk soepeler. Zonder het tangetje kun je ook veel makkelijker krullen draaien.

Omdat het waterreservoir best klein is, valt het gewicht van de tang behoorlijk mee. Ik doe ongeveer drie stijlsessies met een gevuld reservoir. De tang ligt verder prima in de hand.

Ik ben wederom tevreden over de Steampod 3.0. Hij maakt mijn haar super glad en zeker zonder het kammetje glijdt het waanzinnig fijn door mijn haar. Hij maakt ook perfecte krullen, ik zal dit even op Instagram laten zien binnenkort. Ook over de haarproducten ben ik te spreken. Vooral wanneer ik de verzorgende crème gebruik, merk ik zichtbaar en voelbaar verschil in mijn punten, die van zichzelf vrij droog zijn. Het wordt wel aangeraden om alleen te stijlen in combinatie met de bijbehorende producten, zoals de Steampod crème, de melk, en het serum. Op deze manier heb je optimale verzorging. Ik gebruik de Steampod melk voordat ik ga föhnen en het serum als het droog is.

Ik schreef ook al eerder een review van de Steampod 2.0, deze kun je hier teruglezen.

De Steampod is te bestellen bij Kapperskorting voor €229,95.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Maxime
  04/11/2019

  Ik heb de 2.0 steampod, super blij mee. Ik gebruik hem wel met kammetje.

 • Reageren
  Joke
  24/12/2019

  Hallo, heb net de steampod 3.0 gekocht. Ik vind hem super om te stijlen, maar het lukt me maar niet om goede krullen te maken. Als ik dan mooie krullen er in krijg, zijn ze na 10 minuten er weer uit … Heb je tips?

 • Reageren
  Dascha
  30/12/2019

  Hey dames,

  Ik heb net de 3.0 gekregen, en merkte op dat hij een heel ander geluid maakt dan de 2.0. Is dit bij jullie ook zo??

 • Reageren
  Cindy
  02/01/2021

  Ik hen een vraag mag ik ook water van aldi gebruiken vo de stijltang ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.